מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עמ"ש צווארישרה29/06/2008
שלום ד"ר, אודה לעזרתך. כ-8 חודשים יש לי נימולים בזרועות ואזור הכתפיים. בחודש וחצי האחרון התווספו חריקות העולות מהזזת הראש לצדדים. הדבר לא קבוע אבל קורה הרבה. אני מרגישה ממש רעשים של העצמות בראש או בצוואר כשאני מזיזה את הראש.כאילו העצמות נוגעות אחת בשניה..האם בעיה זו קשורה לבעית הידיים???? חשוב לציין, צילום רנטגן רגיל לפני כחצי שנה לא הראה דבר חריג. EMG לבדיקת מהירות הולכה עצבית תקין. B12 תקין. בדיקת נוירולוג תקינה. הופנתי לCT. האם הוא יראה את הבעיה שיש לי? אודה לעזרתך, שבוע טוב, שרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: שרה
ד``ר ליאור מרום06/07/2008תמתיני לתוצאות CT ותתיעצי לאחר מכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בעמוד שידרה צווארי וכתף קפואהיוסי28/06/2008
רקע כללי: אובחנתי כסובל מ- 3 פריצות דיסק ושינויים ניווניים בחוליות C3 ,C6, C7 סימני מיאלומלציה ומיאולופתיה במרכז ומימין ובנוסף מכתף שמאל קפואה (ממצאי CT , MRI , EMG , US) צווארי. תופעות קליניות: סטאטוס מיגרנטי מלווה בלחץ דם גבוה 155/115 , רעד בלתי נשלט באצבעות יד שמאל,צריבה בחלק החיצוני של היד , איבוד כוח גס ותחושת נימלול ביד שמאל וברגל שמאל וימין לסירוגין, כאבי גב עליון +תחתון הולכים ומתגברים , הגבלת תנועה קשה וכאבים חזקים בכתף שמאל בעיקר במצב שינה / מנוחה. MRI + CT מוח נמצאו תקינים (בנורמה לקבוצת הגיל : אני בן 43 ועד לפני 4 חודשים בריא לחלוטין) טיפול נוכחי: סטרואידים במשך שבוע בבית חולים, זריקת SYNVISC לכתף, ארקוקסיה לדלקת וכאבים.טיפול המשך מומלח: ניתוח ע"ש צווארי , פיזיוטרפיה לכתף ואם אין שיפור ניתוח. שאלות: האם בעיות ניווניות בעמוד השידרה הצווארי קשורות גם בתופעה של כתף קפואה ? מיגרנה ? 2. האם רעד בלתי נשלט ביד שמאל, איבוד כוח גס ותחושת נימלול קשורים בפריצות דיסק/תופעות ניווניות של עמוד השידרה הצוואר או שהינן תוצאה של הכתף הקפואה ? 3. האם כאב מקרין לרגל שמאל ותחשות נימלול בשתי כפות הרגליים לסירוגין קשורים לעמוד השידרה הצווארי או לתופעת כתף קפואה, או אולי לגורם שלישי אחר ? (בעיות בעמוד שידרה תחתון שלא אובחנו ?) - יש גם נטייה לסוכרת במשפחה 4. האם יש לטפל ראשית בכתף הקפואה ולדחות את הטיפול הניתוחי בעמוד השידרה הצווארי או לפעול במקביל ? (הרופאים חלוקים בנושא)- האם ניתן בכלל להימנע מניתוח בע"ש צווארי ? 5. עד כמה מקובל לבצע ניתוח קדמי-צידי לכריתת הדיסקים בשילוב עם שתל מעצם האגן ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בעמוד שידרה צווארי וכתף קפואה
ד``ר ליאור מרום06/07/2008אין קשר בין כתף קפואה לצוואר מבחינת סוג טיפול. לעיתים כאבי כתף נובעים מבינה צווארית
שאלה 3 : כן, לצוואר.
לא בדקתי אותך לכן אנני יכול להביע דעתי היכן לטפל קודם. אך מקובל יותר טיפול ראשית בצוואר .
שאלה 4: לא יודע להשיב מבלי לבדוק אותך.
