פורום ניתוחי גב, כאבי גב, עמוד שדרה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח גב
    צפריר יפה
    06/10/2008

סובלת מספר שנים מכאבי גב עם הקרנות לשתי הרגליים ואי שליטה בסוגרים בבדיקת אםץאר.איי מולטילוול ספיינל סטנוסיס, כל הטיפולים שניתנו במהלך השנים כולל זריקות אפידורל לא הקלו על הכאבים., וכמובן אין שום שיפור בסוגרים. מועמדת לניתוח בביח כרמל, האם קיימים טיפולים אחרים לפני ניתוח?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח גב

הוספת תגובה

• הודעה של: צפריר יפה

ד``ר ליאור מרום
    06/10/2008

בהנחה שעברת בירור יסודי למהם הגורמים למה שציינת, ישנם סוגי ניתוח שונים לכן מציע שתבררי היטב מה עומדים לנתח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר ל MRI שהבהיל אותי
    דלית
    05/10/2008

נפלתי על גבי לאחור על מושב כיסא. שלחו אותי לאחר כמה סי טי לבדיקת MRI בגלל נימול ברגליים וכאב בעכוז, שם היו התוצאות הבאות: אותות הפואנטנסים במרווחים הדסקלים L2-3, L3-4, L4-5, כעדות לדהדרציה. שמורל בלוחיות קצה של החוליות L4, L3, L2, L1, D12, D11. L3-4, L2-3 בלט דיסק היקפי. אמפרסיה קדמית קלה על השק. ללא לחץ על שורשי העצבים במעברם בפורמינות. L4-5 בלט דיסק היקפי. אמפרסיה קדמית קלה/בינונית על השק. ללא לחץ על שורשי העצבים במעברם בפורמינות. היפראטנסיות קלה בלוחיות הקצה סביב למרווח הדסקלי הנ"ל. בשולי הבדיקה, בלט דיסק בעל אמפרסיה קלה על השק גם בגובה D12-L1. סיום קונוס מדולריס בגובה אזור המעבר L1-2. פיזור השורשים בשק תקין. לסיכום בלטי דיסקעדינים כמפורט, השפעתם על השק מירבית בגובה L4-5. יש לציין שבדיקות סי טי קודמות לא ראו יותר משלושה בלטי דיסק. איך נוספו לי כל השאר??? ושאלתי, מה זה אומר? האם זה מצריך ניתוח? האם זה מסביר למה שורף לי בעכוזים ולמה הרגליים שלי נרדמות? ומדי פעם גם יש תחושה של סכינים שננעצות בקרסול ימין שלי ובלילה הרגל לפעמים מתעוותת מעצמה ומעירה אותי בכאב עז. תודה על כל תשובה!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בקשר ל MRI שהבהיל אותי

הוספת תגובה

• הודעה של: דלית

ד``ר ליאור מרום
    06/10/2008

באופן כללי, לא ניתן להתיחס לפענוח בדיקות באופן אישי משום שתפקיד האתר הוא לענות על שאלות לא במגמת יעוץ אישי פרטני.
    התיעצי באופן פורמלי ולא וירטואלי ,אודות הבעיה שלך עם מנתח עמוד שדרה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בעצם הזנב-לכיוון הישבן
    דיקלה
    05/10/2008

שלום, אני בת 22. לאחרונה אני סובלת מכאבים נוראיים ומשתקים בנקודה מאוד ספציפית בגבול בין הגב התחתון לחלק העליון של הישבן. נקודה מאוד ספציפית מצד שמאל שמקרינה כאבים עד הכף רגל יש לי כאבים מאותה נקודה עד כף הרגל והכאבים ממש מחמירים. לפני מספר חודשים החלו כאבים זהים לאחותי, בביקורה אצל הרופא- אמר הרופא כי יתכן שזה נובע מכך שהיא סטודנטית שיושבת הרבה ושרויה במתחים. זאת התשובה שנתתי לעצמי, מאחר ואני הנדסאית אדרכילות שאת רוב שעות היום עוברת מול המחשב, כממוצע 10 שעות ביום אני משרטטת מול המחשב... עם הפסקות של מספר דקות ולא יותר מזה. אני מניחה שזה קשור... ושאולי מוטב שאתחיל לעשות ספורט, אבל בגלל שהכאבים מחמירים... וזה הופך להיות ממש כואב חשבתי אולי אני מזניחה פה בעיה... מה דעתך?האם זה קשור לישיבה ממושכת? והאם ספורט באמת יכול לפתור את הבעיה.?

