מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- וירוסילנה21/07/2009
שלום שמי ילנה יש לי בת 10 חודשים, כבר 6 ימים אני נותנת לה לאכל דייסת אורז ובננה בלבד כיוון שהצואה שלשול ירוק צהוב או כמו דייסה חומה וניתן לראות שאוכל לא מעוכל בבתן.
הרופא אומר שזה וירוס ושצריך לתת פרוביוטיק.
אתמול גם היה גירוד באוזניים ובראש למרות שקילחתי אותה פעמיים ביום.
ילדה ירדה משמעותית במשקל, חום ככל הנראה אין יכול להיות יש חום פנימי כי אחרי שינה היא מתעוררת רטובה.
השאלה מדוע יכול להיות גם גירוד ומה אפשר לתת לה עוד לאכל חוץ מדייסת אורז ובננה?
כמו כן, הפסקתי לתת לה ברזל טיפות בגלל העצירות - מה אפשר לתת כרגע במקום
האם אפשר לתת מרק עם בשר וירקות כמו שהיתי נותנת לה עד עכשיו ?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילנה
פרופ` יורם בוינובר21/07/2009מומלץ לחזור לאכילה רגילה. לא להגזים בשתיה. את הגירוד יבדוק הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםדידי19/07/2009
שלום ,ביתי בת 10 מטופלת בפנטזה בשל קרוהן ללא שילשולים או כאביי בטן מרגישה טוב.בבדיקות הדם השקיעה כרגע עומדת על 50 והrp על 33 ,למיטב הבנתי ישנה דלקת והערכים מאד גבוהים.הרופא המטפל ממליץ להחליף תרופה משום שלדעתו למרות שהיא מרגישה טוב ישנה דלקת והוא טוען שהיא יכולה לפגוע בהתפתחות שלה אשמח לדעת את דעתך במפורט יום טוב אמא דואגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמא
פרופ` יורם בוינובר19/07/2009פנטסה היא תרופה יעלה לדלקת הקולון פחות יעילה למעי הדק. אני מבין את הרופא המטפל וחששותיו. השאלה היא אם הטיפול היה לתקופה מספקת כדי לדכא הדלקת?. האם יש לכם מידע על מעורבות המעי הדק. ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דידי20/07/2009שאלתי היא האם יש צורך להכנס ללחץ מהדלקת?אין לי מושג לגביי המעי הדק.תודה(הערכים מאד מאד גבוהים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דידי20/07/2009איזו תרופה מומלצת במינימום תופעות לוואי?אני מפחדת שבשל החלפת תרופה הכל ילך אחורה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירותגלי18/07/2009
בתי בת 2.5 החלה גמילה לפני כחודש וחצי ומאז סובלת מעצירות (וגם פיסורה). בתחילה השתמשתי בנובולקס בכמויות עולות עד 5 מ"ל פעם ביום. לעיתים היתה צואה ולעיתים לא. עברתי לשמן פרפין 10 מ"ל פעם ביום ולאחר מספר ימים החלה לשלשל זמן קצר לאחר מתן השמן. הרופאה המליצה להפסיק הטיפול ולפנות לגסטרו ילדים. התור רק בעוד שבוע וחצי והיא כבר יומיים לא עשתה צואה. האם כדאי להשתמש בפגלקס עד שנגיע לרופא? לעזרתך המהירה אודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגלי
פרופ` יורם בוינובר19/07/2009את יכולה להשתמש בפגלקס או פרפין בכמות קטנה יותר. יש להתמיד בטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולים חוזרים בילד בן שנהמתן18/07/2009
שלום רב,
בני בן שנה וחודש, וסובל משלשולים חוזרים ונשנים המלווים בחום נמוך במחזוריות של שבוע במשך 2-3 חודשים. כל פעם השלשול נמשך כשבוע, אחריו יש הפוגה של כ-5 ימים ואז הסיפור חוזר על עצמו. בבדיקת תיפקודי כבד התגלה ערך מאוד גבוה של ALT 870, ובבדיקת המשך התגלה שהוא סובל מ-CMV. האם ה-CMV יכול להיות קשור לשלשולים הכבדים? כיצד ניתן להסביר את הישנות התופעה במשך מספר רב כל כך של פעמים (הילד סבל משלשלוים כ-7-8 פעמים ב-3 חודשים האחרונים). בכל פעם השלשול מלווה גם בחוסר תיאבון למשך מספר ימים. במהלך ההפוגות, לא נראה שיש בעיה כלשהי, אבל ההפוגות לא נמשכות יותר מ-5 ימים...
תודה רבה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למתן
פרופ` יורם בוינובר19/07/2009כן הזיהום ב CMV יכול לפגוע בכבד ומע העיכול. התופעה אצל ילד שאינו פגוע במערכת החיסון חולפת מאליה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צליאק?!גל17/07/2009
ערב טוב.
ביתי בת 6.5. גובה תקין, רזה יחסית (21.5 ק"ג).
מאז ומעולם לא מחבבת במיוחד אוכל (רק ממתקים...).
בילדות סבלה מעצירויות. כיום יש לה יציאה פעם ביומיים.
לבת אחותי (בת דודתה) התגלה צליאק.
רופא המשפחה שלנו המליץ על בדיקות הדם הבאות:
ספירת דם.
פריטין
ENDOMYSIAL Ab
TSH
T3 TOTAL
T4 FREE
שאלותיי:
אלו בדיקות דם הוא בעצם ביקש?
האם יש צורך בבדיקת דם נוספת?
האם יש צורך בצום ואם כן של כמה שעות?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
גל17/07/2009בספירת דם לפני 3 שנים = המוגלובין 14.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגל
פרופ` יורם בוינובר19/07/2009הבדיקות בסדר. להסברים נא לפנות לרופא שביקש הבדיקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לצליאק אצל תינוק בן חצי שנהרינת17/07/2009
בני בן חצי שנה, עם רפלוקס סמוי שותה זנטק מזה שלושה חודשים עם הטבה משמעותית.
כעת מקבל פירות ומרק, הוספנו לו עוגיה לפירות, ולאחר כחודש הצואה שלו מרובה, כוללת גושים,
בצבע של המזון שנאכל.
רופא הילדים ביקש להוציא את העוגיה מהפירות ואחר שלושה ימים הצואה השתנתה בתדירות ובמרקם למצב נורמלי.
מה הסיכוי שמדובר בצליאק לאור העובדה שאין שום מקרה של צליאק במשפחה? האם יכולות להיות סיבות נוספות לצואה במרקם זה ובתדירות גבוהה?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרינת
פרופ` יורם בוינובר19/07/2009לצליאק יש בדיקות ספציפיות שניתן לבצע. אני מטיל ספק רב באבחון של צליאק בגיל 6 חד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות עצירות וכאבי בטןשרון17/07/2009
שלום רב
בתי (ילדה ראשונה) בת השלושה וחצי שבועות (נולדה בשבוע 36.6 במשקל 2250 ) סובלת מעצירויות
כל יציאה שלה שקורת אחת לשולשה ארבע או חמישה ימים מלוות בכאבים בכי והתאמצויות
מיום היוולדה היא הייתה יונקת מעט ומקבלת תוספת של תמ"ל
ארבעה ימים אחר הלידה הכל היה תקין והיו לה יציאות רכות (משחתיות) שלוש פעמים ביום
אחרי ארבעה ימים הפסיקו היציאות וחזרה יציאה של צואה רק אחרי ארבעה ימים ורק בהתערבות של רופאת ילדים בהכניסה מדחום עם וזלין ולחיצות על הבטן היציאה הייתה מאוד קשה ובכמות גדולה ,,,
ארבעה ימים אח"כ שוב היה צריך התערבות אחרי שהילדה התכווצה מכאבים שהיו מלווים בבכי ובעצירת נשימה ושינוי צבעה לסגול ,,, הרופא ילדים רצה לתת לה להמשיך להתאמץ לבד ולא להתערב ורק אחרי התעקשות שלנו הוא נתן לה נר גליסרין והיציאה הייתה רכה (משחתית)
לאחר מכן כל היציאות (אחת ל- 3/4 ימים) היו בעזרה שלנו אחרי הרבה זמן של התאמצויות וכיווצים ובכי מצד הילדה ללא הצלחתה ,, ורק אחרי נסיונות רבים מצד הלדה התערבנו (וזלין לחיצות וקיפול הרגליים אל הבטן) יצאה יציאה מאוד קשה
ניסינו להחליף סוג של תמ"ל באחר מסימלאק-אדוונס למטרנה אך ללא הועיל
כיום הילדה אוכלת רק תמ"ל והפסיקה לגמרי עם ההנקה
לפני כשבוע הילדה דיממה מאזור הטבור ,,, ובבית חולים (איכילוב- דנה) סיפרנו לרופא על הצואה הקשה ואז אמר לנו הרופא שזה לא תקין ,,שלא אכפת לו מזה שזה אחת לכמה ימים ,,, ומה שפריע לו שהצואה קשה ,,, וקבע לנו תור לכירוג
אתמול היינו אצל הרופאה הכירוגית שבדקה אותה וטענה שפי הטבעת במקום אחרי שדחפה לה אצבע והוציאה גוש של צואה קשה ,,,
והמליצה לפנות אל רופא הילדים ותת לה מיצוי שזיפים או עגבניה מרוסקת ו/או לדלל לה יותר את התמ"ל ביותר מים
אחות בטיפת חלב טענה שהילדה צריכה לאכול 80cc ולא 60cc כמו שהייתה מקבלת
למרות שהילדה עולה יפה במשקל
כיום הילדה אוכלת כל שעתיים וחציי שלוש כמות של בין 60cc ל- 75cc
הילדה גם קיבלה גרפ-ווטור לפני הארוחה ,,, גם ללא תועלת
איננו יודעים כבר מה לעשות ולמי עלינו לפנות
כשהילדה סובלת וכואבת וכשכל רופא טוען משהו אחר
האם זה תקין שלילדה בגילה יהיו יציאות כאלו קשות ?
האם מותר לדלל לה את התמ"ל ביותר מים ?
האם מותר לתת לה בגילה עגבניה מגורדת או מיצוי שזיפים ?
האם עלינו לפנות לרופא גסטרו ?
האם זה משהו שאנחנו לא עושים בסדר ?
אודה לך על תשובתך
שרון המודאגת והמתוסכלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרון
פרופ` יורם בוינובר19/07/2009עצירות בגיל זה לא נדירה. בגיל זה מומלץ להוסיף מים לפורמולה ללא טיפול נוסף. נרות יגרמו לפציעת האנוס ואז העצירות תתגבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זנטק לבן חודשיים וחצירחל17/07/2009
שלום,
בני בן החודשיים וחצי סובל מאי שקט רוב שעות היום. בביקור אצל הרופא הוא העלה אפשרות שהוא סובל מריפלוקס (הוא לא פולט בכמויות גדולות אך ייתכן שזה ריפלוקס שקט)
הוא אמר לי לתת לו זנטק פעמיים ביום במינון של 0.6 מ"ג.
שאלתי היא האם יש לתת את הסירופ לפני האוכל, אחרי האוכל, בין לבין או רק כשהוא בהתקפה של בכי? מה עדיף מבחינת האפקטיביות של הסירופ?
שאלה שניה: הרופא אמר לי לנסות למשך שבועיים ואם אראה שיפור של לפחות 25% אז להמשיך ואם אין שיפור כזה אז להפסיק.
אם אני אראה שיפור קטן אז כמה זמן אפשר לתת את הסירופ הזה? האם יש הגבלה בזמן?
אם הילד לא באמת סובל מריפלוקס ואני אחשוב שכן האם זה מסוכן לתת את זה בכל מקרה?
אודה על תשובתך המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרחל
פרופ` יורם בוינובר19/07/2009הרפלוקס זו השערה. את הזנטק רצוי לתת 3 פעמים ביום חצי שעה לפני האכלה. ניתן לתת התרופה מספר חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנא תגובתכם חשובהמיכל15/07/2009
שלום רב.
שלחתי שאלה ודילגתם עליה, חשובה לי דעתך:
שלום. אני אתחיל מהסוף: עשינו לילד שלי בן השנתיין וחצי גנטיקה לצליאק. DQ2 DQ8 יצאו שליליים. התשובות מהיום.
הסיבה שעשינו: סרולוגיה חיובית (TTG36) בגיל שנה אבל אנטיאנדומיזיום שלילי. ביופסיה כעבור שנה (מסיבות שונות) עם תוצאות של MARSH1. התחלנו דיאטה נטולת גלוטן (הילד אנמי, כרס, צואה לא ברורה אך באחוזון ה 90). כעבור 6 ימי דיאטה נ"ג ערכי הנוגדנים ירדו ל 4 (בדקתי בכדי לקבל ערכי BASELINE) כעבור חודש וחצי ירדו ל 0.1. מה עושים? אני מבינה שגנטיקה שלילית שוללת צליאק בהתאם לידע הרפואי הקיים היום. לכמה זמן לחשוף אותו? אחרי כמה זמן לבדוק שוב? ומהן האבחנות המבדילות הנוספות שיכולות לגרום לכרס, שלשול ופריטין נמוך מאוד (7). אני לא רוצה לבלבל את הילד אבל בהחלט רוצה להחזיר אותו למסלול חיים סדיר.
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לשאלתי המורכבת
מיכל16/07/2009אנטיגן 5 לעומת זאת, יצא חיובי. האם זה אומר משהו???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאודליה
פרופ` יורם בוינובר19/07/2009מה זה אנטיגן 5.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאודליה
פרופ` יורם בוינובר19/07/2009התאור שאת נותנת ספק אם מתאים לצליאק. יתכן והרגישות לגלוטן אצל ילדך מקורה ברגישות-אלרגיה ולא צליאק. הירידה המהירה והיסטולוגיה גבולית לא תומכים באבחנת צליאק. גם הHLA שאצלינו במחקר פרוספקטיבי היתה 100 אחוז בחולי הצליאק לא תומכת בצליאק. יש עם זאת לציין שצליאק באוכלוסיה האסיתית אינו תמיד בחולים עם הHLA הקלאסי של תושבי המערב. לצערי אין לנו מרקרים גנטים נוספים שאנו מסוגלים לבדוק בשלב זה. הייתי פונה לאלרגולוג שיעשה לילד בדיקה של אלרגיה לגלוטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה לגלוטן?
מיכל20/07/2009תודה. לא ידעתי שיש אפשרות כזו. אנטיגן 5 הכוונה: HLA - DQA1*05. לאחר בדיקת הנושא, זהו אחד האללים המרכיבים את ה DQ2. התשובה שקיבלתי היא שיש לו את האלל הזה. עכשיו, לאחר קריאת מאמרים אני מבינה שחסרה לי האינפורמציה האם הוא הומוזיגוט או הטרוזיגוט. נראה לי שיקח זמן עד לאבחנה.
פרופ` יורם בוינובר21/07/2009לא דלגתי. המלצתי ברור בכיוון אלרגיה לגלוטן ולפי הברור יוחלט על המשך חשיפה או מניעה של גלוטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת ארבעה חודשיםרינת14/07/2009
היי ,
בתי בת ה 4 חודשים סובלת מגיל שבועיים מריפלוקס וצריבות עד לפני שבועיים הייתי נותנת לה אינפמיל וגם עם האינפמיל היא היתה פולטת ובקושי עולה במשקל.
לפני שבועיים החלטתי לחזור לסימילאק ולהסמיך אותו עם קרונפלור במשך מספר ימים היו פליטות ממש קטנות ועכשיו זה חזר ממש להקאות כמו שהיה עם האינפמיל.
בלי שום קשר לריפלוקס עוד לפני שעברתי לסימילאק הילדה משלשלת כבר במשך 3 שבועות והשלשול לא מפסיק ניסיתי מים של האורז אך זה עשה לה כאבי בטן ועכשיו אני מנסה את הR4 ג'וניור נגד שלשולים. יש לציין שהילדה מקבלת אלג'יקל בשביל הצריבות ויטמין די וברזל כמובן.
הרופאת ילדים שלה כבר לא יודעת מה לעשות ואני כבר משתגעת. האם השלשולים קשורים לריפלוקס? מה עושים בכדיי להפסיק את ההקאות? ואת השילשולים?
תודה ,
רינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרינת
פרופ` יורם בוינובר14/07/2009תפסיקי עם כל הטיפולים ותתני פורמולה עם 5 אחוז דייסה. במידה ועולה במשקל תתחשבי פחות ביצאות. יש לשמור על נפחים רצויים של אוכל ולא להעמיס. אין כל ערך למי אורז. נסי מתן מרק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה....
רינת15/07/2009אני נתתי לה סימילאק עם 2 כפות דייסה (גם דייסת אורז וגם דייסת קרונפלור) וגם אותם היא פלטה
מה לגבי הזנטק והלוסק אני רואה בפורומים שנותנים לתינוקות להפחית את הפליטות, יש טעם לנסות? מזה בכלל? או שלהפסיק לשנות לה כל פעם את האוכל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל לתינוקת הסובלת מרפלוקס וקוליקשרון14/07/2009
בתי בת שבעה וחצי חודשים עדין סובלת מריפלוקס סמוי וכאבי בטן חזקים (על פי אבחנת מומחה גסטרו). לאור זאת התחלנו לתת ברזל רק בגיל חמישה וחצי חודשים לערך. נטלה פריפל. היו יציאות פעם ביום או יומיים. בהדרגה העלנו מינון. בשבועיים האחרונים לאור החרפה בכאבי הבטן שלה, המעטה משמעותית באכילה ועשרות גרפסים בכל ארוחה קטנה (בקבוק), הפסקנו לתת לה ברזל. לאחר הפסקה במתן ברזל החלה הטבה ניכרת, כאבי הבטן פחתו וכן מס' הגרפסים הכל כך גדול בכל ארוחה. אני יודעת שיש חשיבות רבה במתן ברזל. האם יש אפשרות לתת ברזל מסוג אחר? אם כן איזה סוג? ואם לא - האם יש סיכוי שהגוף יתרגל לכך. אם כי ניסינו לא מעט זמן.
אני יודעת שבשוק קיימים תוספים שונים טבעיים אך בהם לא ברור המינון.
אודה מאד לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרון
פרופ` יורם בוינובר14/07/2009ניתן להפסיק הברזל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקורת על חוסר אחריות משווע
אילת10/08/2009איך אתה פרופ', יכול לקבוע כי ניתן להפסיק את הברזל, ללא בדיקות המורות על כך???
בני סובל גם הוא מגזים ועצירויות, והוא בן 8 חוד', אחד הרופאים יעץ לנו להפסיק את מתן הברזל, אך לתדהמתנו לאחר בדיקות דם שדרשתי לעשות לו, התגלה כי הוא סובל מאנמיה חריפה, וכי אם הייתי מפסיקה את מתן הברזל, היה נגרם נזק, שהלוא ברזל תורם וחשוב בגילאים הללו להתפתחות הקוגניטיבית והמוטורית! אנא הפסיקו לזלזל בכך ולעגל פינות!!!!!!!!1שום רופא בשום פורום באינטרנט לא יכול לקבוע קביעות חד משמעיות כאלו ללא בדיקה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! הקץ לשרלטנות!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריר בצואהתמי13/07/2009
שלום רב,
בני בן חצי שנה, יונק מלא ובחודש האחרון התחיל טעימות למוצקים- בטטה גזר תפוח ברסקים פעם ביום. בשלושת השבועות האחרונים, חום גופו נע בין 37.7-38.3 ויש לו ריר בצואה שנראה כמו נזלת עכורה. שינתו בעיקר בלילה נהיתה יותר קלה ומדי פעם יוצאות לו על הגוף מעט מאוד נקודות אדומות. בבדיקת צואה נמצא שאין חיידק כלשהו. אני מוטרדת מחום הגוף ומהריר, האם זה אלרגיה למזון? או אולי שיניים? אני רוצה לשלב לו תמ"ל מדי פעם ואני חוששת מה דעתכם?
תודה רבהב
תמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתמי
ד''ר בתיה וייס14/07/2009אלרגיה אינה גורמת לרב לחום. ניתן להפסיק התוספים למס' ימים ולהתרשם. סביר יותר שמדובר במחלה זיהומית (יש לשלוח בדיקות חוזרות לפרזיטים). אם אין סיפור אלרגי משמעותי במשפחה ניתן להוסיף פורמולה ללא חשש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצואה לא יוצאת כבר 5 ימיםמאי אנקורי13/07/2009
לביתי בת ה12 יש עצירות קשה .
הצואה שלה לא יוצאת כבר 5 ימים וככל שהיא מנסה להוצאיה כואב לא יותר ויותר וכבר אין אפשרות להוציאה.
עם אפשר האצע רפואית כדי להוציא את הצואה.
תודה מאי אנקורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למאי
ד''ר בתיה וייס14/07/2009כדאי לעשות חוקן פליט חד פעמי ובהמשך לקחת מרככי צואה כגון שמן פרפין או פגלקס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאותמריסאת12/07/2009
שלום לכם
יש לי ילדה בת שנתיים ושמונה חודשים שסובלת ממחלה ניורודיגנראטיבית- ללא זיהוי של המחלה הבסיסית- אוכלת בכוחות עצמה עדיין, אמנם לפעמים משתנקת קצת מהאוכל, לא עושה דלקות ריאות מאספיראציות
אך לפני מספר ימים היה לה חום עד 40 עם צמרמורת, היו לם הקאות בצבע קפה, COFFE GROUND, עם ספירת דם 30 אלף ליקוציטים ללא דלקת ריאות או שתן
שאלתי היא, מה יכול להיות הסיבה של ההקאות של COFFE GROUND, האם זה על רקע מחלת חום חריפה, או יש לה ריפלוקס ועשה לה אירוזיות באיסופאגוס???מה הבירור שכדאי לעשות לראות מקור הדימום חוץ מלבצע גאסטרוסקופיה
לציין היא מקבלת לוסג, האם עדיף זנטג?? וכמה פעמים ביום, שוקלת 11 ק"ג
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאות
מריסאת14/07/2009רק השאלה שלי לא נענתה
מבקש עזרתכם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר מוריסאת
פרופ` יורם בוינובר14/07/2009בילדים עם מחלות של מע העצבים רפלוקס והקאות לא נדירים. כרגע עם מחלת חום וכנראה ארוע של זיהום הקאות הן חלק מהשתתפות מע העיכול במחלה. הקאה עם צבע בגוון גרגרי קפה מקורה בגרוי הקיבה או הושט. לא הייתי עושה אנדוסקופיה. לוסק עדיף על זנטק. המתן פעמיים ביום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקאות
מריסאת14/07/2009למה דילגתם על שאלתי?
מבקש התיחסות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטיטיס C - ילד בן 5אמא06/07/2009
דר' שלום רב,
בני בן 5 + 8 חודשים. במרץ השנה הוא עשה בדיקת דם לשם מעקב אחר ברזל ומדדים אחרים, מאחר והתזונה שלו לקויה. בבדיקה הזו במקרה התגלה AST גבוה. לפי המלצת רופאת הילדים, חזרנו שוב על הבדיקה לאחרונה והפעם היתה עליה של עוד אנזימי כבד:
ALKP - 350
ALT - 24
AST -43.3
GGT - 15.5
בנוסף היו גם חריגות אחרות:
FE-IRON - 48
VITAMIN B12 - 1224
WBC - LEUCOCYTEES -15.4
PLATELETS - 452
NEUTROPHILS# - 8.7
כל שאר התוצאות היו תקינות (כולל CMV ו- EBV)
הרופאה שלחה אותנו לאולטרסאונד כבד והתוצאה היתה: "מרקם הכבד היפראקואי קל, רושם להסננה שומנית קלה של הכבד".
נשלחנו לגסטרולוג, שאמר שמאחר והילד איננו שמן, כנראה שהסיבה היא תזונתו הלקויה.
אתמול התקבלו תוצאות נוספות מאותה בדיקת דם של הפטיטיס:
Hepatitis A - IGg - חיובי
Hepatitis B Surface Ag - שלילי
Hepatitis B Surface Ab - שלילי
Hepatitis C Ab(EIA) - חיובי, הועבר לאימות
Hepatitis C Ab Confirm - Indeterminate מומלץ לבצע מעקב בעזרת בדיקת HCV PCR
איך הכל מתקשר? האם יש בעיה של כבד שומני שנובעת מתזונה לקויה או שמדובר בכלל בהפטיטיס C? האם אחד הסימנים של הפטיטיס C הוא עליה באנזימי הכבד / מרקם כבד שומני? איך ילד בגיל הזה יכול היה להידבק בהפטיטיס C? מה הסימנים של המחלה? מה הטיפול? מהן הסכנות?
בנוסף, האם התוצאות מראות שאינו מחוסן להפטיטיס B? יכול להיות שקיבל חיסון ולמרות זאת אין לו נוגדנים? מה עושים?
אשמח אם תוכלו לענות לי בהקדם.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטיס C
ד''ר בתיה וייס14/07/2009על פי הבדיקות חשד להפטיטיס C הגורם גם להפרעה בתפקודי כבד וגם יכול לגרום לכבד שומני. יש לודא על ידי בדיקת PCR להפטיטיס C. במידה וחיובי יש לפנות לגסטרואנטרולוג ילדים ולקבל הסבר מקיף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם ה- PCR יוצא שלילי -
מישל15/07/2009אפשר להסיק שהכל בסדר ואין צורך לעקוב?
האם תוצאה חיובית לנוגדני הפטיטיס C ו- PCR שלילי אומר שהילד מעולם לא חלה / חלה והתגבר על המחלה?
בינתיים הגיעו תשובות נוספות, חלקן לא תקינות:
CK - 159 (מה זה אומר?)
Antinuclear Ab Children - positive, speckled pattern, מהול עד 1:160, בוצע על תאי HEP-2
A.F.P.-TM - 1.37 (האם תקין?)
1. האם יש קשר בין תוצאות אלה לאפשרות של הפטיטיס C?
2. מה המשמעות של התוצאה החיובית של Antinuclear Ab Children ? האם זוהי אינדיקציה למחלה אוטואימונית?
3. אני בהריון מתקדם ויש לי עוד תינוק בבית, האם כולנו צריכים להבדק להפטיטיס C, או לחכות קודם לתשובת ה-PCR (ורק אם יוצא חיובי - להבדק)?
4. הגסטרונאנטרולוג ילדים לא מספק תשובות ברורות לכל שאלותינו ואנחנו שוקלים לפנות באופן פרטי למומחה. האם עלינו לפנות למומחה למחלות כבד בילדים או שבהנתן התוצאות האחרונות יש לפנות למומחה מתחום אחר?
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)