מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- בעיות עיכול מתסכלותשרית15/08/2009
בני בן חודשיים וחצי, סובל מאד מבעיות עיכול. הדבר מתבטא בהשתוללות בזמן האוכל ואחריו, קושי בהוצאת גרפסים וכן בחוסר יכולת לישון בעקבות גרפסים רבים שעולים לו כל הזמן. הוא חסר מנוחה לאורך כל היום, כמעט ולא ישן ורוב הזמן בוכה וצורח. הרופאים לא מתרגשים מהבעיה כי הוא בסה"כ עולה יפה במשקל . ניסינו אלגיקל קיד כתוספת להנקה וגם פעם בלילה הוא מקבל אינפמיל . בשבוע האחרון קיבלנו זנטק לניסיון של שבוע אבל אני לא רואה שיפור מהותי. ניסינו להשכיב אותו בזווית וזה קצת מקל אבל ממש לא פותר את הבעיה. אני מותשת מאד ומתוסכלת כי אין לי איך לעזור לו. אשמח לחוות דעת מקצועית בהקדם . תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרית
ד''ר בתיה וייס16/08/2009אכן יתכן ומדובר ברפלוקס, והוא מקבל טיפול לכך. ממליצה להמתין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא עם בעיה דומה
אנה17/08/2009היי
לבת השנייה שלי יש בעיה דומה,ניסיתי לתת לה קצת פחות מכמה שהיא אוכלת 100 במקום 120 סי סי,וגם להרים הרבה לגרפס(גם באמצע ארוחה) והיא עכשיו יותר רגועה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קקי לבןתמי15/08/2009
היום התינוק שלי עשה קקי שהיה בחלקו לבן. האם זו סיבה לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאה לבנה
ד''ר בתיה וייס16/08/2009אם מדובר ביציאה בודדת חלקית יש לעקוב. אם היציאות נמשכות כך-פני לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושיותגילי13/08/2009
אני מודע לכך שיתכן וזה לא הפורום המתאים ביותר,
אך במידה ומי מהקוראים יודעים ומוכנים לענות אפילו על חלק מהשאלות, אשמח.
(כמובן שלא תחליף להמשך בדיקות ומעקב)
הפרטים :
בן 30, לא מעשן, לא שותה אלכוהול, משקל תקין, בריא (פרט למתואר כאן),
בעקבות צרבת ממושכת של כשנה וחצי, נמצא הליקובטר,
הטיפול האנטיביוטי לא עזר, הופנתי לגסטרו, אובחן בקע היאטלי של כ 3 ס"מ,
גסטריטיס (דלקת בקיבה) ואזופגיטיס דרגה 2.
(בצקת רירית עם פלכים אדומים בשליש התחתון של הוושט - נלקחה ביופסיה)
אודם ובצקת רירית באנטרום. (בצל תריסריון ותריסריון יורד תקינים)
כמו כן נמצא הליקובקטר וקיבלתי טיפול תרופתי משולב חזק יותר (אני מניח) מהפעם הקודמת.
(KARIN, אומפרדקס, קלבטן ו Flagyl) - נאמר לי לחזור בעוד חודש לבדיקה וקבלת תשובת הביופסיה.
הקושיות :-) :
1. כיצד ניתן לדעת האם בגלל הבקע נגרמה הדלקת בוושט (הבקע אפשר את החזר תוכן הקיבה),
או בגלל חיידק ההליקובקטר ? (רופא המשפחה שלח אותי לבדיקת החיידק כאשר התלוננתי על צרבת,
אך במקומות אחרים קראתי שלא באמת מצאו קשר בין החיידק לבין הצרבת)
2. האם בקע של כ 3 ס"מ נחשב לבקע קטן, בינוני, או גדול ?
3. כששאלתי את הרופא מה הסיכוי לתסמונת בארט (בעקבות הדלקת והביופסיה),
הוא אמר 50%/50%, האם אכן אלו הסיכויים בד"כ ? (לפני הבדיקה הבנתי שהם הרבה פחות),
והאם מה שהרופא רואה בעיניים במהלך הבדיקה יכול היה להשפיע על תשובתו, או שזה לא משהו שרואים בבדיקה ?
4. קראתי שהסיכון שתסמונת בארט תהפוך במרוצת בשנים לסרטן בוושט היא כ 1%-2%,
האם זה אכן אחוז הסיכון הידוע בספרות הרפואית ?
5. האם נכון שבמידה וקיימת תסמונת בארט, רק נמצאים במעקב ? במידה וכן, כל כמה זמן ?
במידה ולא, אלו דברים נוספים מבוצעים ?
6. במידה וחולים בסרטן הושט המתאים לסוג המתפתח בעקבות תסמונת בארט,
אשר מאובחן בשלב ראשוני יחסית (בשל המעקב השנתי) מהי הפרוגנוזה ?