שאלה 5: מקובל עדיין אצל אחדים, אך ישנם טכניקות חדישות יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טראומה מטיפול כירופרקטיאפיק27/06/2008
שלום אני בת 46 לפני כ-7 שנים עברתי תאונת דרכים שבה נגרמו לי 3 פריצות דיסק בצוואר C1 - C4 C2או שהם בלט דיסק איני יודעת להבדיל בינהם, עברתי מספר טיפולים כירופרקטיים ואכן הכאבים נשכחו למשך 3 שנים (יש לי סיוט מסוג טיפול שכזה), לצערי חזרתי ל-4 טיפולים שכאלה באין מנוס לפני שנתיים שוב ושוב אני רגועה מכאבי הצוואר. לפני שנה החלו לי כאבים בעת שהייתי ישנה על צידיי הגוף באזור מפרקים הירכיים, לא יחסתי חשיבות והמשכתי בחיי הרגילים ,כגון צעידה בכל ערב שמרתי על תזונה בריאה, בהמשך זנחתי עצמי עליתי במשקל כ- 20 קילו,(87 קילו גובה 160), והחלו לי כאבים בעת ההליכה עם הזמן הורדתי יותר ויותר מפעילות ההליכה, כי הכאבים מתגברים יותר ויותר ככל שהזמן עובר פניתי לרופא אורטופד מהקופה היסברתי לו איך החלה ההתדרדרות בכאבי הגב אצלי, קיבלתי כל מיני כדורים לשיכוח הכאב בינהם אטופן, ארקוקסיה 90 מ"ג, ועוד ועוד ועד אוקסיקונטין,נישלחתי למיפוי עצמות שם הוזכר חברינו המהולל L5 שיש עלוי לחץ, ושוב חזרתי לכדורים נגד הכאבים, ונישלחתי לבדיקת CT. אני כבר במצב שאיני יכולה לצעוד יותר מ-5 דקות רצוף שלא נדבר שאיני יכולה כלל להתכופף !! הכאבים הורגים אותי,התייאשתי מהכדורים שום כדור או זריקה לא מקלים עלי,קיבלתי כמה זריקות קורטיזון ואני נגד זה, זה לא ניראה לי טיפול בבעיה !! זה רק טיפול להשתיק אותי כמתלונות על הכאב וזה מרגיז אותי יותר ! לפני שבוע נשלחתי לבדיקת CT, ושם הובחן L2-L3 בלט דיסק הגורם לחץ ניכר על השק התקאלי, L3-L4 בלט דיסק הגורם לחץ קל על השק התקאלי, L4-L5 בלט דיסק מסוייד הגורם לחץ ניכר על השק התקאלי, L5-S1 ניוון ובלט הגורם לחץ קל על השק התקאלי, לסיכום שינויים דיסקופיים כמתואר. שאלותי הם איזו פעילות אפשר לקיים כדי לחזק את שרירי הגב התחתון? האם זה יש דבר היכול לגרום לעצירת המצב ? איזה טיפולים אלטרנטיביים מומלצים? האם במצבי כבר ישקלו ניתוח? איתך הסליחה דר' על פנייתי הארוכה מודה לך מראש על תשומת הלב שתתקבל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אפיק
ד``ר ליאור מרום27/06/2008לגבי חיזוק פעילות גב תחתון- התיעצי עם פיזיוטרפיסט, ורדי במשקל.
