מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- בדיקה לציליאקלימור06/07/2009
שלום רב,
לבתי בת השנה ותשעה חודשים יש מברזל נמוך(28), למעט הברזל שאר בדיקות תקינות. למרות תוסף ברזל שמקבלת באופן קבוע, שהמינון הלך וגדל מגיל שנה הברזל נשאר נמוך ואף ירד בבדיקה האחרונה. הרופא הוסיף בדיקה לגילוי צילאק(במשפחה שלי ושל בעלי אף אחד לא סובל מציליאק), אשמח לדעת האם הבדיקות מראות על חשד לציליאק.
תוצאות הבדיקות:
1230- 470 mg/dl 1050 IgG
175- 47 mg/dl 88 IgM
145.0- 21.0 mg/dl 59.3 IgA
100- 0 IU/ml 14 Ig-E TOTAL
19.9- 0.0 U/ml 0.1 T.TRANSGLUTAMINASE
תודה רבה,
לימור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליאק
ד''ר בתיה וייס14/07/2009ערכי במעבדה תקינים ואינם מצביעים על צליאק, אך לא בוצעו כל הבדיקות לצליאק (DGP).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאות חוזרותליהי05/07/2009
בני בן 5 , לפני כשבועיים וחצי החל להקיא לאחר האוכל , הוא מקיא לא באופן סדיר ולא לאחר כל ארוחה אבל בערך פעם ביום ולפעמים פעמיים, עשינו לו בדיקות דם לפני שבוע וספירת הדם תקינה,כמו כן נבדקה בלוטת התריס וגם כן נמצא תקין בדיקת תיפקודי כבד נעשתה אך עדין אין תשובה. במקביל רשמנו מה הוא אוכל ומה כן גורם להקאה ומה לא אך לא נמצאה תבנית מסויימת (לפעמיים מקיא מלחמניה עם שוקולד לדוגמא ולפעמים משניצל...) מה ניתן לעשות ומה כדי לבדוק עוד על מנת להבין מה הבעיה. חשוב לציין כי למעט ההקאות אין תופעות נוספות והילד נראה ומתפקד נורמלי לחלוטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליהי
פרופ` יורם בוינובר05/07/2009הוא צריך להיות בהשגחת הרופא המטפל. סיבה שכיחה היא מצב לאחר זיהום במע העיכול המשנה התנועתיות לפרק זמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות - ילד מתאפקהילה05/07/2009
אני אמא לילד דעתן, חכם ועקשן בן 3 וחצי. לפני כמה חודשים, לאחר גמילה מוצלחת מטיטולים הוא התחיל להתאפק. הוא מעולם לא עשה קקי באסלה וגם לאחר שנגמל מטיטולים המשיך לבקש טיטול רק כדי לעשות קקי ואנחנו לא התנגדנו. לפני מס' חודשים, ללא כל סיבה, החל לסרב בעקשנות לעשות קקי. הוא מצליח להתאפק לפעמים כמעט שבוע! הבטן שלו נפוחה וקשה והוא מסתובב במעגלים כשהוא מחזיק את הטוסיק ומתאפק ומתאפק.לא מצליח להתרכז בשום דבר, לא לשחק ולא לאכול והוא שוכב על הבטן בכל מיני תנוחות שעוזרות לו להתאפק.ניסינו לדבר, לשכנע, קנינו מתנות ופיתויים - כלום לא עוזר. הוא מצליח להתאפק עם שמן פראפין, שמן זית, נרות גליצירין וגם אל-צירות. היום עשה חוקן וגם אותו הוא ניצח...
אני אובדת עצות ומיואשת לגמרי. נקרע לי הלב לראות את הסבל שלו ואני מתוסכלת וכועסת. אתמול הגעתי למצב שהוא עשה קקי (בטיטול) כי איימתי עליו שאכה אותו. כן, למצב הזה הגעתי. האם מישהו יכול להפנות אותי לעזרה מקצועית או פסיכולוג לילדים באזור מודיעין? האם אני צריכה לקחת אותו לרופא גסטרו במקביל? תודה וסליחה על אורך המכתב. הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להילה
פרופ` יורם בוינובר05/07/2009הטיפול המומלץ הוא שמן פרפין או פגלקס בכמות כזו שלא יוכל להתאפק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש צורך לגשת לרופא גסטרו?
הילה07/07/2009תודה על תשובתך המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהילה - מנסיון
adotan111/07/2009אני אמא לילדה בת 5 עם תסמינים דומים למה שאת מתארת, לרבות הדעתנות ולעיתים עקשנות.
אני ניסיתי ועודני מדי פעם את הפגלקס והפרפין ואני חושבת שתשובתו של מנהל הפורום ממש לא רצינית (פתרון נקודתי שלא מתאים לבעייה מתמשכת) ולא ממש עונה לשאלתך (האם יש לפנות לטיפול פסיכולוגי או גסטרו לטיפול פסיולוגי). אשמח לדעת האם מצאת גסטרו ילדים מומלץ וכיצד את חושבת לפועל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני בבעיה כזו
מיכל26/04/2010הילה
פשוט הוצאת לי את המילים מהפה!!!!!!!!! בדיוק רשמתי כמה שורות של תיסכול על מצבו של בני בן 3 ו3 חודשים,הכל ניסינו ואיך אמרת..?מנצח את הכל,זה הגיע למצב שהוא מתחיל להתלונן על כאבי ראש ובגן החלו לדאוג אבל אין לי ספק שזה קשור לקקי,טרם הגעתי למצב שאני מאיימת במכות אבל אני לא שופטת אותך,גם אני התעצבנתי היום כי פשוט אי אפשר להסתובב איתו אחרי הגן לשום מקום,הוא רוצה רק הביתה ומתאפק ומתאפק ומסתובב בחוסר אונים שלי כבר נהיה עצירות....אם יתנו לך עיצה נורמלית,אשמל לשמוע...בהצלחההההה,כדאי לבקש מרופא הילדים איזו הפניה לגסטרו אבל בנינו,לדעתי זה הכל ריגשי פסיכולוגי.....
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה לא רצונית במשקלאמא מודאגת05/07/2009
שלוםלרופא.
ביתי נערה בת 16 רזה מאוד מטבעה ירדה בחודשיים האחרונים 4 קילו ממשקלה. כעת משקלה 45.5 ק"ג וגובהה 1.70 מ'. לפני כשלוש שנים ביתי סבלה מהקאות, כאבי בטן ושילשולים והיה חשד שהיא חולה במחלת קרוהן. חשד זה התבסס גם על כך שיש לי בן החולה בקרוהן.
הבת עברה קונולוסקופיה וגסטרוסקופיה שבהם נמצאה רק דלקת בקיבה. כעבור זמן מה עברה הבת בדיקה C.T שהדגימה עיבוי באילאום הסופי ולאחיה הוחלט לעשות בדיקה בעזרת הגלולה האנדוסקופית. בבדיקה זו לא נמצאו ממצאים שתומכים במחלת קרוהן. לאחר הבירור הארוך הייתה תקופה טובה שהבת הרגישה טוב ועלתה במשקל. לפני חודשיים שוב התחילו כאבי בטן, מדי פעם שילשולים, תשישות וירידה דרסטית במשקל.
אני ממש לא יודעת כיצד להמשיך הלאה. רופא המשפחה טוען שיש לה מעי רגיז ואין מה לעשות אבל אני מאוד מודאגת. אנא תן לי עצה מה לעשות הלאה.
בתודה,אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא
פרופ` יורם בוינובר05/07/2009אני הייתי חוזר לאותו רופא גסטרואנטרולוג שבירר מצבה בעבר . זה לדעתי יוכל לברר שוב בצורה הטובה ביותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שמונה עם עבר של בן שמונים : -(שירלי04/07/2009
בני בן שמונה אלרגי מאוד לחלב. אפילו מגע קל יכול לגרום לתגובה אנפליקטית .
סבל שנים מאמבות ובלסטוציסט הומיניס שטופלו בפלג'יל וחזרו שוב ושוב עד שקיבל הומטין והמצב התייצב. היום לאחר שנתיים תקינות בהן היציאות הן פעם ביומיים והצואה כהה ומוצקה, המצב חזר לימים של צואה מריחה מאוד, תפוחה, רכה ובהירה יחסית (חום כתום) וניתן לראות בה אוכל לא מעוכל. אני מודאגת מאוד שכן, יתכן שהטפילים חזרו וכמובן שנחזור שוב ושוב על הבדיקות (מנסיון שכן לרוב לקח מספר פעמים עד שמצאו אמבות בצואה.) ועדיין, אני חוששת שמה אנחנו מחמיצים עוד בעיות שלא טופלו. האם יתכן שמעורבת גם צליאק או מחלה אחרת שיכולה להשפיע כל כך על מצב המעי? מה מומלץ לבדוק במצב זה בנוסף לטפילים?
האם יש דרך לאבחן מעי רגיז?
עברנו בדיקות דם לאיבחון צליאק שהיו תקינות על פי הרופא אבל לא ביופסיה.
תודה רבה ושבוע נעים,
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירלי
פרופ` יורם בוינובר04/07/2009רצוי לבדוק את הצואה. רצוי במעבדה של הקופה. במידה ויש שוב תשובה חיובית כנראה מישהו בסביבתו-משפחה מדביק אותו. אין הצדקה לבצע ביופסית מעי עם סרולוגיה שלילית. במידה והילד מתפקד כרגיל וללא שלשול הייתי מפסיק לבדוק הצואה . אין דרך לבדוק מעי רגיז ומהתיאור שלך אין עדות לכך. האבחנה היא בסיפור המחלה-תלונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקס מתמשךסיוון03/07/2009
שלום,
הילדה שלי בת שנה וחודש. מגיל ארבעה חודשים - ריפלוקס, טיפול באנפמיל וזנטק. כל פעם שמנסים לגמול אותה מהזנטק - לאחר מספר שבועות הכל חוזר: אי שקט כל שעות היממה, זה נעלם לאחר חזרה לטיפול בזנטק. ניסינו להחליף ללוסק - לא השפיע בכלל ושוב חזרנו לזנטק. הרופא הרגיע אותנו בפעם האחרונה שהיינו אצלו שאצל כולם זה מסתדר כאשר מתחילים ללכת. הבת שלנו כבר הולכת יפה לבד, סיימה לגמרי את תקופת הזחילה על שש ועדיין - אי שקט כל היום. אוהבת לאכול מוצקים אבל כמויות קטנות מאוד. כנראה בולעת אוויר בארוחה כי פתאום מתחילה להתפתל ולבכות והארוחה הסתיימה. כשהגרפס יוצא מוכנה לאכול שוב, וככה נראה כל היום שלנו.
השאלה שלי היא: עד כמה מזיק לקחת זנטק לתקופה ממושכת כל כך? ואיך יוצאים מזה בסופו של דבר?
מודה לכם מראש
סיוון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסיון
ד''ר בתיה וייס04/07/2009לאור תופעות מתמשכות של רפלוקס רצוי להרחיב את הבירור: לעשות צילום ושט קיבה (לשלול בקע סרעפתי ) ולשקול אנדוסקופיה לודא האם יש דלקת של הושט. רפלוקס אכן לרב נעלם בגיל זה אך לא אצל כולם. ניתן לקחת זנטק לאורך זמן ממושך, אך ממליצה לבצע בירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות כרוניתשרית01/07/2009
בתי בת שנה ו11 חודשים, היא החלה לסבול מעצירות לפני כתשעה חודשים לאחר שחלתה ברוטה, תשעה חודשים היא עם פגלקס שעוזר, ניסיתי לעבור לאבילק וזה לא עזר ( מינון 7 סיסי לפי המלצת הרופא), כרגע היא עם עצירות קשה כבר 5 ימים, היא מנסה לעשות כל 5 דקות אבל לא יוצא לה.
גם כשהייתה תינוקת היא סבלה מעצירות אבל אחרי פעם פעמיים של פגלקס זה היה מסתדר אבל עכשיו כלום, זה בסדר שילדה בגילךה משתמשת כל כך הרבה בפגלקס, הקיבה לא מתרגלת לזה?
היא לא צריכה לעבור בדיקות כלשהן? אני לא יודעת מה לעשות... הרופא שלה לא מתרגש מזה ואומר רק להמשיך עם הפגלקס עוד ועוד/
אני רוצה להתייעץ עם רופא גסטרו ילדים באופן פרטי, האם אפשר להמליץ לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרית
פרופ` יורם בוינובר01/07/2009הייתי ממשיך עם פגלקס במידה וזה עוזר. התחליף הוא שמן פרפין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פליטות מרובות- עליה במשקלורד30/06/2009
בני בן 4.5 חודשים יונק בלבד. מאז שהוא נולד הוא פולט. ישנם ארוחות שהוא אוכל והכל בסדר, ישנם ארוחות שפולט מעט, כאלה שהוא פולט המון. לפעמים פולט נוזלים ולפעמים גבינתי יותר.
אציין שהוא ילד חיכן, פעלתן מאוד. חיוני, ומעטים הימים שאני מרגישה שהוא לא נינוח בגלל הפליטות.
הוא נולד במשקל של 2830. היום היתי בטיפת חלב, והוא שוקל כ 6 ק"ג. גובה 61 ס"מ האחות אמרה שלי שזה נמוך לגילו.
האם זה נובע בגלל הפילטות?
האם אני צריכה ללכת לרופא לבדוק אם יש בעיה שבגללה הוא פולט?
אציין שבהתחלה ששאלתי על הפליטות רופאה, נאמר לי שזה בגלל עודף חלב שאני מיצרת.
תודה מראש
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פליטות
ד''ר בתיה וייס01/07/2009פליטות הן דבר שכיח מאוד ואינן מציינות מחלה. הן משתפרות עם הגיל. עליית המשקל של בנך שהכפיל את משקלו תוך 4.5 חדשים משביעת רצון. איני רואה צורך בבירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקס?חן29/06/2009
בתנו בת 3 חוד',נולדה בשבוע 32,אוכלת חלב שאוב מבקבוק.בתקופה האחרונה אינה מסיימת את הארוחות,לא נינוחה בעת ההאכלה,וחוסר שקט לאורך כל היום,נרדמת רק כשהיא על הידיים,בעת ההאכלה מקשיתה את הגב לאחור,כמו כן לאחר האוכל נשמעים קולות של אוכל העולה בושט,יש גם הרבה רוק בפה.האם אלו תסמינים שכיחים או מצביעים על משהו ספציפי?(כל התסמינים רק הולכים ומחמירים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחן
ד''ר בתיה וייס01/07/2009התופעות יכולות להיות על רקע רפלוקס. נסי להסמיך את החלב עם קורנפלור ולהשכיב אותה עם הגבהה של ראש המיטה (לא כרית!!!) ל 30 מעלות בערך. אם אין הטבה ניתן לנסות טיפול תרופתי בהתייעצות עם רופאך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרפלוקס?עוד שאלה
חן01/07/2009תודה על תשובתך,האם ניתן להוסיף קורנפלור לחלב אם שאוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשול מתמשך אצל תינוק בן 11 חודשיםמיטל29/06/2009
שלום רב,
בני בן 11 חודשים משלשל כבר שבוע (כ-6-8 יציאות נוזליות מאוד ביום ובלילה).
הוא יונק באופן מלא ואינו ניזון מתחליף חלב. בשבוע האחרון פחת התיאבון שלו למוצקים, אך נדמה לי שהוא אינו יונק פחות מבדרך כלל. הוא לא נחשף למוצרי חלב. בסך הכל הוא חיוני, אם כי חסר סבלנות. עוד אבקש לציין כי הוא הצטנן כיומיים - שלושה לפני התחלת השלשול.
תוצאות בדיקת הצואה העלו כי לא נמצא וירוס הרוטה או ה- adeno ואף לא פרזיטים וביצי תולעים. כן נמצאו לויקוציטים ואריתרוציטים רבים. אם אני מבינה נכון, משמעות הדבר היא כי נמצא דם בצואה (אף על פי שהדבר אינו נראה בעין).
מה משמעות הדבר?
כיצד ניתן לטפל?
האם יש קשר כלשהו לצינון (בליעת ליחה)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיטל
פרופ` יורם בוינובר29/06/2009לפי התיאור קרוב לודאי שהתינוק לקה במחלה זיהומית והגורם בסבירות גבוהה הוא וירלי. זה שאין מזהים אותו בצואה אינו שולל ההנחה מאחר והזיהוי במעבדה נעשה למספר מוגבל של וירוסים.
חלק גדול מהוירוים תוקפים ריריות אלו של מע הנשימה ושל מע העיכול כאחד. במצב של מחלה גם התיאבון שלנו פוחת. בדכ מחלות אלו חולפות ספונטנית לאחר מס ימים. רצוי למנוע מיצי פירות,עודף שתיה ולא להתעקש על אכילה מליאה. מרק עוף עם גזר ,רסק תפוח או בננה מספקים בנוסף להנקה. הממצא בצואה מאשר תהליך דלקתי עכב הזיהום במע העיכול..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלוקס ושאיפת אספירציותעינת24/06/2009
שלום רב,
הבת שלי בת 7 וחצ חודשים, סובלת מרפלוקס ומקבלת זנטק במינון של כ- 2.5 cc פעמיים ביום. משקלה 8.750 ק"ג.
בשבוע האחרון היא נמצאת באי שקט מוגבר, מסרבת בעיקר לשכב לישון, בוכה הרבה ומסרבת להרדם כפי שהיתה נרדמת בעבר בקלות יחסית. בלילה אף מתעוררת לעיתים קרובות ונאנקת מכאבים, נרגעת לעיתים כאשר אוחזים בה במנח מאוזן. יש לציין שהמיטה בשיפוע.