7. במידה וקיימת תסמונת בארט, האם זה מצב הפיך ?
8. לפי תיאור סוגי הבקעים שקראתי, מדובר כנראה ב Type I, מכיוון שמעולם לא היו לי כאבים בבטן/חזה,
אלא רק צרבת, הבנתי שבד"כ לא מנתחים, אך מצד שני לא ממש יודעים מה השפעת התרופות לטווח ארוך (עשרות שנים),
במידה ולא מנתחים, וע"י שינוי הרגלי תזונה ואורח חיים (עם או בלי תרופות) הצרבת נעלמה,
האם עדיין יש סכנה לגרום לוושט נזק, מבלי שארגיש ?
(לדוגמא, מעבר תוכן מועט מהקיבה לוושט דרך הבקע שלא נותח, מבלי שארחוש בכך, הגורם נזק)
תודה תודה תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושיות
ד''ר בתיה וייס16/08/2009הפורום מיועד לשאלות בנושא גסטרו' ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפעת חזירים לחולי קרוהןזאב13/08/2009
האם העובדה כי אני נוטל אימוראן מכניסה אותי לקבוצת סיכון בנושא שפעת החזירים? אולי כדאי לצמצם או לבטל את האימורן ולחזק את מערכת החיסון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לזאב
ד''ר בתיה וייס16/08/2009הפורום הוא של גסטרו' ילדים. דיכוי חיסוני הוא אכן גורם סיכון-התייעץ עם רופאך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן לתינוק בן חודש ו - 4 ימיםאבינועם13/08/2009
שלום רב
בני בן חודש ו - 4 ימים סובל מ ( גזים ) אני כבר לא בטוח עם זה בגלל הגזים .כאבים והתקוצויות בבטן לאורך כול היום והלילה + בכי קשה
יציאות רכות אך מלובות בבכי קשה ומאמץ גדול
נתנו לו סימיקול 0.3 אך לא עזר נתנו גם גרפווטר אך הדבר לא עזר
אנו עובדי עצות
נשמח לקבל עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
ד''ר בתיה וייס16/08/2009תופעת הגזים שכיחה מאוד וחולפת לקראת גיל 3-4 חדשים. החזקה ונענוע קל כמובן יכולים להועיל. במידה ואין תופעות נלוות כדאי להעזר בסבלנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי ביציאות, חשש שלא מעכל...מיכל11/08/2009
שלום רב,
בני בן שנה.
מזה 3 שבועות יש לו יציאות רכות עד שלשולים. יכול להגיע ל- 5-6 ביום.
הצבע הינו צהבהב-ירוק.
לאחרונה, מופיעות ביציאות חתיכות עגבניה - האם זה אומר שהוא אינו מעכל את העגבניה? המוזר, שלפני כן אכל עגבניה ולא היו בעיות. כמו כן, הופיעו כמו חוטים שחורים לאחר אכילת בננה, וכן יציאות כתומות סמיכות ושנראות כמו חתיכות בטטה.
מה יכול להיות ההסבר לשינוי כזה?
עשיתי בדיקת צואה, ולא נמצאו פרזיטים או חיידקים.
אני מאוד מודאגת... האם עלי להפסיק לתת לו מזונות שאני רואה שהם מופיעים ביציאות?
מה עוד עלי לעשות?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל
ד''ר בתיה וייס16/08/2009אין צורת בהפסקת מזונות. בזמן שלשול תנועתיות המעי מוגברת וישנם מזונות שאינם מתעכלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילשולים והקאותדנה11/08/2009
ביתי בת חודשיים שוקלת 5 ק"ג.
לפני כשבוע וחצי התחילו לה שילשולים והרופא טען שהיא אלרגית לחלב והעביר אותה לסימילאק איזומיל. השילשולים לא פסקו אז הוא ביקש להעביר אותה לדייסת אורז למרות שהיא רק בת חודשיים.
היא בכתה כל היום ולא הצליחה לעקל את האוכל אז העברתי אותה לסימילאק טופ, השילשולים עדיין לא פסקו אז העברתי אותה לנוטרה מיגן.
היא אוכלת נוטרה מיגן מיום שישי האחרון כאשר בשבת היא הקיאה, השילשולים עדיין לא פוסקים והיא אוכל כל 4-5 שעות 60-80 CC
האוכל ממש לא טעים לה (לפני זה היא הייתה מסיימת 120 בשקט).
מה עושים?????????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
ד''ר בתיה וייס16/08/2009כדאי לבדוק תרביות צואה, פרזיטים וקלוסטרידיום-יתכן ומדובר בזיהום ולא באלרגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בפגלקס קידס כבר 3 שנים?!adotan109/08/2009
שלום,
בתי כבת 5, מגיל שנתיים משתמשת בפקגלקס קידס לריכוך וסיוע היציאות.