אין המלצה על טיפול אלטרנטיבי מסוים- נסי ותראי מה טוב לך
אם יכשלו הטיפולים הללו - ניתן להתיעץ אודות ניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בכאבי גב תחתון עם פלא גביניר26/06/2008
סובל מכאבי גב תחתון אני בחור צעיר. קיבלתי המלצה על כרית פלא גב. דר' האם אתה מכיר יכול להמליץ ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: יניר
ד``ר ליאור מרום27/06/2008לא מכיר , תרתי משמע, בשום פתרונות " פלא" !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסימבלטה
אופיר03/07/2008האים אתה מכיר את הכדור סימבלטה האים הוא טוה לכעבים כתוצאה מהיצרות קשה l45 ובלט דיסק האים שמעת על אנשים שלוקים כדור זה ואים הוא תורם להם אמרו לי שהכדור הזה הוא נגד כאבים עיצביים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: אופיר
ד``ר ליאור מרום06/07/2008הכדור ניתן במסגרת טיפול תרופתי לכאבים נוירליים, בכדי לדעת האם יעיל צריך לנסותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה לחו"ל אחרי disectomy L4L5.דלית26/06/2008
עברתי את הניתוח לאחר שנקבע חסר מוטורי ברגל, לפני כשלושה שבועות. התפרים הוצאו, החתך החלים, והאורטופד (בבדיקת מעקב לאחר שבועיים) היה מרוצה מההתקדמות. כרגע אני מוגבלת להליכה ושכיבה, אסור לי לשבת מעל 20 דקות ורק על כיסא מחשב (אני מנצלת אותן עכשיו...). שאלתי היא- האם אוכל לעמוד בטיסה בת 5 וחצי שעות (בישיבה) בתחילת אוגוסט? הכרטיסים כבר אצלי אבל אני חוששת שלא אעמוד (אשב) בכך? מה ההסתברות שאוכל לעשות כן, והאם ישנה איזושהי דרך בה אוכל "לעזור לעצמי" להחלים ע"מ שאוכל לעמוד בכך? בנוסף- האם אני יכולה כבר להתחיל "להתאמץ" ולהתחיל להתייחס לבעלי הסבלן....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: דלית
ד``ר ליאור מרום27/06/2008שאלותתיך צריכות להיות מופנות למנתח- רק הוא יודע מה היה בניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי צווארנטלי25/06/2008
שלום ד"ר , עשיתי בדיקת CT , ממצאים: במרווח C5-C6 מודגם בלט דיסק פרא מדיאני שמאלי הנוגע בשק הדוראלי.אשמח להסבר התוצאות תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: נטלי
ד``ר ליאור מרום27/06/2008משמעותו שישנו חלק מהדיסק , בצד שמאל ,שנוגע בחוט השדרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
נטלי27/06/2008שלום ד"ר,תודה על התשובה , האם זה מסוכן? ויכול להביא לפריחצת דיסק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר האם הינך עובד עם הפניות שלעמי24/06/2008
משהב"ט ?אם כן אבקשך לציין כדי שאוכל לבקש הפנייה אליך
חודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר האם הינך עובד עם הפניות של
ד``ר ליאור מרום24/06/2008אנני עובד עם הפניות של משרד הבטחון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שסע בחוליהשירה23/06/2008
לבני בן ה - 14 התגלה בצילום (בעקבות נפילה) שסע בחוליה בעצם הזנב. נאמר לי שהתופעה ידועה כמולדת.
הייתי רוצה לדעת קצת על התופעה, האם הדבר מסוכן? מגביל? ניתן לטפל? ואם כן כיצד?
תודה מראש, שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: שירה
ד``ר ליאור מרום23/06/2008אין כל סכנה בממצא זה, לא מגביל, ולא זקוק לשום טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ע"ש צווארי ונוקשות שריריםצביקה22/06/2008
האם בעיות בע"ש צווארי (סימפטומים - עורף תפוס מאוד עם כאבים לא תכופים, חריקות וצלילי גריסה בצוואר בעיקר בזמן תנועה, ממצא רנטגן שינויים ניווניים ע"י יצירת זיזים קדמיים + הצרות מרווח C5-6-7 - האורתופד פטר אותי בהמלצה לפעילות גופנית) יכולות להסביר נוקשות רבה בשרירים החל מהלסתות, עבור בעורף, בקדמת הצוואר, כתפיים, שכמות, גב אמצעי, סרעפת, גב תחתון, אגן וסביב מפרקי הירכיים (אך לא בגפיים)? התפתח בהדרגה במשך שנים (אני בן 41 כיום).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: צביקה
ד``ר ליאור מרום23/06/2008יכול להסביר תופעות בצוואר, עורף ואולי כתפיים ושכמות בלבד. כל השאר ללא כל קשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בפענוח של צילום CT נמצאו הממצאיםעמי22/06/2008
האם אפשר לקבל הסבר של בני אנוש מה זה בכלל אני הולך בעזרת מקל הליכה ובצליעה בינונית אין קיצור רגל(עד כמה שידוע לי ) לאחר פציעה קשה שריסקה לי את הרגל כתוצאה מרסיס מתכת משנת 82 פאמור +12 ברגים המחזיקים פלטינג בעצם שבעצם קיבעו בזמנו את השבר המרוסק +השתלת עצם למילו המקום האיחוי כרגע מלא וממזמן לא מעכשיו אבל הפלטינג והברגים נשארו במקומם .
