מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סובל מצליעה עקב פריצת דיסק,מה עושיםרמי12/07/2008
סובל מהגב זמן רב בגלל בקע ב-L5 S1. בשנה האחרונה מקרין לרגל ימין וצולע מכך כבר שנה. רופא המליץ על ניתוח אך איני נוטה לכך, ניסיתי פזיוטרפיה אך ללא תוצאות. בעלי נסיון האם יש לכם רעיון להושיע אותי מכך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרמי
אילנה13/07/2008סובלת מאותה בעיה בדיוק מטופלת כרגע בפיזיוטרפיה ע"י התמקדות בכאב ברגל באמצעות אלקטרודות בעיקר וגלים קצרים אחרי חודשים של כאב בלתי סביר ברגל יש הקלה גם בעוצמת הכאב וגם ברצף לא נרפאתי אבל זה שינוי לטובה אם כי יש גם ימים פחות טובים הפיזיוטרפיסט גם המליץ לי על רכישת מכשיר אלקטרודות דרך קופ"ח לטיפול בבית בעלות של 150 ש"ח בס"ה עדיין לא הגיע אבל שמעתי טובות בהצלחה, אילנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב עם נימול באצבעותאמאל11/07/2008
שלום-סבלתי שנים רבות מכאבי גב תחתון ,לאחרונה יש לי נימול באצבעות רגל ימין ולפעמים ברגל שמאל,עשיתי CT ,ע"ש מותני שהראה-ניוון עם תופעת ואקום אויר בדיסק המוצר L5-S1 ובמפרקים סקרואליאקים בלט דיסק קל L5-S1 מה זה אומר? מה הסיכוי שזה יעבור לעוד חוליות? אני מבינה שאיפה שיש ניוון זה אבוד ,האם יש טיפול שימנע התפשטות הדבר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אמאל
ד``ר ליאור מרום11/07/2008אין סיכוי " מעבר לחוליות אחרות " משום שזה לא מחלה מדבקת.
לא ברור מה הכוונה " שימנע את זה"
ניוון הוא תהליך דינמי ולא לכל ניוון יש השפעה בהכרח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בעמוד שדרה
אמאל05/08/2008התחלתי טיפול בויטאמינים למיניהם ע"י אורטופיד (VIT-C ,מיגוקופלקס, קאלט+D), השאלה עד כמה הכדורים מועילים ,הכאב הוא כל הזמן , מתגבר אם אני מרימה משהו אפילו את הילדה שלי בת 3 לא יכולה להרים,האם יש טיפול חוץ מהכדורים שהוא מומלץ , האם כדי לנתח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בעמוד שדרה
ד``ר ליאור מרום05/08/2008לכל כדור ישנם זמני תגובה והשפעה
לא ניתן ליעץ מרחוק לגבי ניתוח או טיפול אחר מבלי לבדוק אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצרות בין חוליותדוד09/07/2008
אני בן 36 סובל שנים מכאבי גב תחתון ברוב המיקרים קיבלתי מהאורטופד משכחי כאבים ופיזיותרפיה וזה היה עוזר , בתקופה האחרונה התכיפות של הכאבים גוברת ובצילום רנטגן האחרון נצפה הצרות בין חוליות L1 L2 וכמו כן SLR 60 בבדיקה של הרופא , האם מומלץ לעשות CT ו MRI כי הרופא אומר שזה מיותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: דוד
ד``ר ליאור מרום09/07/2008לא אוכל לחוות דעה מבלי לבדוק אותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר ליאורבוני09/07/2008
קיבלתי הפנייה ממשרד הבטחון ההפניה היא למרכז רפואי רמב"מ כשבסיבת ההפניה כתוב מופנה לד"ר ליאור מרום ולפני כן הפגימות המוכרות שבינינן ע.ש צווארי וכיו"ב האם הפנייה זו מספקת ?? מה עוד עלע לעשות כדי להגיע אליך?? תודה עמי האם זה מספק אם כן מה עלי לעשות כדי להגיע אליך ולא למישהו אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: עמי
ד``ר ליאור מרום09/07/2008הפקידות במרפאות החוץ ברמב"ם מכבדות בד"כ את בקשות משרד הבטחון לגבי הפניות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה כל הפרוצדורה הזו חדשה בשבילי