בתקופות הקצרות ללא פגלקס מתאפקת ימים על גבי ימים.
האם הפגלקס קידס בטוח בשימוש לאורך תקופה של שנים??
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגלקס
ד''ר בתיה וייס16/08/2009אין בעיה בימוש ממושך בתכשיר זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזים לבן 8 חודשיםאילת09/08/2009
שלום,
בני בן 8 חודשים כיום, וסובל מאוד מגזים, בעיקר בלילות. כתינוק בן שלושה חוד' סבל רבות מקוליק במשך כל שעות היום וצרח בלי הפסקה, חשבתי לתומי שהתופעה חולפת עד גיל 3 חוד', אך לצערי הוא עדיין סובל מכאבים, מתעורר 4-5 פעמים בלילה ומתפתל ובוכה. ההקלה שלו מגיעה רק כאשר אני מאכילה אותו- זה עוזר לגזים להשתחרר מהמערכת והוא נירגע זמנית, מה שיוצר עומס על הקיבה, וגם עודף משקל! אני חסרת אונים! מה ניתן לעשות??? האם ידוע על קוליק גם בגילאים האלו?, מתי זה אמור לחלוף?..., אודה לתגובתכם בהקדם, אני נואשת... תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאילת
ד''ר בתיה וייס16/08/2009הסיבה להתעוררות יכולה להיות לא רק גזים אלא גם רפלוקס המלווה בצרבת, ריבוי גזים עקב אלריגה למזון. מומלץ יעוץ גסטוראנרולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות - ילדה בת קרוב ל-5סיגל08/08/2009
לבתי היו יציאות סדירות וטובות מאז נולדה. מגיל 3 לערך החלו תלונות על כאבי בטן מדי פעם. היו 2 מקרים שבהם נאלצנו להגיע לבית חולים עקב עצירות וניתן לה חוקן. התלונות על כאבי הבטן נעשות תכופות יותר עם הגיל, ולעתים יש לה שלשולים. האם יש מקום לגשת כבר לגסטרואנטרולוג? אשמח לקבל המלצות תזונתיות ברורות וריאליות - היא אוכלת ירקות ופירות, אך לא הרבה מאוד. אוהבת ממתקים כמובן וכו'. ממה חשוב במיוחד להימנע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות
עדי14/08/2009פתרון מרפואה סינית 0546848376
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצירות
ד''ר בתיה וייס16/08/2009כאבי בטן שכיחים במצבי עצירות כרונית. מומלץ טיפול בפגלקס או שמן פרפין ובדיקה ראשונית אצל גסטרואנטרולוג. שינויי כלכלה לא משנים הרבה בגיל זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה צהובהבר08/08/2009
שלום,
בתי בת שנה וחמישה חודשים. מזה מספר ימים עם צואה בצבע צהוב-חרדל. ללא הקאות, ללא שינוי בהתנהגות, אוכלת כהרגלה. יציאה כפעמיים ביום כפי שהיה קודם לכן. יש לציין שלפני כן צבע הצואה השתנה מפעם לפעם, כלומר באותו גליל היו חלקים חומים, וחלקים בהירים יותר וחלקי מזן לא מעוכל כמו פלפל אדום (שמים במרק).
מה יכולה להיות הסיבה לצבע זה של הצואה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבר
ד''ר בתיה וייס16/08/2009אין משמעות לשינויי צבע אלה כאשר לא מדובר בשלשולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האכלה + VSDעדי07/08/2009
שלום רב,
לבתי בת ה-3 חודשים VSD בינוני - גדול. (נולדה בשבוע 34 להריון תאומים מונוכוריאליים)
אני נתקלת בקשיים בהאכלה ועליה איטית במשקל, אך תחושתי היא כי קשיים אלה לא נובעים רק בשל הבעיה הלבבית.
קיימת תופעת הקאות (בממוצע פעם ב 4-5 ימים, לפעמים אפילו שעה אחרי האוכל), כמו כן הילדה חסרת שקט לעתים במשך זמן רב עד להוצאת אויר אחרי האוכל ולעיתים מפסיקה לאכול בשל כך. לפעמים קיימת תחושה של 'עליה' של האוכל, מן 'כמעט גרעפסים' רטובים כאלה. לעתים קרובות במהלך ההאכלה לילדה יש מעין רפלקס הקאה כזה ואני מיד מוציאה את הבקבוק.
אני רוצה להיות ערנית ולא לשייך כל דבר ל VSD. הילדה מיועדת לניתוח ולא הייתי רוצה שנעשה ניתוח כשהבעיה היא בכלל אחרת.