הוספת תגובה

• כאבים בעצם הזנב-לכיוון הישבן

ד``ר ליאור מרום
    06/10/2008

לעסוק בספורט באופן מבוקר לא הזיקה לאף אחד- נסי ותראי בעצמך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר בעמוד השדרה
    רוט
    05/10/2008

אימי בת 72 פעילה, בריאה וספורטיבית עקב מכה שקיבלה נגרם לה שבר בעמוד השדרה באחת החוליות החלה בפיזיוטרפייה ודיקור לאחר חודש התברר שיש קריסה של החוליה ומעבר לכך הכאבים ממשיכים לא יכולה ללכת , לעמוד, והומלץ לה על ניתוח שמחדיר גבס לחוליה שנשברה . היא מאוד חוששת מניתוח בגב מסיכוניו אך איכות החיים שלה נפגמה מאוד מה ניתן לעשות הן לריפוי והן לכאב?

לקביעת תור
    סגירה
    שבר בעמוד השדרה

הוספת תגובה

• שבר בעמוד השדרה

ד``ר ליאור מרום
    05/10/2008

באופן כללי ביותר, ומבלי לראות את הצילומים ( CT), ניתן להעזר בחגורה ומשככי כאבים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיפוי עצמות
    אבי
    04/10/2008

שלום, לפני כחמישה חודשים עברתי תאונת דרכים שהוגדרה כתאונת "צליפת שוט"(בצילום רנטגן שעשיתי מיד לאחר התאונה לא נמצא שום ממצא מיוחד). מאז אני סובל מכאבים חזקים בגב העליון וכאבי רגלים. עשיתי פיזיו' שלא עזר כ"כ. לפני שבוע הגעתי לאורטופד ששלח אותי לבדיקת מיפוי עצמות. הוא בדק אותי רק לפני חודשיים ובביקור האחרון שאל מה קורה, הסברתי לו שעדיין כואב לי. הוא ישר נתן הפנייה לבדיקת מיפוי עצמות. העניין הוא שלא מובן לי למה דווקא "מיפוי", אני לא מרגיש כאב בעצמות, אלא בקצה השכמות ובין השכמות. לא מרגיש כאב בעצם. הכאב הוא סוג של הקרנה ומין כאב מתמשך לאורך עמוד השדרה בגב העליון. האם במקרה כזה לא הגיוני לתת בדיקת סי טי?! לפי התיאור שנתתי- האם לדעתכם בדיקת מיפוי עצמות היא הגיונית ומתאימה? אודה לכם על כל עזרה ויעוץ. שנה טובה! נ.ב: עשיתי כבר בעבר, בצבא, 2 בדיקות מיפוי.(האם יש בעיה לעשות יחסית הרבה פעמים?)

לקביעת תור
    סגירה
    מיפוי עצמות

הוספת תגובה

• הודעה של: אבי

ד``ר ליאור מרום
    05/10/2008

מיפוי עצמות היא בדיקת SCREENING טובה שעשויה לעזור להתמקד היכן הבעיה
    במרווחים כפי שתארת, אין בעיה עם הבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב תחתון
    מאירה
    04/10/2008

בעלי בן 38 סובל מכאבי גב תחתון בשבועות האחרונות יש לו התקף מאוד חזק מהישבן שמקרין לו לרגל שמאל הכאב חזק במיוחד הוא לא מסוגל לישון הוא לא מסוגל ללכת הוא לא מסוגל לתפקד הוא זקוק לעזרה דחוףףףףףףףףףףףףף. הוא מקבל זריקות וולטרן וגם אטופן600 מ"ל שום דבר לא עוזר אין שיפור כבר חודש ימים. השמח לקבל מספר טלאפון שלך אנכנו גרים בנהריה העם יש לך קליניקה באזור לא רחוק ועם כן מה ניתן לעשות חוץ מניתוח כדי לעזור לו העם אתה חושב שיש טיפול והעם אתה יכול לעזור לו . בכבוד רב מאירה כחלון המספר פלאפון 0506514702 השמח עם תיצור איתנו קשר בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב תחתון

הוספת תגובה

• הודעה של: מאירה

ד``ר ליאור מרום
    05/10/2008

שוחחנו כבר טלפונית, בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בגב התחתון
    cal
    02/10/2008