בוני09/07/2008כי בזמני (מהותיקים)כשביקשתי הפנייה קיבלתי לרופא הספציפי שבקשתי ולכן סליחה על ההטרדה זו לא הייתה כמובן כוונתי אלא לדעת מה לעשות הלאה הם שינו הכללים אבל שכחו לידע אותנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפש אורטופדD.08/07/2008
אני צריך שם של אורטפד שעובד עם מכבי בתל אביב או בפתח תקוה ועושה רושם טוב. תודה. D.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורטופד
אופיר10/07/2008שמעתי על אחד שהוא נמבר וואן בארץ קוראים לו דר גיבשטיין הוא מקבל בהרצלייה ורעננה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורטופד
אופיר12/07/2008אני שמעתי על מישהוא שעבר צריבת דיסק אצל דר גיבשטיין שהוא חלוץ בארץ בשיטה ושמעתי שאפשר להגיע אליו דרך מושלם ואו מכבי להיתיעצות וגם שהוא איש נחמד אז אני לא יודע רוני מה יש לך נגדו ועל מה זה מבוסס... מה אתה חושב שמישהוא מהאורטפדים שטתה בא אליו פרטי לא ייקח לך כסף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאופיר
רוני12/07/2008גם אני שמעתי על משהו שעבר אצלו צריבת דיסק ולא עזר לו כלום וגיבשטין נפנף אותו לכל הרוחות - אז מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעלות
אאא20/07/2008אפשר לדעת מה העלות של צצריבת דיסק המבוצעת באופן פרטי אצל הרופא הנ"ל. כמו-כן מה זמן ההמתנה המשוער לצריבה כזו תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: אבי
ד``ר ליאור מרום20/07/2008במידה ותרצה, תוכל להתקשר לפרטים שלי המופיעים בכל תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה סגור על ניתוח ?
עופר28/07/2008אורטופד שלמה זרקו בפתח תקוה . דרך אגב , יש להם פתרון המבוסס על מערכת ממוחשבת אשר משנה את מרכזי הכובד בגוף , ע"י חיזוק מערכות שרירים מנוונות בגוף . לא לכולם זה מתאים אבל שווה לנסות לפני ניתוח . ( נקרא "אליפסול" ) .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורטופד במרכז- תגובה
רוני11/07/2008לא מציע ללכת לד"ר גבשטיין, הוא אומנם "נאמבר וואן " באיך שהוא נראה, אבל גם " נאמבר וואן" באיך לעשות ממך כסף ובזמן הכי קצר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור לגבי בדיקות ואבחנה.שי חנניה08/07/2008
שלום שמי שי הנני חייל כבן 20 כמעט לפני שנה ו-3 חודש עברתי תאונת דרכים מישהי התנגשה מאחור וכנראה היה "צליפת שוט" ומאז התחיל הסיוט הנוראי שלי שבגללו אני ממש סובל ברמות נוקשות וגבוהות כאבים שהתחילו בצוואר והקרינו לגב תחתון ב עליון, שכמות כתפיים שורשי כפות ידיים,רגליים זה האיזורים העיקריים ובנוסף עייפות כרונית שלא נעלמת או עוזבת אתי גם לאחר שינה טובה מאוד אפילו אם אני יושן 12-13 שעות עדיין קם ורוצה להמשיך לישון השילוב הזה לש הכאבים והשינה הלא טובה מקשה עלי נורא אני כל היום עובר מרופא לרופא כמו חתול שחור השינה שלי לא טובה ההתעורות נורא קשה בבקרים כאבים לוקח זמן להתעורר בנוסף אני חולה סכרת TYPE2. ראומוטולוגית באיכלוב איבחנה שזה פיברומיאלגיה אבל בזמן האחרון יש לי תחושבה לכיוון אחר רציתי לדעת לגבי בדיקות מעבדת שינה? רציתי לדעת את כל הבדיקות שיש שמאבחנות דלקת (דלקת פרקים וכל זה) אם יש? מה לגבי בדיקת מיפויי עצמות ו- בדיקת MRI ? מה לעשות תן לי תשובה חייב עזרה באמת בתודה שי חנניה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: שי חנניה
ד``ר ליאור מרום08/07/2008בעיתך סבוכה מידי על מנת לענות תשובה רצינית בפורום מבלי שנבדקת.