להלן התאור של הסרקה בCT עמוד שדרה מותני
אלה הממצאים בזה הסדר:
הסריקה בוצעה בהגדלה ובחתכים דקים וצמודים בזוית המקבילה למרווחים הדיסקיאלים
הבין -חוליתייםבגבהים SACRUM L1 -S1 בחלונות רקמה רכה ובחלונות עצם
אין עדות לסטנוזיס ספיניאלית סאגיטלית מולדת.נראים שינויים ניווניים חמורים של המפרקים הפאצטליים בגובה L4 -L5 גורמים לגלישה קידמית קלה של L4 .שינויים ניווניים פחות חמורים נראים בגובה המפרקים הפאצטליים L5-S1 ובגובה המפרקים הסקרו-אילאיקליים.
סיבת הפניה: כאבי גב.
סריקת L1-L2: סחוס הדיסקית הבין חולייתי הודגם ללא עדות לבלט אחורי או צדדי משמעותי.
סריקת L2-L3:סחוס הדיסקית הבין חולייתי הודגם ללא עדות לבלט אחורי או צדדי משמעותי.
סריקת L3-L4:סחוס הדיסק הבין חולייתי הודגם עם בלט אנולרי דיפוזי.
סריקת L4-L5:סחוס הדיסק הבין חולייתי הודגם עם בלט אנולרי דיפוזי. קיימת סטנוזיס ספינלית סאגיטלית חמורה בגובה המרווח הבין חולייתי L4-L5.
סריקת L5-S1:סחוס הדיסקית הבין חולייתי הודגם ללא עדות לבלט אחורי או צדדי משמעותי.
בסיכום :הממצאים כמפורט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין אני בן 62.5
עמי22/06/2008בהקשר לפענוח של ה-CT
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשטבה ויש לי שאלה נוספת
עמי23/06/2008האם זה שיש לי נפילות ואיבוד שווי משקל האם יש קשר בין בעיית הגב שלי לנפילות ואיבוד שווי משקל באופן תדיר??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשטבה ויש לי שאלה נוספת
ד``ר ליאור מרום23/06/2008באופן כללי לא, יש לבצע ברור שיכלול CT מח וצוואר על מנת לשלול בעיה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוח עשיתי-אין ממצאים צואר עוד צולם
עמי24/06/2008ב-CT
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: עמי
ד``ר ליאור מרום22/06/2008יש לך הצרות קשה של תעלת השדרה בגבהים מתניים 4-5, תזדקק ליעוץ פורמלי של מנתח עמוד שדרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע בצווארנאוה רביד21/06/2008
מזה שנה וחצי ואפילו יותר אני סובלת מכאבים בצאור ומקרין לי לכתפיים ולידיים. עברתי טיפולים כמו פיוטרפיה וכלום לא עזר .רק לפני כשבוע עברתי c/t ומסתבר שיש לי סחוס c-3 c-4 בקע אחורי מרכזי . ב-c4c-5 בקע אחורי שטוח. c-5c-6בלט אחורי מרכזי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע בצוואר
ד``ר ליאור מרום22/06/2008זו הפינה -מה השאלה ??????????????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת דיסקחיה21/06/2008
שלום רב ברצוני להתייעץ לפני כ8 שנים עברתי ניתוח להסרת דיסק חלק ממנו לאחר תקופה גם החלק הנותר נעלם ומאז יש לי כאבי גב ורגליים והירדמות של הרגליים באופן תמידי. בבדיקת MRI שעשיתי לפני שנים ראו כי כעת אין דיסק בכלל בין החוליות L4 L5 הניתוח שהיה קיים אז כלל קיבוע של עמוד השידרה דבר לו אינני מוכנה בשום אופן שאלתי היא מה האפשרויות וההשלכות שלהן .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת דיסק
ד``ר ליאור מרום21/06/2008ניתוח החלפת דיסק מתני אינו מתאים לאנשים במצבך.
יש לשקול ביצוע MRI חוזר ויעוץ עם מנתח עמוד שדרה לאחר מכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
חיה22/06/2008תודה על התשובה אולם איני מבינה מדוע. דבר נוסף שרציצי לדעת האם יכול להיגרם נזק לעמוד השידרה שלי בשל החיכוך של החוליות זו בזו בלי הדיסק. בנוגע לMRI אין סיכוי שיתנו לי שוב לבצע את הבדיקה הזו מהם שאר האפשרויות שיש לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ד``ר ליאור מרום22/06/2008החלפת דיסק אינה מתאימה לדיסק שכבר נותח !
אין נזק כזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח למינקטומיהמירי ארד21/06/2008
בעלי יוסי ארד היום בן 71 מתקשה בהליכה באופן חמור.
בבדיקה הCT שעבר ישנה חסימה ב L1 עד L5 והפתרון המוצע הוא ניתוח למינקטומיה+קיבוע.
שאלותי הן:
1. האם ישנה דרך לטפל בבעיה זו ללא ניתוח?
2.אין לו כאבים לא בישיבה ולא בשכיבה, האם יכול להיות שהבעיה לא תפתר גם לאחר הניתוח?
3.מבחינה ניאורולוגית, כל הבדיקות תקינות, האם גם זה יכול להעיד כי גם לאחר הניתוח לא תפתר הבעיה?
4.מהם סיכויי ההצלחה של ניתוח מסובך זה?
מבקשת המלצות ותשובות ברורות.
מירי ארד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה
מירי ארד21/06/2008האם כירופרקט יכול לעזור במקרה זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: מירי ארד
ד``ר ליאור מרום21/06/2008ראשית, צריך להבין שהפורום אינו משמש כתחליף ליעוץ פורמלי לאחר בדיקה ובחינת ההדמיה, לכן בקשתך " לתשובות ברורות " הם במגבלת הפורום.
השאלה האם הוא זקוק גם לקיבוע בנוסף ללמינקטומיה - לא אוכל להשיב מבלי לבדקו.
יכול להיות שהבעיה לא תפתר לאחר הניתוח- סיכויי ההצלחה משתנים בכתלות בגורמים שונים.
ישנם פתרונות נוספים חוץ מלמינקטומיה +\- קיבוע, אך זאת ניתן לקבוע על סמך ההדמיה ובדיקה בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלט דיסק קל עד בינונירעות18/06/2008
בס"ד
שלום רב,
מה המשמעות לבלט דיסק בL1-2 קל עד בינוני עם שומן אפידורלי מטושטש באותו איזור.
שאר הCT תקין.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: רעות
ד``ר ליאור מרום19/06/2008המשמעות הינה שחלק מהדיסק בלט החוצה, תוך כדי כך הוא מועך את השומן שנמצא בד"כ באזור הנ"ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב בחוליה מסויימתשני18/06/2008
אני 5 חוד' אחרי לידה לפני כ 3 חוד' התחילו לי כאבים בחוליה מסויימת.
הכאבים קורים כשלוחצים עליהעם האצבע או שיש עליה לחץ אחר.
כל בוקר אני מתעוררת מוקדם מאוד עם כאבי תופת מהחוליה שמתפשתים לכל הגב אני ממש מרגישה כאילו עוד רע נשבר לי עמוד השידרה..
האוטופד אמר שאין שלא צריך צילום (כניראה לחסוך כסף לקופה) ושזה יעבור כי זה נורמאלי אחרי לידה.
רופא המשפחה התייחס לזה יותר ברצינות ואמר שאני חייבת לטפל בזה, הוא שלח אותי לצילום אבל היה קשה לו לפענח את התוצאה כי הוא לא אורטופד.
הוא שלח אותי לרופא מומחה לעמוד השדרה באסותא ויש לי תור בשבוע הבא. אני אגיע אליו רק עם צילום, האם בכלל הוא יכול לראות משהו בצילום?
אני מפחדת שיום אחד אני לא אוכל לתפקד יותר ואיהיה נכה לכל החיים.
מה אני צריכה לעשות?
איזה בדיקות ל אני צריכה לדרוש מהרופא אורטופד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב בחוליה מסויימת
ד``ר ליאור מרום19/06/2008בהנחה שאת הולכת למומחה עמוד שדרה, סביר מאוד להניח שהוא ינחה אותך מה לבצע, וזאת לאחר שהוא יבדוק אותך וימליץ על המשך ברור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)