שלום אם אני עומד במקום 10 דקות בערך אני מתחיל להרגיש כאבים בגב התחתון וגם כשאני עושה הליכה אחרי בערך 10-15 דקות אני מתחיל להרגיש כאבים. אני בן 22 יש לי עקמת קלה כך הגדיר את זה האורטופד -והביא לי חוברת לשיפור היציבה. האם הכאבים קשורים ליציבה לא נכונה? והאם העקמת משפיע? האם אימון בשיטת הקלנטיקס מומלץ? ועוד שאלה יש לי בזמן האחרון קנקים בחזה כשאני מתמתח ממה זה נובע ואיך גורמים לזה להעלם?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בגב התחתון

הוספת תגובה

• כאבים בגב התחתון

ד``ר ליאור מרום
    05/10/2008

אנני יכול לענות לשאלותיך ללא בדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצם הזנב
    טל
    02/10/2008

שלום. כואב ושורף לי כאשר אני יושב בעצם הזנב . זה התחיל לאחר ישיבה ארוכה של 8 שעות בטיסה ארוכה . האם ניתן לעשות משהו ? האם הכאב יעבור בשלב מסוים ומדוע כואב שם ? האם עלי לרוץ לרופא ? תודה ושנה טובה

לקביעת תור
    סגירה
    עצם הזנב

הוספת תגובה

• הודעה של: יפת

ד``ר ליאור מרום
    05/10/2008

אין צורך לרוץ, מספיק אם תלך אליו.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צילום רנטגן
    אבי
    02/10/2008

אל ד"ר ליאור מרום שלום. יש לי שאלה על האופן שבו נעשה צילום של עמוד שדרה תחתון. האם יכול להיות שאי יציבות בחוליות עמוד שדרה תחתון לא תמיד ניתן לאבחן בצילום רנטגן רגיל שמתבצע בשכיבה על מיטה ,אלה רק בצילום דינמי ,שבו הצילום נעשה גם כאשר הניבדק עומד (ייש יותר לחץ על החוליות) ואז ההבחנה היא יותר מדוייקת.

לקביעת תור
    סגירה
    צילום רנטגן

הוספת תגובה

• הודעה של: אבי

ד``ר ליאור מרום
    05/10/2008

מה שאתה אומר- מדויק לחלוטין.
    יש לבצע את הצילום בכיפוף וישור בעמידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח לבת שנה
    מיכל
    02/10/2008

שלום רב, בבדיקת אורטופד אבחנת הרופא: torticollis cong kyphoscoliosis cong בתי בת שנה. בבדיקה של גיל חודש לא נמצא שום ממצא בבדיקה השבוע עקב תשומת לב שלנו לזיוות בגב אמר הרופא שתקופה של 11 חודשים של התפתחות העקמת היא התפתחות מהירה ואין מנוס מניתוח האם יש מקום לחוות דעת נוספת או שבמקרה של אבחנה כזו וגיל הילדה חייבים בניתוח? אשמח לדעתך בברכה

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח לבת שנה

הוספת תגובה

• ניתוח לבת שנה

ד``ר ליאור מרום
    05/10/2008

אנני יודע מי הרופא הממליץ , אך אני מציע להוועץ עם מומחה לניתוחי עמוד שדרה ולא אורטופד כללי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלט + בקע דיסק
    אלעד שבו
    01/10/2008

ד"ר שלום, אני חייל בן 19 שסובל כבר הרבה זמן מכאבי גב תחתון. מבדיקת CT שעשיתי התגלו הממצאים הבאים: בגובה L3-4: בלט דיסק היקפי לוחץ במקצתך על השק התקאלי. בגובה L5-S1: בקע דיסק מרכזי גדול לוחץ במידה משמעותית על השק התקאלי. פרט לנ"ל, המבנים הגרמיים, המרווחים הדיסקלים והפרקים תקינים. קיבלתי הפנייה לפיזיותרפיה אבל לאחר טיפול אחד הרגשתי כאבים יותר חזקים משהיו לי לפני הטיפול ולכן החלטתי להפסיק לטפל בבעיה באמצעות פיזיותרפיה. לאחר שהייתי אצל אורטופד צבאי הוא המליץ לי על ניתוח אבל לאחר שהתייעצתי עם מספר רופאים מומחים נאמר לי כי אין סיבה לעשות ניתוח בגילי, ולכן הופנתי לטיפול באמצעות זריקות אפידורל. אני מרגיש כאבים המוקרנים לרגלי השמאלית שלפעמים אף מונעים ממני מלהזיז את רגלי השמאלית. אין לי שום רצון בקבלת זריקות אפידורל מכיוון שזהו רק משכך כאבים וזהו איננו הפיתרון לבעיה. מה עלי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    בלט + בקע דיסק