מציע לך להבדק באופן מסודר ויסודי אצל רופא שירכז את כוון הברור שצריך לבצע אצלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםשרון ב.07/07/2008
אני בן 35 וסובל כבר קרוב ל-10 שנים מפריצת דיסק באזור L5. למרות שהרופא שטיפל בי טען אז שאני חייב לעבור ניתוח דחוף עקב נימול רציני ברגל שמאל, הצלחתי להימנע מכך עד כה ע"י טיפול כירופרקטי אינטנסיבי שהלך ופחת וחזרתי פחות או יותר לשיגרה עם מגבלות שהייתי מודע להם. לפני שבוע, כנראה עקב מאמץ יתר והזנחה של כמה חודשים בטיפולים הכירופרקטיים חטפתי התקף כאבים חזק מאוד בגב התחתון שלא מרפה ממני עד לרגע זה. יתרה מכך, אני לא מסוגל ללכת זקוף, ובעצם בקושי הולך. כל ישיבה או עמידה של יותר מכמה דקות גורמות לי כאבים איומים כך שאני חייב לשכב. אני מרגיש שמאחורה כל השרירים מכווצים חזק מאוד ותחושה שהגב פשוט ננעל לגמרי. שאלה שלי איך אני יכול להקל בינתיים על הגב? האם לשכב כל היום, או דווקא להיפך? האם לשבת, או לעמוד (שניהם גורמים לי לכאבים - במיוחד ישיבה)? האם לעשות תרגיל כלשהו? האם לחשוף את הגב לחום או קור? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: שרון ב.
ד``ר ליאור מרום08/07/2008אנני יכול לתת עצות מרחוק ללא בדיקה, מציע לך להבדק אצל רופא בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימבלטהאופיר06/07/2008
האים ניתן לקבלו באופן מוזל דרך מירפאת הכטב בבית החולים הוא מאוד יקר 300 שקל אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אופיר
ד``ר ליאור מרום06/07/2008לא יודע !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר שמורלמלי06/07/2008
שלום, אני בת 21 וסובלת מכאבי גב רציניים, בבדיקת c.t מצאו לי קשר שמורל קשה ביותר בחוליה מעל עצם הזנב אני חושבת שזה L5 הכאב שאני סובלת הוא בלתי נסבל כולל כאבי רגליים, אני עוד צעירה וזה משבש לי את כל החיים אני פוחדת שזה יחמיר רק עם השנים השאלה שלי אם יש מה לעשות כדי להתרפא?! מזה האם זה יוכל לחזור למצב הקודם הרגיל אנא עזרו לי. תודה מלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: מלי
ד``ר ליאור מרום06/07/2008קשרית ששמורל היא ממצא אקרעי בלבד ואין לה קשר לכאבים. יש לבצע ברור למקור הכאב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר ליאור מרום שלום
מלי06/07/2008קודם תודה על התיחסותך לשאלתי, בהקשר למה שכתבת רציתי להגיד שבברור אצל מומחה גב מביה"ח הדסה הוא אמר במפורש שהכאבים נובעים מהקשר שמורל למרות שאמרתי לו שיש לי כאבים חזקים גם בעצם הזנב וגם בעמוד השדרה עצמו כולל העצמות וכולל כאבי רגלים חזקים היו שבועות שהייתי משותקת - ממש כך! בבית ללא יכולת לזוז, אני כבר אובדת עצות ולא יודעת מה לעשות אני צעירה וזה פשוט מדכא אותי, אני נמצאת במצב נפשי עקב כך ירוד מאוד כל הזמן אני בוכה מכאבים, פניתי לכל המומחים וחלקם אומרים כך, וחלקם אומרים כך אני כבר ממש מבולבלת, אני שותה אתופן 600 מ"ג וזה לא עוזר מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב נוראיים מידי בוקריעקב06/07/2008
שלום רב! מזה תקופה שאני סובל מכאבי גב איומים מידי בוקר כשאני מתעורר, מדובר בכאב חריף וחזק שמופשט על כל מרכז הגב וגורם לכיווצים של כל האיברים הפנימיים.. ניסיתי לישון על מזרן אחר, ניסיתי גם לישון על הרצפה ממש, (חלק אמרו לי תנסה מזרן רך, חלק אמרו תנסה קשה).. כלום לא עזר, הכאבים ממשיכים כל בוקר זה הגיע למצב בלתי נסבל.. אשמח לשמוע מפי מומחים, מה הבעיה שממנה אני סובל, ואילו דרכים ישנן כדי לפתור את הבעיה. תודה מראש.. יעקב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב נוראיים מידי בוקר
ד``ר ליאור מרום06/07/2008תזדקק לבירור שכולל מיפוי עצם וצילום בתור התחלה, ויעוץ מומחה עמוד שדרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב תחתון בשכיבהרחל05/07/2008
ד"ר שלום. אני בת 58 ויש לי כאבי גב תחתון בבוקר לאחר שינה לאחר שינת לילה , הכאבים עוברים לאחר שאני קמה במשך היום , לפעמים הכאבים קיימים לאחר ישיבה ממושכת שאני צריכה להתישר ולקום אבל הכי חמור זה לאחר שכיבה על הגב . האם לדעתך יש קשר למזרון ? האם זו בעיה אורטופדית ידועה ? כיצד ניתן להקל על הכאבים ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: רחל
ד``ר ליאור מרום06/07/2008אננני יודע האם זה קשור למזרן- אם תחליפי תכלי לדעת.
