פורום ניתוחי גב, כאבי גב, עמוד שדרה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מימצאיי סי טי
    אופירא
    29/08/2008

הקף וחומרת בעייתיי מוגדרת בסי טי והייתי רוצה שתיתייחס לגביי ניתוח מה עושים ואים זה מסוכן ואים לא עדיף להמשיך לישחות וליחיות עים זה בסיטי כתוב כך l2 l3 אקסטרוזיה דסקלית מסויידת וליגמנטהפלבה מעובים מצרים את השק הדורלי במידה קשה l4 l5 השק הדורלי מוצר במידה קשה משנית לבלט דיסקלי אחורי ולהיתעבות הליגמנטה פלבה כעת אתה יכול להיתייחס ולענות לי.. אים ניתוח במצב זה מה הסכנות שלו וההצלחות ואים זה הכרחי? אשמח אים תענה לי באופן מפורט בתודה מראש....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מימצאיי סי טי

הוספת תגובה

• הודעה של: אופירא

ד``ר ליאור מרום
    29/08/2008

אופי המקצוע שבו אני עוסק אינו מאפשר להתיחס רק לתוכן בדיקת CT,
    אני מניח שאינך מצפה לתשובה : לכי לניתוח או אל תלכי לניתוח !
    מבלי שאבדוק אותך ואת ה CT שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שברי דחיסה לאחר לידה
    צביקי
    28/08/2008

שלום, אני בת 31 11 חודשים לאחר לידה. אסמטית ונוטלת סטרואידים במשאף מזה שנים. לפני 7 חודשים, שלושה חדשים לאחר הלידה החלו כאבים באזור טוראקלים באזור השכמה משמאל. בצעתי C.T ו M.R.I שהראו שברי דחיסה בחוליות D7 D8 ללא עדות לתהליך. בבדיקת צפיפות העצם אובחן אוסטאופרוזיס T-4 בעמוד השדרה. סובלת מכאבים משמעותיים שמפריעים לתפקוד היומיומי. האורטופד המליץ לא להרים מעל ל-3 ק"ג ולהמנע מכל פעילות גופנית במשך 3 חודשים והפנה למרפאה מטבולית. שאלתי היא האם צעידות / הליכות עלולות לגרום לי נזק. מכיוון שבתי עדיין תינוקת אבל זוחלת (למזלי..) קורה שאני נאלצת להרימה על הידיים פעמיים שלוש ביום, האם אני מזיקה לעצמי? המון תודה על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    שברי דחיסה לאחר לידה

הוספת תגובה

• הודעה של: צביקי

ד``ר ליאור מרום
    28/08/2008

לא יכול לענות לשאלתך אודות צעידות או פעילות אחרת מבלי לראות את ההדמיה.
    לגבי הרמת הילדה, כמובן שרצוי לא להרימה ( למרות הקושי)
    תשובה מדויקת - רק אם אראה את ההדמיה וזאת על מנת לקבוע האם יש סכנת שבר מכנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירים תפוסים מזה שנה וחצי
    אבי
    25/08/2008

שלום אני בן 22 אדם בריא עם תזונה טובה וכושר גופני מעולה בדרך כלל אחרי שירות קרבי בצבא. מזה שנה וחצי אני סובל מצוואר וגב עליון תפוסים תמידית שמלווים בכאבים בכתפיים ובידיים דבר שהרס לי את שגרת החיים ועצר את מהלך החיים שלי מזה שנה וחצי. עברתי את כל הבדיקות האורטופדיות האפשריות והאופציה האורטופדית נשללה על ידי מספר אורטופדים. התייעצתי עם פרופסור לראומטולוגיה שלא מצא כלום בבדיקות שערך ( בדיקות דם ובדיקות שטחיות שבדק בעצמו) עברתי טיפולים כירופרקטים , דיקור סיני , עיסוי , היפנוזה , הומאופתים וגם כדורים נוגדי דלקת ללא סטרואידים. ביזבזתי המון כספים אך לשווא. אני במצב של תסכול וחוסר אונים מול הכאב . יש לציין שאני שומר על כושר גם עכשיו ובזמן פעילות גופנית כואב לי פחות. יש לי מספר שאלות : האם כדאי לי לנסות זריקות סטרואידיות , מכיוון שהבנתי שהן פותרות את התסמינים אך לא את הבעיה , וזה בדיוק המצב שלי ( יש תסמינים אך אין בעיה נראית לעין) ? האם קיים טיפול תרופתי שמטרתו לגרום להרפיית השרירים באופן כללי בגוף? אשמח לקבל את חוות דעתך המקצועית בנושא כי באמת שנואשתי מלטייל מרופא לרופא במשך שנה ולצאת מתוסכל רק יותר תודה