מה דעתך? האם התיאור הנ"ל יכול להתאים לבעיה אחרת שאיננה קשורה בVSD ? ואם כן יש השערה מה היא?
עם מי עלי להתייעץ בנושא? כמובן שעדכנתי את הקרדיולוג שלנו במצב הדברים אך הוא מטבע הדברים מרוכז בבעיה הלבבית..
תודה,
עדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדי
ד''ר בתיה וייס16/08/2009לאור הקאות וקיום בעיה לבבית כדאי לבצע צילום דרכי עיכול עליונות כדי לודא שמבחינה אנטומית הכל תקין. במידה וכן- נראה כי מדובר ברפלוקס הניתן לטיפול על ידי הסמכת הכלכלה וניתן לשקול טיפול תרופתי בהתייעצות עם רופאך. לעתים ההקאות הן ביטוי לאלרגיה לחלבון חלב פרה אם הפורמולה מבוססת על כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה וחצי לא אוכלתאנה07/08/2009
שלום!
יש לי בת שמאז שהיא נולדה היו לה תמיד בעיה עם אוכל, היא ירדה בעקומות המשקל ועכשיו מתחת לעקומת אחוזון 5 (היא אכלה משולב חלב אם ששאבתי וסימילק)
כל ארוחה בצריחות.בגיל 5 חודשים ניסיתי לתת לה אוכל ולראות טלויזיה ואז זה הלך קצת יותר ברוגע(גם לא תמיד) גם מעבר למוצק לא שיפר את המצב ועכשיו ביום שלם היא מסוגלת להסתפק בחצי פרוסת לחם(היא שותה מיצים ואוהבת מים) אבל אי אפשר להתקיים על לחם ומים
אני ממש סובלת בלראות את העצמות שלה.
צריך לציין שחוץ מאמירות מהרופאים תנסי שוב לא קיבלתי שום עצה מה יכול להיות לא תקין במערכת עיכול שלה.
אשמח אם תוכלו לייעץ או להפנות אותי למומחה
אם הבעיה היא במע' עיכול במה בדיוק זה יכול להיות,
אני מעדיפה לבדוק ולהירגע(אם הכל בסדר) מאשר לראות אותה כך סובלת ולחשוד
(בלילה היא לא ישנה רגוע מתפתלת ומתעוררת בבכי(אני מרגיעה ואז היא שוב נרדמת) זה קורה פעמיים -שלוש כל לילה)
משקלה כעת 8.9 ק"ג
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאנה
ד''ר בתיה וייס16/08/2009לאור הבעייה המתמשכת כדאי לפנות למרפאת אכילה לגיל הרך המשלבת גסטרואנטרולוג דיאטנית קלינאית תקשורת ועוד. קיימת מרפאה כזו במספר בתי חולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות מרובותאלה07/08/2009
מזה כשבוע ביתי בת 9 חודשים עם יציאות של 6 פעמים ביום, במרקם ובצבע תקין, לפני זה היתה נותנת יציאה 1 ביום. האם זה תקין או כדאי להיבדק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות
ד''ר בתיה וייס16/08/2009אם אין שלשול כדאי להמתין. במידה ונמשך -לבצע תרביות צואה ופרזיטים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר הרגשה לבריחת צואהנטלי03/08/2009
הבן שלי בן 9 יש לו בעיה נדירה בדיבור. בגיל 3.5 לא הבנתי אותו . הוא לא מבדיל בין צלילים . היום נשאר לו קצת דיבור שונה אבל מובן. ילד מאוד חכם עם צורת חשיבה מאוד בוגרת לכל הדעות .לאחר שהיה נקי בגיל רגיל בגיל 2.5 בגיל 4 חזר לפספס צואה ביום .
הוא נבדק בגיל 5 יל ידי גסטרולוג. נירולוג. צילום אגן וגב.
הכל היה בסדר.ניסיתי את כל ההמלצות שפסיכולוג נתן ושגם אתם הזכרתם. גם הומאופטיה [שנה וחצי]שעזר מאוד בתחום החברתי והשמחה והפתיחות בכלל בכל מחלה שהיתה. גם לתקופות היה שיפור.
הוא פשוט לא מרגיש.
גם בלילה הוא מפספס. הוא ילד שאוהב ניקיון. אבל אחרי שהוא מפספס הוא מתעלם , יכול להיות שהוא לא מריח ,שם לב.?
האם בדיקות בגיל 9.5 יכולות לגלות דברים שלא התגלו בגיל 5?
כל מי שיכול לעזור יתברך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטלי
ד''ר בתיה וייס03/08/2009לרב אין מדובר בבעייה נוירולוגית, אלא אם כן יש גם בריחת שתן. הבעיה ברובה התנהגותית ויכולה להיות משנית לעצירות עם הצטרות צואה קשה. יש לפנות ליעוץ גסטרו'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)