מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- כאבי בטן בילד בן 10דבורה ברקן11/06/2009
לבני בן ה10 כאבי בטן זה היום השלישי.כאבי בטן ללא תופעות אחרות.הכאבים באים בגלים ומפריעים את שנתו.מתן של קל בטן אינו עוזר.יש לציין שלפני כחודשיים היתה אותה אפיזודה וגם אז לא הלך לביהס .הילד בריא ומאוד ספורטיבי.האם יש צורך בבירור רפואי הכרוך בבדיקות פולשניות.?בתודה ובברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדבורה
פרופ` יורם בוינובר16/06/2009יש לפנות לברור ראשוני לרופא מטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פליטות מרובות תינוק בן 3 חודשיםשירה10/06/2009
בני בן שלושה חודשים (נולד פג-שבוע 34 במשקל 1830, תאום), בשל פליטות מרובות (לעיתים אפילו הקאות) ואי שקט לאחר ארוחות, גם בשינה, הוחלפה תזונתו מספר פעמים : מנטרנה סנסטיב, סימילק נאושור, אינמיל AR, מטרנה שלב 1, וכעת אוכל נוטרמיגן (כשבוע).יצוין כי אין הטבה הן בפליטות (לאחר כל ארוחה) הן באי שקט. יתרה מכך אוכל כמויות קטנות יותר (משקלו כעת 4920, אוכל בארוחות בין 60-80cc)הייתי שמחה לשמוע מהי המלצתך, אנו אובדי עצות.
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירה
ד''ר בתיה וייס10/06/2009יתכן כי מדובר באי שקט על רקע רפלוקס. ניתן להשכיב בהגבהה (ספר או כרית מתחת למזרן לשיפוע של כ-30 מעלות), כמו כן ניתן להסמיך את הפורמולה עם קורנפלור (1-2 כפיות רגילות ל-80 סמק). במידה ואין שיפור ניתן לנסות תוספת טיפול תרופתי בסירופ זנטק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פליטות מרובות בתינוק בן 7 חודשיםתמר09/06/2009
שלום,
בני היום בן 7 חודשים. שוקל 9.8 ק"ג (מוצק וארוך מאד בהתאם, אך לא שמן).
ניזון כעת מ-4 בקבוקי מטרנה של 180 מ"ל ביום, ארוחת פירות וארוחת עוף וירקות - 180 מ"ל כ"א. ניסינו גם קצת דייסות כך שנחשף גם מינימלית לגלוטן בחודש האחרון (לפי ההנחיות החדשות).
מאז לידתו פולט הרבה, לא היו אירועים בולטים של כאבים, דם בהקאה או בצואה, וכפי שרואים הוא עולה יפה מאד במשקל, לכן לא טופל ולא עשינו כל בירור עד עתה.
עם התחלת המוצקים היה מעט שיפור בפליטות, אך הוא עדיין פולט כמויות רבות היום, גם אחרי ארוחת מוצקים אך בעיקר אחרי בקבוקי חלב (ומשמעותית יותר בשעות אחה"צ/ערב). אציין כי ניסיתי להחליף בקבוק חלב נוסף בארוחה מוצקה, אך הוא ממש הקיא את כולה לאחר מכן ולכן הפסקתי.
בשבועיים האחרונים התחיל לעשות תנועה של ניפוח הבטן (נראה כמו ניסיון להקיא/להוציא אוויר והוא מאדים) - לא בהכרח אחרי אוכל אלא בכל שעות היום. לרוב מלווה לזה בכי ואי שקט (לא היסטרי, הוא נרגע מהר עם מוצץ/הרמה). כמו כן הוא מרבה לבכות ולפלוט (בכמויות ממש גדולות) עד שיש יציאה (מרקם תקין, לעתים גללים), אך לא בזמן היציאה. גם זה דבר חדש.
האם יש משמעות לתנועת הגוף החדשה? האם העובדה שעדיין פולט כל כך הרבה לא מצדיקה בירור נוסף? כיצד אני יכולה להקל עליו בלי להתחיל טיפול תרופתי?
תודה רבה, תמר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתמר
פרופ` יורם בוינובר09/06/2009התפתחות המשקל של בנך מצוינת. בגיל זה אינו זקוק ל6 ארוחות 4-5 זה די והותר. כונתי שהוא אןכל במידה מסוימת מעבר למה שצריך. התנועות כנראה מקורן לפעמים בניסיון לשהק ואולי בניסיון ליציאה. לא הייתי מתרגש. לא מרגיש שצריך בדיקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
תמר09/06/2009תודה רבה על תשובתך המהירה!
הילד מקבל כמות של 110 מ"ל לק"ג לפי החישוב שלי, שזו הכמות המומצלת פחות או יותר לא? הוא אוכל 6 ארוחות ולא פחות בניסיון לתת פחות בכל ארוחה וכך יפלוט פחות אולי... נשמע לך שבכל זאת יש צורך להוריד אחד מהבקבוקים וזה יעזור? אם כן - האם להגדיל את הכמות בבקבוקים האחרים? אציין רק שהילד בוכה בכי היסטרי אם לא מקבל את הבקבוק בזמן (והוא דורש לאכול מדי 3 שעות), וכמו כן בוכה כאשר מוציאים לו את הבקבוק לפני שסיים.
שוב תודה רבה, תמר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות תינוק בן 3.5 חודשיםגילי09/06/2009
שלום! בני, בן שלושה חודשים וחצי, יונק מלא, יציאות פעם בשבוע. בחמישה שבועות האחרונים, היציאות מלוות במאמץ רב (לרוב בעלות מרקם נוזלי עם מעט גושים קטנטנים) לעיתים המאמץ אינו מביא ליציאה. במקביל, משך כל היום, ישנם גזים המלווים בריח חריף מאוד (סליחה על התיאור- דומה לריח של מבוגרים). מעבר לכך, משך היום הינו רגוע, חיוני.
פנינו לרופאת המשפחה שנתנה לנו הפניה לגסטרו ובמקביל המליצה על מתן שמן פראפין.
ניסינו עזרים כגון- מסאז', אמבטיות ללא הועיל..
אני חייבת לציין כי אני חוששת עד מאוד מבדיקות פולשניות.
תודה להתייחסותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגילי
פרופ` יורם בוינובר09/06/2009אני לא הייתי מפנה תינוק שכזה לגסטרואנטרולוג. ביניקה לעתי יציאה פעם ב 10 ימים ויותר. אין הרבה מה לעשות בנידון. בעוד זמן קצר תוסיפי מרק ופרי וזה ישפר היציאה. ניתן לתת מעט שתיה וגם ז עוזר. לא הייתי נותן בגיל זה פרפין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידקים פרוביוטייםמיכל08/06/2009
שלום ד"ר
האם ניתן לתת תוסף של חיידקים פרוביוטיים לתינוק בן 4-5 שבועות ע"מ להקל על תופעת הגזים/כאבי בטן?
תודה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל
פרופ` יורם בוינובר08/06/2009לא ידוע על הטבה בשמוש בפרוביטיקה בתלונה זו בתינוקות. באירופה מומלץ לא לת תכשיר זה לפני 4 חד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעוט שמקיא כל ערבשיר08/06/2009
הילד שלי בן שנה+9 חודשים.
בחודשיים האחרונים החלה תופעה של הקאה לאחר ארוחת הערב.
בהתחלה זה קרה בתדירות של פעם בשבוע אך לאחרונה זה קורה 3-4 פעמים בשבוע.
ניסינו לבדוק אולי זה קשור לאוכל אבל מסתבר שגם כשאוכל בדיוק את אותה ארוחה, ערב אחד מקיא אותה ובערב למחרת לא.
כמו כן, אם אוכל את אותו מזון בבוקר הוא לא מקיא, רק בערב.
לאחרונה שמנו לב שהמצב מחמיר והתדירות הולכת וגדלה, היום לראשונה הוא הקיא בגן, שעה וחצי אחרי שאכל 180 מ"ל של סימילאק בלבד.
אגב, סימילאק התחלנו לתת מגיל שנה ו-5 חוד', עד אז קיבל חלב אם, לא הייתה שום תגובה אלרגית לסימילאק.
אין לו חום, הוא מתנהג כרגיל, שמח, צוחק ופעיל כך שאין מצב שזה וירלי, בטח לא במשך חודשיים.
אציין שלאבא שלו היה פילוריק סטנוזיס ובגיל חודש עבר ניתוח.
שאלתי - מה יכול להסביר את התופעה ואלו בדיקות עלינו לבצע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמא
פרופ` יורם בוינובר08/06/2009זו תופעה שיכולה לחלוף מעצמה. נסי לשנות מנת הערב ולראות התגובה. רצוי לא להאכיל לפני השינה. יש לשלול אלרגיה לחלבוני חלב פרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות - טיפול ארוך טווח בנובולקסיעל08/06/2009
שלום,
בני בן 17 חודש, סובל מעצירות מאז סיים לינוק (גיל 8 חודשים). בשלב זה אנו נותנים לו 10 סמ"ק נובולקס ליום מזה 5 חודשים וכמו כן עגבניה מרוסקת בלילה ומיץ שזיפים בבוקר. כיום היציאות הן רכות ברובן, בני לא בוכה ביציאות (כמו בעבר) אולם תדירות היציאות היא כל יומיים - שלושה, וניכר שהוא עדיין מתאמץ. אנחנו מטופלים ע"י רופא ילדים כללי, האם עלינו לגשת לגסרואנטרולוג? האם התדירות הנמוכה היא סבירה? כמו כן עכשיו לאחר תקופה שניכרת התקדמות בעיניין, לבני לא היו יציאות מזה שלושה ימים. אודה מאוד על תשובתכם
תודה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
פרופ` יורם בוינובר08/06/2009התדירות סבירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צליאק - כן או לארובין06/06/2009
בתי בת 3.5, רזה מאד - שוקלת 14 ק"ג (גובה 99 ס"מ). נבדקה להמצאות צליאק (עקב צליאק אצל הסבתא) לפני ואחרי גיל שנתיים - יצא TTG - 0 בשתי הפעמים.
אין סימפטומטולוגיה.
האם יש צורך לחזור שוב על הבדיקה - עקב הרזון?
האם יש בדיקות נוספות עליהם את ממליצה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רובין
פרופ` יורם בוינובר06/06/2009אין עדות כרגע לצליאק. במידה ויתר בדיקות המעדה תקינות ואינה סימפטומטית הרזון נראה לא מבטא מחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינפמיל אופן ההכנהאתי04/06/2009
שלום,
הבנתי שאת האינפמיל חייב להכין שיהיה ממש קר
האם יש סיבה לכך?
אני נותנת לבת שלי את זה פושר לפעמים גם חם ואין גושים והיא אוכלת את זה
היחס הוא 60 רותחים ו150 קרים (רותחים שהתקררו) האם לא בסדר ? האם צריך לשנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאתי
פרופ` יורם בוינובר06/06/2009ההכנה המדויקת היא על התכשיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלותדנה03/06/2009
שלום,
בני בן שנה ותשעה חודשים, ילד מאוד פעיל ושמח.
מאז שהתחיל לאכול מוצקים (בגיל חצי שנה) היציאות שלו מאוד רכות (פעם -פעמיים ביום) ופעם במספר ימים, בשעות הערב,הוא מקיא - בעיקר נוזלים, בנוסף - הוא חולה המון (לפחות יום בשבוע הוא לא הולך לגן בגלל מחלה - הקאות / שלשולים / חום / דלקות עיניים וכו').
הוא מאוד רזה אך הבטן שלו מאוד נפוחה וקשה. מעבר לכך כל ההתפתחות המוטורית שלו והעלייה במשקל תקינים לחלוטין.
בבדיקות דם שעשינו לאחרונה נמצא שהוא אנמי והתחלנו לתת לו ברזל, בנוסף- נמצא כי תפקודי הכבד שלו מעט גבוהים. בדיקות שתן וצואה יצאו תקינות.
לדברי רופאת הילדים הבדיקה לצליאק יצאה תקינה.
יצויין כי יש לו בת דודה בת תשע שאובחנה לאחרונה כחולת צליאק למרות שכל בדיקות הדם יצאו תקינות.
יש לנו תור לאולטרסאונד בטן עליונה ותחתונה בשבוע הבא ולאחר מכן בירור במחלקת אשפוז יום בבי"ח שניידר (בעוד כחודש).
מה הסיכוי כי הילד אכן סובל מצליאק?
האם עלינו לעשות בדיקות נוספות לפני הבירור בבית החולים כדי לחסוך זמן?
תודה רבה,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
פרופ` יורם בוינובר06/06/2009לדעתי ברור יכול להעשות באותה יעילות במרפאת גסטרו ילדים. בשניידר או מקום אחר. לא ברורה לי סיבת האשפוז. אין כרגע עדות לצליאק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
דנה06/06/2009הופנינו לאשפוז יום על ידי רופא ממחלקת גסטרו בשניידר.