הוספת תגובה

• הודעה של: אבי

ד``ר ליאור מרום
    26/08/2008

אנני יודע בדיוק מה הפתרון לבעיתך ללא בדיקתך - אך לא נראה שהפתרון הוא כירורגי.
    לכן, מציע לך לפנות לפורומים המתאימים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות גב

אופירא
    30/08/2008

יכול להיות שהכעיה שלך היא פסיכוסומטית שייש לך מתח נפשי והוא בא ליידיי ביטויי בשרירים מכווצים בימקום לרוץ לרופאים פנה לפסיכולוג או לוגית שייש לך כימייה ויאללה צא לדרך כבר... מה לא חשבת על זה מיתפלא עלייך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיבוע מסוג Wallis
    דרור
    24/08/2008

שלום רב, אבי בן 74 לאחר ניתוח של פתיחת היצרות ב L4 עם קיבוע DIAM, לאחר חודשיים הוסר הקיבוע בשל כאבים שלא הרפו גם לאחר זריקות אפידורליות תחת שיקוף. כעת, נוצרה היצרות גם בחוליות L3 L2 . הוצע לנו פתרון קבוע של ברגים ולוחות טיטניום. הוצעה לנו במקביל גם אפשרות של 3 קיבועים דינאמיים מסוג Wallis. פתרון זה הוצע בגשיה של ללכת מהקל אל הכבד, היות והניתוח וההחלמה בפתרון זה קלים הרבה יותר (כמו גם הסיכונים). למיטב בדיקתי את החומר ואינני רופא, הקיבוע עדיין נסיוני בארה"ב ובדר"כ משתמשים בו לקיבוע אחד או שניים. לא מצאתי כמעט מקרים או נסיון עם 3 קיבועים. כיצד אפשר להבין את מידת סיכויי ההצלחה של 3 קיבועים דינאמיים מסוג זה או אחר? אודה לכל פירור מידע שיסייע בקבלת החלטה.... דרור

לקביעת תור
    סגירה
    קיבוע מסוג Wallis

הוספת תגובה

• הודעה של: דרור

ד``ר ליאור מרום
    26/08/2008

ראשית, הצרות בגובה שציינת לא יכולה להווצר לאחר חודשיים.
    או שזה לא אובחן כהלכה, או שלא טופל.
    לא מקובל לבצע קיבוע דינמי של 3 גבהים בצורה כזו.
    המקרה של אביך מורכב, מציע להתיעץ באופן רציני ומסודר עם מנתח עמוד שדרה ( אולי אחר ???)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח גב
    מיכאל
    24/08/2008

קוראים לי מיכאל (בן 18) ואני סובל מעקמת מבנית כבר 5 שנים מאז גיל 13. ניסיתי כל טיפול אפשרי כולל מחווך וכתוצאה מהטיפולים העקצת שלי בת 36 מעלות. הבעייה שלי היא שאני סובל מכעב בגב האמצעי. לכן החלטתי לעבור ניתוח. אני רוצה לדעת עד כמה ניתוח יכול לעזור לי. ובבקשה אל תענו בסגנון "בזווית יותר גדולה רק עושים ניתוחים". אני מודע לזה שגיבנת עד 40 נחשבת מבחינת האורתופדיה ל"נורמלית". היא אולי נורמלית לזקנה בת 50 עם אוסטיופורוזיס ולא לנע בן 18!!! הכיפוף הטבעי אמור ליהיות בסביבות 8 מעלות ולא 36 כמו לי

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח גב

הוספת תגובה

• הודעה של: מיכאל

ד``ר ליאור מרום
    26/08/2008

לא ניתן לענות לשאלתך באופן רציני מבלי לבדוק אותך ולראות את הצילומים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצאי מיפוי עצמות - סיוע
    דן
    22/08/2008

שלום, בבדיקת מיפוי עצמות שבוצעה בהמשך לכאבים חזקים מאוד בע"ש תחתון - מותן ימין, התקבלו הממצאים הבאים: מוקד קליטת יתר באזור L5 - L4 שיכול להתאים לפגיעה בפסטים או לאוסטאופיט. (בבדיקת CT שבוצעה לפני בדיקת המיפוי נמצאו בלטים בחוליות L2-L3-L4-L5 עם לחץ קל-בינוני על השק.) אודה לקבלת התייחסות לממצאי בדיקת המיפוי. בברכה ותודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    ממצאי מיפוי עצמות - סיוע

הוספת תגובה

• הודעה של: דן

ד``ר ליאור מרום
    26/08/2008

הבדיקה מצביעה על שינויים ניוונים במפרקי עמוד השדרה המתני בגבהים שצינת- שהיא סיבה אפשרית לכאבי הגב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב
    מירי
    18/08/2008

שלום דוקטור אני אשה בת 59 שמונה ימים יש לי כאבי תופת בגב התחתון הרופאה שלחה אותי לרנטגן יצא תקיין קיבלתי כדור להרגעה אנטופן 400 ללא שום שיפור אתמול הרופאה נתנה לי זריקות וולטרן 5 זריקות אחד ליום קיבלתי כבר 2 לעכשיו הכאב התפזר לי ולעכשיו אני מרגישה כאבים עזים וחדים באיזור המותנים האם זה קשור לכליה? אשמח לשמוע את חוות דעתך תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב

הוספת תגובה

• הודעה של: מירי

ד``ר ליאור מרום
    26/08/2008

לא נראה שזה קשור אך על מנת לוודא- כדאי לבצע בדיקת דם לתפקודי כליה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצרות מרווח בסגמנט C5-6
    אתי
    17/08/2008

לפני 4 חודשים החלו לי כאבים בע"ש צווארי. ממצאי הרנטגן הראו על הצרות מרווח בסגמנט C5-6 וזיז גרמי אחורי באספקט תחתון של C5. טיפול באתופן לא הוביל להטבה ואף לא פיזיותרפיה. במהלך הזמן חלה החמרה וכרגע יש לי נימולות תמידית בבוהן ימין. במשך החודש האחרון אינני יכולה לישון ללא משכך כאבים. מה משמעות תוצאות הרנטגן? האם זוהי פריצת דיסק? האם הנימולות מעידה על החרפה במצב? האם יש טיפולים שמפחיתים בצורה משמעותית את הכאבים ואת ההתנהלות היום יומית או שמא יש לחכות עד שהכאב יחלוף? (דבר אשר הינו קשה ביותר) אודה מאוד לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    הצרות מרווח בסגמנט C5-6

הוספת תגובה

• הודעה של: אתי

ד``ר ליאור מרום
    26/08/2008

מציע לבצע CT של עמוד השדרה הצווארי ועם ההדמיה, להבדק על ידי מנתח עמוד שדרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלט דיסק פרוץ
    דניאלה פיטוסי
    16/08/2008

שלום, אני בת 29 ומזה כשנתיים סובלת מכאבי תופת בגב. לפני כשנה ביצעתי בדיקות ונמצא שיש לי : "בלט דיסק פרוץ L4-L5 עם לחץ על שק והיצרות קשה של התעלה שינויים ניווניים בכל המרווחים היצרות רצסים." הרופא אמר שאין מה לעשות עם זה מלבד ליטול באופן קבוע כדורים משככי כאבים. עכשיו אחרי כשנה, הכאבים הם עוד יותר בלתי נסבלים ומגבילים אותי מאוד כמעט בכל פעולה הכי בסיסית שקיימת. האם באמת אין פתרון לזה? אני על סף יאוש !!

לקביעת תור
    סגירה
    בלט דיסק פרוץ

הוספת תגובה

• הודעה של: דניאלה פיטוסי

ד``ר ליאור מרום
    26/08/2008

בוודאי שישנו פתרון, עליך להבדק באופן מסודר אצל מנתח עמוד שדרה עם הדמיה עדכנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היצרות קשה ובלט דיסק
    אופיר
    15/08/2008

שלום ליאור רציתי לישאול אותך ביקבות כאביגב שנים כתוצאה מיבלט דיק והיצרות קשה אני שוחה על הגב פעמיים בשבוע בזמן האחרון קניתי מצוםים לאגן והוקל לי בשחייה אבל חשתי כאבים אחריי יומיים יותר חזקים גם היגברתי את אורך השחייה האים יתכן שהרמת האגן יוצרת כאב או שזה הגברת השחייה ..... האים זריקת אפידורל טובה למצב הזה כי נימאס לי ליכאוב מודה לך מראש על היתיחסותך..

לקביעת תור
    סגירה
    היצרות קשה ובלט דיסק

הוספת תגובה

• היצרות קשה ובלט דיסק

ד``ר ליאור מרום
    26/08/2008

קשה לענות על שאלתך ללא בדיקתך ומעבר מסודר על הדמיה עדכנית .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגל נרדמת
    שרונה
    13/08/2008

שלום רב מאז סוף הריוני הראשון ועד היום (10 שנים) אני חווה תופעה שמטרידה אותי: בזמן שכיבה, העור בחלק הצדדי-קדמי של הירך השמאלית פשוט נעשה "מאולחש". אא אני אצבוט או אדקור את עצמי לא ארגיש כלום. בשכיבה חלקית יש תחושת נימול ובישיבה זקופה הכל מרגיש תקין. זה לא כואב או משהו, אבל מציק. יש לציין שאני נושאת עודף משקל של כ-30 ק"ג מאז ההיריון ההוא. האם צפוי כי ירידה במשקל תשפר את מצבי או שהדבר בלתי הפיך? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    רגל נרדמת

הוספת תגובה

• רגל נרדמת

ד``ר ליאור מרום
    13/08/2008

קרוב לוודאי שמצבך אינו נובע מבעית עמוד שדרה אלא מעצב שטחי.
    ירידהבמשקל עוזרת תמיד- לכל דבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה
    .צביה
    11/08/2008

שלום וברכה! ברצוני לשאול האם שחיקה בסחוס שבאזור הברכיים ואגן הירכיים (גב תחתון ) ניתן היום ברפואה לשינוי ואים לא מה ניתן לעשותבמצב שכזה? אני בת 53 ליפני 8 שנים נפלתי בעבודה וקיבתי חבטה עצומה באגן ובעצם הזנב ועקמתי תוך כדיי הנפילה את רגל ימין הברך וכף הרגל מאז עד היום אני סובלת מכאבים עזים מאוד באזור הגב המקרינים לברך ואף לשני הרגלים יחד בזמן האחרון קשה עלי העליה במדרגותהיתקופפות לינעול נעלים או להיתלבש וכאשר אני שוכבת במיטה אני מרגישה כאבים עצומיםבאזור האגןואים אני קמה מישיבה ממושכתאו שכיבה אנני יכולה לידרוך על כפות הרגלים וללכתכמין תחושה שלחוסר תחושה בכפות או יותר נכון כאילו הרגשה של נפיחות בלתי נראת או חוסר זרמת דם אני עובדת הרבה בעמידה וזה היום גם מאוד מקשה עלי אנה יעצו לי מה עלי לעשות אני מיואשת ומפחדת לא להישתתק תודה צביה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה

ד``ר ליאור מרום
    11/08/2008

אנני יכול לענות כל שאלה כה פרטנית בפורום
    מציע שתבדקי על ידי הרופא המתאים, שיציע לך סדרה של בדיקות על מנת לנסות ולעזור לך.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ משמעותי על חוט השידרה
    אור-טל
    11/08/2008

שלום עברתי תאונת דרכים לפני כ-10 שנים נפגעתי קשה בגב אמנם פגיעה חלקית incomplit חוט השדרה לא נקרע אך יש עליו לחץ משמעותי לאחרונה עשיתי בדיקת M.R.I חדשה והתוצאות קצת מדאיגות אותי שבר דחיסה של גוף חוליה d7 עם הנמכת גוף החוליה ודחיסת הפנים האחוריים לאחור אל תוך תעלת השדרה תוך היצרות הקוטר המדיסגיטלי מכ-15 מ"מ בגובה d6 ועד 6.5 מ"מ בגובה d7 הדחוסה. קיים לחץ משמעותי על השק הדורלי וחוט השדרה ,העלמות המבנה והמרקם התקין לאורך כ-4.5 ס"מ הנראים בזמני שיחרור t1 -ו- t2 מארכים ונראים מעוותים ורחבים. סיכום: אחר שבר דחיסה d7 עם לחץ על השק- מילומלציה קשה לאורך כ-4.5 ס"מ כמתואר דחיסה יתדית של l1 עם בלט הדיסק שמעליה לאחור תוך לחץ על השק הדורלי ואולי על קצה הקונוס. השאלה שלי היא האם כדאי לנתח ולהוריד את הלחץ בכדי שלא תהיה הידרדרות נוספת ואולי לשפר את מצבי הקיים? הפחד שלי הוא לאבד את התחושה והתזוזה ושליטה בסוגרים מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ משמעותי על חוט השידרה

הוספת תגובה

• לחץ משמעותי על חוט השידרה

ד``ר ליאור מרום
    11/08/2008

התשובה של הבדיקה שעשית מראה התפתחות טבעית של חבלה בחוט השדרה שנים לאחר פגיעה.
    אין שום התוויה לניתוח במידה ובדיקתך הקלינית היא ללא שינוי משנים שעברו.
    היות ושברים מתאחים, הסכנה למה שאת חוששת מינימלית, כל זאת בסייג שלא ראיתי את ההדמיה ולא בדקתי אותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בגב תחתון
    אמיתי
    09/08/2008

שלום רב, לפני מספר ימים תקף אותי כאב עז בגב תחתון מלווה בהקרנות לצדדים וצריבה בדרכי השתן. עקב היסטוריה של אבנים / גרגרים בכליות מלפני מספר שנים סברתי כי גם הפעם מדובר במקרה דומה. התחלתי לשתות הרבה מים וקיוויתי לטוב. בעקבות התגברות הכאב פניתי ביום חמישי בבוקר לרופא המשפחה אשר טען לאחר בדיקת שתן בסטיק כי אין לי שום דבר בדרכי השתן כי הבעיה היא אורטופדית. טופלתי בזריקת וולטרן שלא עזרה ובמשכחי כאבים. את הלילה של חמישי שישי לא ישנתי כלל כולי מתפתל מכאבים כולל התכווצויות חזקות בגב תחתון. היום בבוקר יום שישי פניתי שוב לרופא משפחה אחר אשר שוב טען כי הבעיה אינה בדרכי השתן והיא בעיה אורטופדית בלבד. לבקשתי הוחלפו תרופות משכחי הכאבים וקיבלתי גם הפניה למוקד של מכבי. במוקד נבדקתי ע"י אחות וע"י אורטופד. האוטופד טוען כי אין לי שום בעיה אוטופדית ... הרופא הכללי במוקד בדק אותי עשינו צילום ובדיקת שתן. מפיענוח הממצאים טוען הרופא כי לא התגלה שום ממצאים המעידים על בעיה כל שהיא בדרכי השתן וכי אינו יודע מה בעיה זיהום , אבנים , כיווץ שרירים או כל דבר אחר. קיבלתי הפניה לחדר מיון למקרה שהמצב יחמיר והפניה למכון אולטאסאונד לצילום דרכי שתן. הרופא המליץ להמשיך במשכחי כאבים וצייד אותי במכתב שחרור לרופא המשפחה למעקב. כמו כן טוען הרופא בתחלס לא משנה מה יש לי מה שחשוב לטפל בכדורים בכאבים. מה שאותי מטריד בגדול זה שאף רופא לא יודע לומר מה יש לי הכל השערות וגם הטיפול הוא בסימפטומים ולא בבעיה. אשמח לשמוע דעה נוספת והמלצות להמשך בדיקות ומעקב. שבת שלום אמיתי

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בגב תחתון

הוספת תגובה

• הודעה של: אמיתי

ד``ר ליאור מרום
    10/08/2008

לא יכול לענות מבלי לבדוק אותך, האבחנה המבדלת רחבה ולא ניתן לשער ללא בדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היצרות בחוליות הצואר
    שרון
    08/08/2008

שלום. כ-4 שנים הצואר מציק לי. אני לא מוצאת מנוחה ומחליפה כריות שונות לאורך שנת הלילה, מפחד קיבוע הצואר בתנוחה אחת. אם לא התעוררתי לשנות את הכריות וליצור לי גבהים שונים, רכות שונה ונוחות משתנה, אתעורר בבוקר עם כאבי ראש העולים המעורף ולעיתים נעלמים. לפעמים ירד הכאב דווקא לחוליות שבין השכמות. ניסיתי כריות ארגונומיות על צידן הגבוה או הנמוך במשך יומיים שלושה ונתפסתי. הייתי אצל שני כירופרקטורים שונים. האחד שעבד עם עיסויים ופלסתרים של ספורטאים והאחר עם מניפולציות. החלפתי מזרון למזרון סנדוויץ חדש בכדי למנוע שקיעות. גלגלתי מגבות למלא את השקע בין הכתף לראש. ישנתי עם צוראון. אני אישה מלאה והצואר שלי, כך אומרים, קצר. מה שנראה כנוח בתחילת ההתמקמות לשינה מתברר ככואב בצואר ולעיתים אף בכתף הנוגעת במזרון ונלחצת אליו. כלומר, אם הכרית נמוכה נלחצת הכתף וכואבת. מה עושים??????? דיי נמאס לי. נשלחתי למעבדת שינה מכיון שאין לי תחושה של מנוחה טובה בלילה. אני מרגישה נלחמת ועייפה. תודה שרון

לקביעת תור
    סגירה
    היצרות בחוליות הצואר

הוספת תגובה

• היצרות בחוליות הצואר

ד``ר ליאור מרום
    08/08/2008

תזדקקי לברור קצר אצל האורטופד המטפל ,אך קרוב לוודאי שתשארי עם הבעיה.
    המקצוע שלנו מתקשה לתת פתרונות למה שאינו דורש כירורגיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה