מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גושים כלשהם על איבר מין של תינוקאהרון08/10/2007
שלום,
בני בן שנה ומאז ברית המילה שמנו לב כי יש על האיבר מעין שתי נקודות/גושים/בליטות כלשהן.
המוהל אמר כי זה יחלוף עם הזמן, זה טרם חלף.
נשמח לדעת במה מדובר והאם אכן זו תופעה ש"תסתדר" מעצמה.
מלבד זאת אין בעיה כלשהי, ההחלמה מהברית היתה מהירה ולא נראה שהעניין מפריע לתינוק בדרך כלשהי.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת חלב
ד''ר בוריס צ'רטין08/10/2007רושם שמדובר בלוטת חלב או באנגלית INCLUSION PENILE CYST אם זה כך זה לא עובר לבד
צריך לבדוק את הבן שלך כדי להגיע לאבחנה סופי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיפי תכוף אצל ילד בן 7-8רוית07/10/2007
שלום
בני בן שבע וחצי וצריך לשירותים פעמיים במשך שעה. נראה כאילו הוא לא מסיים לעשות את הפיפי וחוזר שוב אחרי חצי שעה או רבע שעה.
בטיול האחרון שלנו לחוץ לארץ שמנו לב לבעיה הזאת כי היינו איתו כל היום וראינו שהוא הולך לשירותים בקצב מאוד גבוה ביחס אלינו. כל שעה הוא צריך לעשות פיפי.
ולעיתים כל רבע שעה..
שאלתי היא, האם זה נורמלי? האם זה יחלוף? האם כדאי לעשות לו בדיקות? ואם כן איזה?
תודה
רוית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלפוחית השתן רגיזה
ד''ר בוריס צ'רטין07/10/2007אם זה נמשך זמן רב מצב זו דורש הערכה של אורולוג ילדים וביצועה בדיקות הדמיה וטיפול בהתאם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקים להתייעצות נוספתרות06/10/2007
תודה על היתייחסויותיך הקודמות - לאחר שיחה נוספת עם האורולוג מתברר שממצאי הct אינם חד-משמעיים. בכליה הימנית נראתה אבן שממוקמת בצינור המוביל לשלפוחית השתן. האבן כנראה יוצרת חסימה חלקית שיכולה להסביר את הנוזלים שנראו לפני כן בשתי הכליות. בכליה השמאלית לא ברור אם הממצאים הם אבנים קטנות או רקמה רכה - יתכן papillary nerrusis .
האורולוג בדעה שעדיף כרגע לחכות כשבוע ולראות מה מתפתח, בכדי להמנע מבדיקות מיותרות שעלולות להיות גם מזיקות.
אנחנו לא בטוחים שגישה זו נכונה ומרגישים צורך בחוו"ד נוספת. האם תוכל להמליץ על בדיקות נוספות שניתן לבצע?
כיצד ניתן לקבל חוו"ד של מומחה מהארץ למטופל שמצא בחו"ל (אנחנו מבוטחים דרך כללית מושלם בארץ ויכולים כמובן להעביר את כל החומר הנדרש).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשלול חסימה
ד''ר בוריס צ'רטין06/10/2007אני מציע שעוד מישהו יבדוק את הצילומים. צריך לשלול חסימה וזה בבדיקה CT ניתן לבצע מיפוי כליה שוב אין בעיה לראות צילומים פה בארץ
דרך ביצוע את צריכה לברר עם חברת ביטוח שלך
לא הייתי ממתין כול עד יש חסימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבנים בכליותרות05/10/2007
המשך לשאלתי הקודמת בנוגע לבני בן ה18 חודשים - לרחק בדיקת ct נראה כי ה"כתמים הלבנים" הם אבנים הנראות עכשיו רק בכליה השמאלית. הכליה הימנית נראית תקינה.
מה גורם להיווצרות של אבנים אצל ילד כ"כ צעיר?
אילו בדיקות צריך לעשות?
תודה רבה על התגובה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור מטבולי
ד''ר בוריס צ'רטין05/10/2007ילדך זקוק לבירור מטבולי ( סיבה להווצרות אבנים) בדר"כ בירור מטבולי נעשה על ידי נפרולוג ילדים אני בטוח שאורולוג ילדים שלך יפנה אותך לבירור זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק עם דם בשתןרות02/10/2007
לבני בן ה18 חודשים הופיע דם בשתן (חיתולים וורודים עד חומים) בשתי בדיקות השתן שנערכו נמצאו דם ופרוטאין ברמות גבוהות. שתי תרביות שתן שנלקחו ב הפרש של מס' ימים זו מזו באמצעות שקית, הראו שני סוגים שונים של חידקים בכמות קטנה שאינה אופינית לזיהום. הרופא טוען שמקור החידקים כנראה מאי סטריליות של הדגימות. נתנה אנטיביוטיקה. באולטראסאונד הראשון שנערך נראו כתמים לבנים קטנים מפוזרים בשתי הכליות (ללא צל). באולטראסאונד נוסף כעבור 9 ימים הכליה הימנית נראתה תקינה למעט קצת נוזלים, ובכליה השמאלית נמצאו כ4 כתמים לבנים ללא צל בגודל 2-4 מ"מ בחלק התחתון העליון והאמצעי של הכליה. ביומיים האחרונים החיתולים נראו תקינים. היום נלקחה דגימת שתן מקטטר. אנחנו גרים בארה"ב - אורולוג הילדים כאן מציע שאם לא יתגלו חידקים מבדיקת הקטטר נחכה מס' שבועות ואז נעשה שוב אולטראסאונד.
השחב הבא לדבריו הוא ct בהרדמה מלאה. האם יש בדיקות נוספות שניתן לבצע לפני הסיטי?
האם נכון לחכות כ"כ הרבה זמן עד האולטראסאונד הבא? אנחנו מאוד מודאגים. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שתן
ד''ר בוריס צ'רטין02/10/2007איני מכיר מוסג כתם לבן בכליה
אני מציע לבדוק גם ריכוז של URIC ACID בדם לפעמים ריכוז גבוה נותן תמונה של דם בשתן
ניתן גם להמתין בין בדיקה לבדיקת US אני מציע לבצע MRI במקום CT אין קרינה תוצאות טובות
קשה להבין מה הוא כמות חיידקים קטנה כמובן לקיחת שתן עם שקית בילדים דבר רחוק להיות אופטימלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תדירות מתן שתןמורן30/09/2007
לתינוק בן שבעה חודשים. כמה פעמים ביממה בממוצע עליו לתת שתן? לאחרונה נראה לי שכמות הפעמים יורדת. אמח לתשובתך.החלטתי לרשום ממחר. תודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תדירות
ד''ר בוריס צ'רטין02/10/2007תדירות תקינה היא פעם בשעתיים שלוש אך זה גם יכול להשתנות עד גיל 4-5 מתן השתן לא יציב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שורף במתו שתןרוני25/09/2007
למרות שהשתן בהיר,הילד מתלונן ששורף לו. כדאי לחכות ומיים שלושה או להגיע מייד לרופא? תודה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שתן
ד''ר בוריס צ'רטין25/09/2007שתן בהיר לא שולל דלקת בדרכי השתן אני מציע לבצע בדיקת שתן כללי ותרבית ואז להחליט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
רוני30/09/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתח שופכה צר מדימינה25/09/2007
הפתח של השופכה בפין של בני נראה לי גדול מדי וכשהוא משתין יוצא זרם פזור יחסית למה שיוצא אצל בנים או גברים. זה משהו שיסתדר לבד או רצוי לקחת אותו לרופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתח השופכה
ד''ר בוריס צ'רטין25/09/2007המצב שאתה מתאר מתאם לפתח צר ולכן מצב זו זקוק לתיקון כירורגי אם פתח רחב יותר אני מציע בדיקה אורולוג ילדים ( מצב זו נקראה Megalomeatus )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשך קטן יותרננסי23/09/2007
הבן שלי בן חצי שנה והאשכים שלו לא שווים כשאחד מהם קטן באופן משמעותי מהשני (הימני מהשמאלי). זה יכול לגרום לבעיות פוריות? אפשר לבדוק משהו כזה בגיל כ"כ צעיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשך קטן
ד''ר בוריס צ'רטין25/09/2007קשה להגיד ללא בדיקה אם אשך באמת קטן אולי הוא זקוק לבדיקה ובירור אצל רופא אנדוקרינולוג ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשכים
יוסי07/10/2007גם לי האשך הימני יותר גדול מהשמאלי ויש לי חשש לגידול אני רוצה לדעת עם זה יכול להיות והאשך הימני יותר נמוך מהשמאלי תענו דחוף בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות חוזרות בדרכי השתןסיון19/09/2007
הבת שלי בת 4 ויש לה דלקות חוזרות בדרכי השתן או לפחות ככה אני קוראת לזה כי אני לא יודעת איזה שם אחר לתת. היא עשתה כמה בדיקות שתן ויצא שאין לה דלקת אבל שורף לה שם הרבה פעמים, היא צריכה להשתין הרבה ואם היא יושבת על רצפה קרה זה גורם לה אי נוחות מאוד גדולה ואפילו כאב. איזה עוד בדיקות אפשר לעשות והאם היא צריכה ללכת לאורולוג או אולי לרופאת נשים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות
ד''ר בוריס צ'רטין19/09/2007אם תרביות שתן היו עקרות את לא יכולה לקרוא לזה דלקת וצריך לחפש סיבה אחרת לאי נחות במתן השתן
אני מציע להפנות לאורולוג ילדים ולהתחיל בירור אצלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- less of skin after britdan17/09/2007
my child made fixing brit in israel when he was 8 mounth old cuse there was to much left skin on the head
the result we can see now 3 years later the mohel cut most of the skin
when the pines stand it ussing the skin testecle
and after the testecle skin looks long like when people sick or old
can we do anything about it
thats plus ugly scare* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר High scrotal insertion
ד''ר בוריס צ'רטין18/09/2007I do not know if there is congenital defect or after brit that looks that your son has a high scrotal insertion that must be fixed
The procedure relatively easy and can be done here in Israel* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהto less of skin
dan19/09/2007hello again i got your answer thanks
but please wright me the answer in hebrew so i can understand the medical words* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן שתןאמא של עדי16/09/2007
בתי בת 7 וזה מספר חודשים שיש לה בעיה במתן שתן. שהיא עושה שתן יוצא לה רק מספר טיפות וזה יכול לקחת זמן רב מהרגיל, כשהיא יושבת השתן יוצא בקושי והיא נאלצת לעמוד כדי שיצא השתן בזרם חזק יותר.
היא מרגישה שיש לה שם משהו שסותם ומפריע לשתן לצאת. מדי פעם יש לה אודם באזור השפתיים וצריבה קלה.
כל מספר שבועות אני עושה לה בדיקת שתן ותרבית כדי לראות האם זה דלקת בשתן, כל בדיקה עד היום יצאה נקיה. הדבר מאוד מפריע לה בכל מהלך היום. היא נאלצת להכנס לשירותים כל מספר דקות לפעמים, כי היא מרגישה שיש לה עוד שתן אפילו שהיא רק עשתה.
אני חושבת לקחת אותה לאורולוג ילדים ולאולטרסאונד כדי לברר מה מקור הבעיה. אנא עזור לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה של אורולוג
ד''ר בוריס צ'רטין18/09/2007אני בהחלט מסכים שילדה זקוקה להערכה של אורולוג ילדים
אם אין לה בעיה מבנית צריך לשלול הפרעה תפקודית בהשתנה
בהצלחה
אני מציע לגשת לאורולוג ילדים לאחר בדיקת אולטרסאונד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבה לאחר גמילהזוהר11/09/2007
בתי בת השלוש נגמלה לפני כשנה. לאחר 4 חודשים "יבשים", היא החלה להרטיב. מאחר שלא רציתי ללחוץ, החזרתי לה את הטיטולים. עם תחילת הקיץ (מאי השנה), חזרנו לגמילה, אך היא מרטיבה בפרקי זמן קצרים יחסית. לדוגמא היא הולכת לשירותים ולאחר כחצי שעה מרטיבה.
שאלתי היא האם הרטבה זו נובעת מסיבה פיזיולוגית או אחרת? האם יש דרך לבדוק זאת?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבה
ד''ר בוריס צ'רטין11/09/2007שוב עד גיל 4 וחצי מערכת עצבים של שלפוחית השתן בונה את עצמה ואירועים של הרטבה לא חייבים טיפול כוונה הרטבת לילה כך אם צורך בטיפול כעת ולטפל לאחר גיל 5 אם עדיין יש צורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרטבה- בת 3
זוהר19/09/2007תוצאת תרבית שתן:
SEDIMENT RBC 3 HPF
SED WBC 15 HPF
SED MUCOUS +
האם ישנה בעיה? אם כן- מה מומלץ לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ureteroceleעדן09/09/2007
שלום!
יש לי אורטרוצלה - בליטה של שופכן ימני לתוך כיס השתן ללא רפלוקס. מיפוי כליות DMSA ו-DTPA תקין. יש לעתים די קרובות דלקות בדרכי השתן. חוץ מזה אין לי תלונות או כאבים. רופא אורולוג המליץ על ניתוח - לבצע חתך בבליטה הזו של השופכן, בטענה שהמצב יכול לגרום נזק לכליה בעתיד. הלכתי לקבל חוות דעת נוספת ואורולוג אחר המליץ להיות במעקב ולא לעשות ניתוח כי זה יכול לגרום לרפלוקס ולא בהכרח יפתור את הבעיה. הבנתי שזה תחום אורולוגית ילדים. מה ההמלצה שלך? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקור
ד''ר בוריס צ'רטין11/09/2007במקרים אלו אני מציע ניקור של אורטרוצלה אם הוא נעשה טוב אין רפלקס ויש ניקוז טוב
שאלה הגדולה אם דלקות כתוצא מאורטרוצלה
צריך לראות מיפוי DTPA* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי סמטריה באיבר מין גבריעינת08/09/2007
בני בן חצי שנה, וניראה כי איזור אשר עוטף את הכיפה אינו סימטרי לאחר שעבר ברית מילה, האם זה יכול לפגוע בתיפקודו בעתיד או שזה רק בעיה אסטטית?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
ד''ר בוריס צ'רטין11/09/2007קשה לומר ללא בדיקה
אך ברוב הגדול של המקרים אין צורך בשום התערבות אנחנו מתקנים סיבוב הפין אם הוא מעל 90 מעלות מקו האמצע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)