הוספת תגובה

• הודעה של: אלעד שבו

ד``ר ליאור מרום
    02/10/2008

אופציה נוספת היא צריבת דיסק, עליך לבצע בדיקת MRI טרם לזה על מנת לקבוע האם הפרוצדורה תתאים לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום דר' מרום
    ש.י
    28/09/2008

שלום, אני מגיל צעיר זוכר את עצמי מוציא קליקים החל מהלסת ועד כל מפרק בגוף, דבר זה גורם לי לכאבים חזקים מאוד. בנוסף עברתי תאונת דרכים בה נפגעתי מהאגן עד קצות האצבעות הרגליים אובחנו לי פריצות דיסק בחוליות תחתונות וכן שינויים ניווניים בחוליות ( אני בן 35!) וכן 3 פריצות דיסק בצוואר ובלטים בשאר. אני סובל מאוד ומחפש מוצא לכאב מה לעשות? לרמאוטולוגים אין תשובה, וגם לאוטופדים מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    שלום דר' מרום

הוספת תגובה

• הודעה של: ש.י

ד``ר ליאור מרום
    28/09/2008

אין באפשרותי לתת מענה דרך האינטרנט לבעיה שמיטב הרופאים , אני מניח, ניסו לעזור לך לאחר שבדקו אותך, ראיינו אותך ועברו על הבדיקות שלך.
    רפואה טובה לא ניתן לבצע משלט רחוק- ובוודאי לא בעיות כפי שאתה מציג.
    רפואה שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב הומלץ לי ניתוח למינקטומי
    רוני.ק
    27/09/2008

ד"ר שלום, אני בת 39 זה זמן רב שאני סובלת מכאבי גב חזקים שמושכים לכיוון רגל ימין והירדמות החלק החיצוני של כף הרגל. יש ימים שהכאבים הם קשים מאוד ובלתי נסבלים ויש ימים קלים יותר, אבל כמעט כל הזמן קשה לי לקום מישיבה ללא כאבים בגב תחתון ובישבן או לאחר שינה ואף להתעורר בלילה מכאבים חזקים בגב תחתון. בנוסף בבוקר מאוד קשה לי להתיישר ולוקח לי מספר דקות ארוכות עד שהגב משתחרר מהכאב. לציין שלעיתים רחוקות אני מרגישה כאבים בקרסול ובישבן שמאל. ניסיתי טיפולי פיזיותרפיה, הידרותרפיה, דיקור אבל כלום לא עזר אני כל הזמן מרגישה כאב לכיוון הרגל גם אם לא כאב קשה זה כאב בינוני ומטריד. הממצאים ב- C.T (משנת 2004) L-5 S-1 גופי החוליות מפרקים פטצאלים ללא סטיות. בקע הדיסקית פוסטרו-ליטרלי ימינה לוחץ על חלק קדמי ימני של השק ועל שורש S1 RT ברצס הלטרלי. אין עדות להצרות התעלה הגרמית. מתחילת השנה עשיתי סי.טי (2008) והתוצאות - L-4 L-5 בלט דיסק כללי אחורי ושמאלי מינימלי משיק לשק הטקאלי ולשורש שמאל. L-5 S-1 פריצת דיסק מרכזי אחורי עם לחץ על השק הטקאלי הדיסק מנוון עם אפקט ווקום. כמו כן נכתב היצרות המרווח הדיסקלי בין L-5 S-1. הומלץ לי ניתוח למינקטומי האם נכון לעשות את הניתוח והאם הניתוח יקל על כאבי הגב. לציין שהחלפתי מזרון והדבר לא עוזר בכלל. תודה רבה

הוספת תגובה

• קבלתי זריקה אפידורלית

רוני.ק
    27/09/2008

שהכאב הוקל קצת אך אח"כ הכאב חזר שוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב הומלץ לי ניתוח למינקטומי

ד``ר ליאור מרום
    27/09/2008

כפי שהמנתח שהמליץ לך על ניתוח בדק אותך, כיצד אתה מצפה לתשובה וירטואלית מבלי שתבדק ואראה את ההדמיה ????????????