מציע בדיקה על ידי מומחה עמוד שדרה- לא ניתן לאבחן מרחוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקמת בעקבות תאונת דרכיםשיר02/07/2008
שלום רב. אני בחורה בריאה בדרך כלל בת 29. עברתי תאונת דרכים לפני כשנתיים. מכונית נכנסה ברכבי בעוצמה בעומדי ברמזור אדום. מאז עברתי כבר 2 סדרות פיזיותרפיה ללא הקלה בכאבי הגב והצוואר. ניסיתי שיאצו, ניסיתי דיקור, ניסיתי רייקי, עשיתי מסאג'ים, לקחתי כל כדור אפשרי. בקיצור- אם היו אומרים לי ללכת עם חסה על הראש להפסקת הכאבים- יש מצב שגם את זה הייתי עושה : ) אתמול עשיתי צילום ע"ש צווארי וצילום ע"ש גבי עליון ובאבחנה נכתב- "אין לשלול חשש לעקמת". שאלתי הינה: כיצד אפשר לדעת אם יש לי או אין לי בוודאות עקמת? האם יכולה להתפתח עקמת בעקבות תאונת דרכים, כך באמצע החיים? רב תודות שיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאונת דרכים
הודיה02/10/2013שלום רב.
עברתי תאונת דרכים,ולאחר צילומי c.t של הצוואר ושל הגב נראה לי פריצת דיסק ועקמת קלה-איך שהרופא קרא לזה.
השאלה שלי אם בזמן שנפגעתי בתאונת דרכים מ"צליפת שוט" תוצאה מזה יכול להיגרם גם עקמת שמופיעה אצלי בעמוד השדרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאונת דרכים - תגובה
ד``ר ליאור מרום02/10/2013של. הסוגיה המשפטית תסגר בבימ"ש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: שיר
ד``ר ליאור מרום06/07/2008עקמת נקבעת על סמך צילום- זה כמו הריון: או שיש או שאין, ואין מצב באמצע.
עקמת בהגדרתה היא מחלה של השלד, יתכן ואת עקומה כתוצאה מכווץ שרירים אך אין זו עקמת במלוא המובן של ההגדרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב וטיפוסורד01/07/2008
שלום רב, ביום קבלת המחזור נתפס לי שריר בגב (זוקף ימני בגובה צלע 11-10) אשר כואב בעיקר שישיבה ושכיבה והורדת הסנטר אל החזה. בעת פעילות המקום יותר משוחרר. פעמיים בשבוע אני מטפסת על קירות. האם לעשות הפוגה, או שמא דווקא להמשיך לטפס עם הכאב אך באופן איטי יותר? על מה לשים את הדגש כדי לחזק את האזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: ורד
ד``ר ליאור מרום06/07/2008אנני יודע לענות על שאלתך- הפני אותה לפיזיוטרפיסט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ברגל ימין.נח30/06/2008
שלום רב. לאחר מספר חודשים של כאבים חדים ברגל ימין,ביקשתי בדיקות ולאחר רנטגן,EMG ו-CT האבחנה היתה של פריצת דיסק וטופלתי בפיזיוטרפיה שלא עזרה בסופו של דבר. פניתי להתיעצות ושם הברר לי שאין לי פריצת דיסק אלא בעיה אחרת, בצילום ה-CT אובחן ליסטזיס איסטמי דרגה ראשונה של L5-S1 עם היצרות תעלת השורש הימנית. כתוצאה מכך ישנה המלצה לטיפול ניתוחי שיכלול דקומפרסיה וקיבוע. בינתיים קיבלתי זריקה אפידורלית רגילה ומתוכננת זריקה נוספת מכוונת לשורש L5 תחת שיקוף. הכאבים אמנם פחתו והם מופיעים בעיקר כאשר אני עומד. שאלתי היא לאור המימצא הנ"ל והמיגבלות של כמות הזריקות האם הניתוח הנ"ל אמור לעזור ומה מידת הסיכונים הידועים ברפואה היום? בתודה נח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: נח
ד``ר ליאור מרום06/07/2008ניתוח מסוג זה מקובל ונחשב כרוטינה. עשוי לעזור ב 80-85 אחוז מהמקרים במידה ואכן אתה מתאים לניתוח כזה.