בנוסף לכך בשבוע האחרון בצעה פעמיים אספירציה של הפרשות, היא התקשתה לנשום ויצא לה ריר שקוף מהפה, כמו"כ נשמעו רעשים עולים בגרונה והיא הרבתה בבכי שהעיד על אי נוחות וכאב כנראה.
האם יתכן שהרפלוקס החמיר?
האם יש קשר בין הרפלוקס לאספירציות?
האם יש לשקול מעקב מוקדם יותר (בקרנו אצלו בשבוע שעבר בידיעה שהכל תקין)אצל רופא גסטרו או ייעוץ אצל רופא הילדים בעקבות אספירציות אלו?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעינת
ד''ר בתיה וייס25/06/2009קשר כזה אכן קיים והתיאור שלך יכול להתאים לכך. ניתן להחליף זנטק בלוסק ולשקול בדיקת הדמייה. הוועצי בגסטרואנטרולוג המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה במשקלאמא1023/06/2009
בני בן 8 שוקל 18 קילו. בעשרה חודשים אחרונים מתלונן על כאבי בטן, בחילות וחולשה. התלונות על בסיס כמעט יום יומי. בבדיקות מעקב נראו שתי ירידות במשקל - אחת של קילו ואח"כ חזרה ועכשיו ירידה נוספת של חצי קילו. בדיקות צואה, שתן ודם יצאו תקינות. האם מוצדק לערוך כבר בדיקות גסטרו חודרניות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה במשקל
ד''ר בתיה וייס25/06/2009ממליצה להוועץ בגסטרואנטרולוג לאור ירידת המשקל ולשקול בדיקות/צלומים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבילקמיה22/06/2009
בני בן 2 ו-9 חודשים שוקל 16 קילו
מאז שהתחלנו גמילה מחיתולים סובל מבעיה של חוסר יציאות
הוא מקבל אבילק 40CC בבוקר ואחהצ כל פעם 20CC
הוא עושה פעם בשלושה ארבעה ימים בדרך כלל זה ממש שלשולי
אנחנו מתחילים איתו במקביל טיפול התנהגותי
האם זה בסדר שהקקי יוצא שלשולי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיה
פרופ` יורם בוינובר23/06/2009עם אביק היציאה השלשולית תקינה. אני אישית מעדיף פגלקס או שמן פרפין למס שבועות. העצירות על רקע גמילה מוכרת ואינה נדירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תולעיםסיגל20/06/2009
שלום,
נתתי לבני בן הארבע טיפול נגד תולעים (כפית ורמוקס) ביום חמישי בערב.
ביום ו' בבוקר הוא קם עם כאבי בטן קשים שנמשכים עד עכשיו. הוא מתלונן על כאבים קשים, הקיא פעם אחת ביום ו בבוקר, והלילה הלך לראשונה לשירותים והוציא צואה.
א. האם יכול להיות שזה בתגובה לורמוקס? אם כן - מה כדאי לעשות?
ב. אחרי כמה ימים צריך לתת את המנה השניה של הטיפול?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסיגל
פרופ` יורם בוינובר21/06/2009יתכן וזו תגובה לטיפול. בינתיים לא הייתי נותן מנה שניה. אפשר לנסות מתן מנה שניה ארחי שבוע. דווחי לרופאך. שאלי אותו האם המינון היה מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיה ודם בצועהאילונה19/06/2009
שלום,
יש לי ילד בן שנה וחמשה חודשים. בגיל 11 חודשים היה חולה ברוטה וירוס ואז עשיתי לו בדיקת צועה וקיבלתי ליקוציטים בודדים בצועה. רופא ילדים אמר שלא צריך להתיחס לזה וזה בסדר. בגיל שנה בדקתי המוגלובין והוא היה 10.8 (אנמיה קלה). התחלתי לתת לו ברזל בכמויות גדולות והוא עלה ל-11.1 אחרי חודשים ו11.8 אחרי ארבע חודשים. התייעצתי עם רופא והוא המליץ לתת לו פחות ברזל -7 טיפות במקום 20. אחרי חודש של מינון נמוך עשיתי בדיקה ואנמיה חזרה - שוב המוגלובין 10.8.
השאלה אם יש קשר בין דם בצועה שהיה לפני חצי שנה לאנמיה קלה שיש לו? אני אעשה לו שוב בדיקת צועה ואם יש דם בצועה איזה בדיקות לעשות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאילונה
פרופ` יורם בוינובר21/06/2009רמת ההמוגלובין הרצויהבגיל זה היא 11 . לא הייתי עושה מאמצים להגדיל מנת הברזל. רצוי לספק לו בשר כמקור לברזל. לא רצוי לרדוף אחר הרמה בדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)