מסתבר כי במחלקת אשפוז יום יש תת מחלקה שעוסקת בבעיות מטבוליות ויש באפשרותם לעשות את כל הבירורים הדרושים במקום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי במתן צואה - בן 6 חודשיםרעות02/06/2009
שלום.
בני בן 6 חודשים.
מגיל חודש נותן צואה פעם ב 8-10 ימים (הנקה מלאה).
מגיל 5 חודשים, לאחר תוספת של סימילאק, התקצר הזמן לפעם ב 3-4 ימים.
בכל פעם שנותן צואה הוא מתאמץ מאוד, משמיע קולות (נהיה אדום) ובפעם האחרונה ממש בכה.
התחלנו לתת טעימות של ירקות מלפני שבוע.
הצואה רכה, צבע נורמלי.
התפתחות תקינה, גובה, משקל ממוצע.
האם יש צורך ללכת לבדיקות מעמיקות בנושא?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרעות
פרופ` יורם בוינובר06/06/2009לא הייתי עושה בדיקות נוספות. יציאות מעטות בהנקה דבר שכיח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן והקאות ילדה קטנהאביה02/06/2009
בתי סובלת מכאבי בטן שלאחריהם היא רק מקיאה נוזל צהוב מגיל 3 היום היא בת 4.
ההקאות הן אחת לחודש. בבדיקות דם שללו צליאק ורגישות לחלב, בדיקת אולטרה סאונד תקינה. ההקאות הן בדרך כלל בלילה או בשעות הבוקר המוקדמות. למי עליי לפנות , מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאביה
ד''ר בתיה וייס02/06/2009ממליצה לבצע צילום ושט-קיבה-תרסריון. במידה ותקין- יתכן כי מדובר ברפלוקס או שההקאה נובעצת מנזלת/ליחה היורדת ללוע בזמן שכיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה ירוקהשרי31/05/2009
שלום רב!
ביתי בת 2.5 בריאה בדרך כלל ואינה מתלוננת על כלום השאלה שלי היא בנוגע לצבע הצואה שלה,אין זה משנה עם הצואה קשה או רכה הצואה מאז שהיא נולדה בצבע ירוק זית חזק
האם יש לי סיבה לדאוג או לנסות לבדוק א פשר הצבע או שאין צורך ליחחס לכך חשיבות בכלל
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבע צואה
ד''ר בתיה וייס02/06/2009אין חשיבות לגווני הצואה במידה ואין שלשול או דימום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות - שמן פרפיןשרונית31/05/2009
האם שמן פרפין באופן קבוע לאורך זמן יכול לגרום נזק כלשהו?
הבן שלי כמעט בן 3.
כשאני רואה שעוברים 4-5 ימים מאז היציאה האחרונה שלו,
אני נותנת לו שמן פרפין בכמות של 10CC.
מחכה 24 שעות ובמידה והוא עדיין לא עשה, אני מעלה את המינון
ונותנת 20CC וככה הלאה - עד אשר הוא עושה.
האם ניתן לתת שמן פרפין בלי הפסקה?
האם זה עושה נזק??
(רופא הילדים שלנו אמר לי ככה לעשות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן פרפין
ד''ר בתיה וייס31/05/2009כדאי לטפל קבוע לתקופה של מס' שבועות לפחות כדי לנסות ולמנוע את השנות העצירות. אין בכך נזק. בשימוש קבוע מתמשך מאוד עלול להווצר תת ספיגה של סידן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק קמפילובקטרענת30/05/2009
שלום,
האם יש קשר בין חיידק קמפילובקטר ג'ג'ומי לבין דלקות חוזרות בדרכי השתן.
היו שלשולים אבל לא מעורבים עם דם בצואה.
לתשובה מהירה אודה.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך.....
ענת30/05/2009יש לציין שבדלקות בשתן מעורב תמיד חיידק ה- E.COLI והילדה מקבלת טיפול מונע בצפורל...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין מחכה לתשובה......
ענת03/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענת
פרופ` יורם בוינובר06/06/2009לא ידוע לי על קשר. במידה והזהומים חוזרים יש לפנות לנפרולוג ילדים. יש לברר רמות נודנים בדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)