סיכונים וסיבוכים יש לדון עם המנתח - כל אחד ושיטותיו הוא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב וצוואר לאחר תאונת דרכיםאפרת29/06/2008
לפני חודש הייתי מעורבת בתאונת דרכים. הרכב שמאחורי לא שם לב שיש רמזור אדום ו"נכנס" ברכב שלי מאחור. מאז התאונה אני סובלת מכאבים בשכמות,בגב האמצעי ובצוואר (הולך ונחלש) וכאבים בגב התחתון. הכאבים בגב התחתון מתבטאים בעיקר כשאני נוהגת. תחילה בשבועיים הראשונים לא יכלתי בכלל לשבת לא על כיסא רגיל ולא בנהיגה. . בשבועיים האחרונים אני כן יכולה לשבת על כיסא חצי שעה מבלי לסבול כאבים אולם כשאני נוהגת לעיתים מספיקה נהיגה של 10-20 דקות והכאבים מתחילים ואם אני לא שוכבת מיד לאחר תחילת הכאבים הם הולכים ומתחזקים ומגיעים לרמות שאני פשוט משתגעת מהכאבים - מה שגורם לי לחשוב פעמיים כשאני צריכה לצאת לסידורים. כמו כן קשה לי לעמוד יותר מ5-10 דקות, שמתי לב שכואב לי הכי פחות כשאני הולכת וכמובן כשאני שוכבת. האוטופד נתן לי אוטופן ואלגוליזין. הכדורים הללו עזרו לי בהתחלה היום הם כבר לא משפיעים עלי אז הפסקתי לקחת אותם. אני הולכת לפזיוטרפיה כבר שבועיים פעמים בשבוע, ואני לא רואה שיפור ניכר. בפעמיים האחרונות טיפלו בי גם בחשמל כי הכאב היה בלתי נסבל, יש לציין שזה אכן עזר לתקופה קצרה. עשו לי צילום רנטגן שבוע לאחר התאונה הצילומים היו: צילום ע"ש צווארי, גבי, ומותני. בכולם לא הודגם שבר או שינוי בלתי גרמי, בצילומי בצוואר והמותן היה רשום כי מבנה תקין של החוליות ושהן שמורות. בצילום ע"ש גבי "שינויים ספונדילוטים מינימליים". יש לציין כי לפני 6 שנים גם היתה לי תאונה מאחור וסבלתי מכאבי גב תחתון אולם אז לאחר כשבועיים חזרתי לעבוד. במצבי הנוכחי אני לא מסוגלת אפילו לחשוב על לשבת יום שלם על כסא לא לדבר בכללעל הנסיעה לעבודה שהיא חצי שעה לכל כיוון. הפגישה הבאה שלי לארוטופד היא עוד שבועיים. השאלות שלי: מה אני יכולה לעשות שהכאבים יעברו יותר מהר?ה אם זה רק פונקציהשל זמן? האם יש טיפול נוסף חוץ מפזיטורפיה שיכול לעזור? האם בגלל שזו תאונה שניה גורמת לכך שהפעם הכאבים ממושכים יותר? כשהכאבים בגב מאוד חזקים יש לי גם בחילות. האם הגיוני ש הבחילות קשורות לכאבים בגב? בהתחלה חשבתי שהתרופות שאני לוקחת גורמות לי לבחילות אולם מיכוון שהפסקתי לקחת אותם והבחילות עדיין קורות אני מניחה שהבחילות לא היו קשורות לכדורים אלא לכאבים האם זה נכון? איזה כדורים אני יכולה לקחת נגד הכאבים? ושאלה אחרונה האם אני צריכה לבקש לעשות MRI? מתנצלת מראש על ההודעה הארוכה (: תודה מראש, המיואשת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אפרת
ד``ר ליאור מרום06/07/2008צר לי, אך אין באפשרותי לבצע יעוץ פרטני ברמה כפי שאת שואלת במסגרת הפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)