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב עליון +צוואר
    חן
    25/09/2008

שלום רב , בתחילת השבוע הלך בעלי לרופא והתלונן על כאבים בגב העליון יחד עם הצוואר - הרופא נתן לנו וולטרן אותו הוא לקח עד יום שלישי בבוקר ואז הוא חזר לרופא והסביר שהכאב רק מחמיר הרופא נתן לנו תרופה בשם XEFO 8 ואתמול בלילה הוא אמר שכל היום נרדמה לו יד שמאל . היום ביקשתי ממנו ללכת לרופא ולבקש צילומים או משהו . הלב שלי נורא חושש ? האם הרופא יכול לומר לי מה דעתו בנושא האם צריך ללכת למומחה פרטי ? האם לבקש סוג של בדיקה ?והכי חשוב מה זה יכול להיות בבקשה חזור עליי , תודה מראש חנה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב עליון +צוואר

הוספת תגובה

• כאבי גב עליון +צוואר

ד``ר ליאור מרום
    25/09/2008

במידה ומופיע נימול ביד, רצוי לחזור לאורטופד כללי להערכה חוזרת או למומחה עמוד שדרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גב ושתן
    אאא
    24/09/2008

ליאור שלום. בן 30 בריא בד"כ.ביקרתי במרפאתך באופן פרטי לא מזמן ויש לי שאלה אליך. מצטער מראש על אריכות הדברים. סובל משתי בעיות והשאלה האם יתכן בינהן קשר. 1. בקע דיסק l5s1 עם הקרנה לאורך רגל שמאל. 2. דחיפות לשתן במצב של שכיבה על הבטן. נמצא בסיטואציה מאוד לא נעימה המקשה עליי לישון. שכיבה על הבטן או הגב מעוררת צורך מיידי לשתן ההולך וגובר בצעדים הולכים וגדלים משניה לשניה. נסיונות להתאפק לא מועילים כלומר לא שיש בעיה של שליטה על השתן אלא הסיטואציה היא שאני מתחיל בתהליך הירדמות (איזור דימדומים) הנמשך במצב רגיל כ-5 דקות עד שאני נכנס לשינה עמוקה ואולם עקב תחושת השתן הגוברת התהליך נעצר בד"כ אחרי 2-3 דקות, קרי יש לי יכולת להתאפק אך לא להירדם. המצב חוזר מידיי לילה מספר פעמים רב עד שלבסוף העייפות העצומה "משיגה" את הצורך להשתין. מבחינה אורולוגית ביצעתי את כל הבדיקות והן תקינות. שאלתי - האם יתכן קשר (עליו לא חשבתי עד היום) לבקע בגב שכן כשם שקיימת הקרנה על הרגל יתכן וקיימת הקרנה על מערכת השתן? כלומר אין לי שום בעיה ברגל והיא כואבת בגלל הגב היתכן ודחיפות השתן נובעת אף היא מאותה הסיבה?! אציין דבר מוזר נוסף - בתנוחת עובר הצורך לשתן פוחת משמעותית אך הכאב בגב עולה משמעותית (למרות שידוע שבד"כ לאנשים עם בעיה דומה בגב תנוחת עובר מקילה על הכאב). אודה מאוד על התיחסותך והמלצתך להמשך בירור. שנה טובה.

לקביעת תור
    סגירה
    גב ושתן

הוספת תגובה

• הודעה של: אאא

ד``ר ליאור מרום
    25/09/2008

קשה לי לענות על שאלתך, היות וציינת כי הבדיקות האורולוגיות ( אני יודע אילו בצעת ) תקינות.
    תנוחה שמשפיעה כפי שאתה מציין יתכן שנובעת מלחץ מכני על השלפוחית, בכל מקרה רצוי לבצע בדיקה אורודינמית במידה ולא בצעת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אאא
    26/09/2008

ביצעתי בדיקה אורדינמית כמו גם כליות שתן זרע דם וכולן תקינות. השאלה אם mri גב יכול להראות באם קיים לחץ על השלפוחית?!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה של: אאא

ד``ר ליאור מרום
    26/09/2008

במידה שקיימת דינמיקה של החמרה- כדאי לבצע MRI של עמוד השדרה המתני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה