מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריפלוקס וקלבסיאלהורד08/09/2007
שלום רב
לבתי בת השנתים ריפלוקס בדרגה 2-3 בצד אחד , אשר התגלה בגיל חודש בעקבות דלקת.קיבלה טיפול מונע בצפוויט עד לפני חצי שנה( הופסק הטיפול ,אך לא בוצעה שוב בדיקת ציסטוגרפיה) . ללא דלקות חוזרות . לפני ארבעה ימים עקב חום גבוה מעל 40 ,התגלה בתרבית שתן חיידק הקלבסיאלה .קיבלה זריקות אנטיביוטיקה 3 ימים, מהיום המשך טיפול ברספרים.
שאלותיי
1. האם להתחיל שוב בטיפול המונע עד לגמילה מחיתולים?
2. איך והאם החיידק התפרץ מכיון שקיבלה את הטיפול המונע והממושך באנטיביוטיקה?
3. האם יש סכנת הידבקות לשאר בני המשפחה?
4. האם ומתי צריך לחזור על בדיקת הציסטוגרפיה?
אודה לתשובה מהירה.
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס כלייתי
ד''ר בוריס צ'רטין08/09/2007כנראה אין שום קשר בין חיתולים וזיהומים
אני מבצע ציסטוגרם ברפלקס דרגה II-III פעם בשנתיים אם רפלקס דרגה 3 לא נעלם לאחר שנתיים הוא כנראה לא יעלם וחייב טיפול
רפלקס לא מחלה מדבקת
במקרה של בתך אני מציע להתחיל בטיפול מונע לבצע ציסטוגרם ולהחליט על טיפול
כעת ניתן להפסיק רפלקס על ידי ניתוח אנדוסקופי ללא פתיחת בטן אולי זו אופציה לבת שלך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזר להרטיבהילה06/09/2007
שלום! אני אמא לילד בן 5. בקיץ שעבר היה יבש בלילות ובערך ביולי חזר להרטיב ואנחנו לא מצליחים להתגבר. ניסינו את הפעמון ולא עזר.
אבא שלו-בילדותו נגמל מהרטבת לילה בגיל מאוחר וידוע לי שיש קשר.
האם להמשיך ולחכות זו הזנחה מצידי? למי לפנות - אורולוג, נוירולוג או פסיכולוג? אודה לתשובה. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבה מישנית
ד''ר בוריס צ'רטין07/09/2007אם ילדך היה יבש מעל 6 חודשים ברציפות מדובר בבעיה מישני, (Secondary enuresis ) במקרים אלו צריך לגשת לפסיחולג ואם לא אני מציע הערכה של אורולוג ילדים וטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבני בן11 וגם
4445444511/10/2007אני לא הצלחתי כלום ועברתי לחיתולים היה כשה ליגרום לא לילבוש את זה אבל אם חיתול תוך שבוע זה עבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתעות לו בימקום לא
4445444511/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מס' שעות ללא פיפימיכל04/09/2007
ד"ר שלום רב,
בתי בת שנתיים וחודשיים, עדיין לא גמולה מחיתולים.
שמתי לב בזמן האחרון כי היא קמה בבוקר עם חיתול יבש (ובד"כ עושה פיפי בחיתול כעשר דקות אחרי שמתעוררת). עד לפני זמן מה בד"כ החיתול של הלילה היה רטוב (לא ספוג לגמרי כמו בתקופה ששתתה מים/תחליף חלב גם באמצע הלילה, אך רטיבות אשר נותנת אינדיקציה לפחות לפעם אחת של פיפי....).
שמתי לב כי גם במשך היום יכול להיות מצב של מס' שעות ללא פיפי ,קרי חיתול יבש.
מכוון ובזמן האחרון אנו מביאים לתשומת ליבה את נושא הפיפי (היכן עושים ומאיפה יוצא וכו'),אני נוטה לשאול אותה במשך היום האם צריכה פיפי (כאשר אני שמה לב שהחיתול יבש).
האם מס' שעות ללא פיפי (לא בלילה) מהווה אינדיקציה לאיזושהי בעיה? האם בגיל כזה (שנתיים +) יתכן לילה שלם ללא פיפי?
אציין כי מדובר בילדה בריאה ללא היסטוריה רפואית כלשהי או בעיות במערכת השתן.
תודה רבה לך
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות בהשתנה
ד''ר בוריס צ'רטין07/09/2007אני מציע לא להכניס נושא השתנה למרכז עניינים ילדה
לא ניראה לי ש יש בעיה קצב השתנה תקין בילדים הוא 2-3 שעות לפעמים ילדים מתעצלים ללכת לשירותים ואז מפתחים כיס השתן עצלני עם נפחים גדולים אשר בהחלט בעיה ולכן ממומלץ לשלוח ילדים להטיל שתן כל 3 שעות לפתח קצב תקין אלה במקרה שלך לא ניראה ש יש בעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן שתן כמו גבר עם פרוסטטה.אמא_04/09/2007
שלום.
בני בן 5.11 חודשים.הוא מתיל שתן בלי קשת כמעת בכלל וגם עם הפסקות תוך כדי השתנה
צינתי את הדבר לרופא הילדים כבר מס' פעמים אך הוא אומר שאין מה לדאוג, בני עבר ניתוח
בגיל שנה וחצי להרחבת האורטרה (השופכן בפין). יש לו גם טיפטופים של שתן הוא לא מצליח
להיתאפק.האים זה בסדר\תקין? מה צריך לעשות אם זה לא תקין?
תודה מראש אמא מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היצרות של שופכה
ד''ר בוריס צ'רטין07/09/2007בנך חייב בדיקת השופכה לשלול היצרות חוזרת ואם לאין לבצע בדיקות תפקודיות של שלפוחית השתן לשלול בעיה פונקציונאלית, תפקודית אני מציע לגשת לאורולוג ילדים ולטפל בנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מים באשכיםדני04/09/2007
לבני בן השלושה חודשים יש מים בשני האשכים. הרופא ההתפתחותי בטיפת חלב הוא אשר אבחן (והתפלא שעד היום אף אחד לא אמר לנו) ואמר שברוב המקרים זה נספג לבד. כששאלתי מה קורה אם לא - הוא העדיף לא לענות ושאל אותי למה את חושבת שאצל הילד שלך זה יהיה שונה?.
אשמח לדעת קצת פרטים על התופעה - מדוע היא נגרמת? מה הטיפול המומלץ? מה קורה אם המים לא נספגים (ועד איזה גיל מחכים)?
המון תודה. דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידרוצלה
ד''ר בוריס צ'רטין07/09/2007מדובר בCommunicating hydrocele מחלה מאוד נפוצה בילדים עד גיל שנה
זה קורא כתוצאה מתעלה פתוחה שדרכה אשכים בתהליך של התפתחות הילד יורדים מחלל הבטן שבו הם נמצאים עד שבוע 28 של היריון לשק אשכים
ב80 % תעלה זו עלולה להסגר בשנה ראשונה ואם לא צריך לבצע ניתוח ולקשור את התעלה
בכל מקרה ילדך צריך בדיקה חוזרת בגיל שנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל הפין אצל ילדיםנעה02/09/2007
שלום,
בני היום בן 10 , כשהיה תינוק כמעט ולא ראו איבר מין , מעט קפלי עור וראש קטן , בררתי אצל רופא ילדים ואורולוג ילדים ואמרו שבגיל צעיר זה אין מה לעשות אבל בגיל ההתבגרות יש אפשרות לעזור בהתפתחות.
עברו עשר שנים הילד גדל, גובה וגודל כלל הגוף שלו ממוצע נורמלי לגילו , איבר מינו גדל (אולי ס"מ אחד) יש לנו ב ןנוסף בן שנתיים ואיבר מינו של האח הקטן באותו גודל אולי אפילו גדול יותר.
הם אוהבים להתקלח ביחד בעיקר הקטן שמעריץ את הגדול, הגדול העיר כמה הערות לגבי הגדלים השונים .
השאלות שלי הם : מבחינה פיזית האם גיל 10 זה גיל מתאים לבדוק , ומבחינה נפשית ריגשית האם לדבר על הנושא, הוא לא שואל שאלות רק העיר ששלו קטן .
תודה
אמא אוהבת ודואגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנה של נועה
רפאל08/02/2009יש לי המון לומר לך, והמון מבפנים , לא רצוי להלחץ אבל תתחילו את המסע ואל תיתנו לעצמכם הנחות .תבררי בארץ ובח"ול את כל האפשרויות של מצבים דומים לבנך, תוצאות הכי טובות בע"ה ,ותוצאות שעלולות לבוא על חשבון משהו שגם חשוב לילד כשיגיע למודעות עצמית ואז בכלל קשה כי הוא מדבר מהמיניות, מתחושה של כלום. ואין לך כח לנסות להוכיח לו שאפשר לחיות עם הבעיה ,כי זה לא! נסיון כזה מוציא אותו ואותך לרגשי תסכול , אני מאד מקוה שתרוצו לשווא והילד יהיה בסדר ,אבל לא תמיד ישיבו לכם תשובות מספקות.ואגב קיים מאגר מידע וכנראה מתועדים בו מצבים הדומים לבנך, תשאלי ותחקרי,מבלי להסס ,אני לא מרים ידיים , גם אתם לא!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגודל הפין
ד''ר בוריס צ'רטין07/09/2007אני מעדיף לבדוק את הפין ואם גודל לפי ממדים ממוצא קטן יותר אני מפנה ילד לטיפול אצל רופא אנדוקרינולוג ילדים לבירור כאשר תקין ברוב המקרים וטיפול ניתן כעת לבצע סטימולציה (לעודד גדילת הפין) ללא שום השפעה אחרת ולמנע בעיה ונפשית בילדים אלו
אני מציע לקחת אותו לאנדוקרינולוג ילדים לבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל האיבר אצל ילדרמי02/09/2007
אני דואג שאולי לבן שלי יש קטן מדי, יש איזה יחס שצריך להיות או אורך (ילד בן 3, גובה ממוצע) שאם זה פחות ממנו יש לנו בעיה? מי יכול לטפל בבעיה כזאת עכשיו שלא יסבול מזה כשיהיה גדול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודל של אבר המין
ד''ר בוריס צ'רטין07/09/2007זה לסיבה לביקורים רבים בארץ ובעולם
יש טבלות עם מספרים מדויקים של גודל הפין בילדים בכל גיל וצריך למדוד מדויק בקצה הפין עד בסיסיו ( עד עצם הבושת) אני מציע שאורולוג ילדים או אנדוקרינולוג ילדים יעשו את זה ואני בטוח שלא תהיה שום בעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה שלפוחית פתוחה?מירי29/08/2007
ומה המשמעויות שלו? יש משמעות חיצונית באבר המין? יש קשר ליכולת או אי יכולת להבאת ילדים לעולם? יש קשר ליכולת להנות מיחסי מין? האם יש משמעויות נוספות למישהי שהמום הזה קיים אצל בן זוגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלפוחית שתן פתוחה
ד''ר בוריס צ'רטין07/09/2007אינני מבין באיזו הקשר את השאלה
אם מדובר בשלפוחית השתן פתוחה אצל ילוד? או מבוגר לאחר ניתוחים
פתולוגיה זו נקראת Extrophy מום קשה ביותר באורולוגית ילדים אשר דורש מספר רב ניתוחים לשחזור
פין של אנשים אלו הוא בד"כ קצר יותר אך אם ניתוחים מצליחים הם בהחלט יכולים לקיים יחסי מין מלאים יש בעיה מסוימת עם הפריון אך עתה אין שום בעיה עם טכניקות שונות להביא ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן ה7 מרטיבמיטל27/08/2007
שלום .
רציתי לקבל הסבר או המלצה מה לעשות כאשר בני בן ה7 עדיין מרטיב בלילה
הילד מאוד רוצה להפסיק וזה מציק לו ולמרות זאת הוא לא מצליח להתעורר בלילה
תודה
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבה
ד''ר בוריס צ'רטין28/08/2007גיל 7 , רצון אין ספק שאתם צריכים לגשת לאורולוג ילדים בקופה או לאחת ממרפאות הרטבה ביה"ח שניידר, מאיר, שערי צדק ולקבל טיפול
אני רק מציע שאורולוג ילדים יהיה מעורב בטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על הרטבהדקלה26/08/2007
האם ילדים שיש להם רגישות תחושתית נוטים להרטבה יותר מאחרים? האם נמצאה קורלציה כלשהי?
לחילופין, האם מאורעות חיים שונים, כגון מעבר דירה, יכולים להשפיע עליהם בעוצמה חזקה יותר מאשר על ילדים אחרים ובכך לגרום לתחילת הרטבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה על הרטבה
ד''ר בוריס צ'רטין26/08/2007קיימת הרטבה משנית כתוצאה מאירועים שונים בחיים כגון מעבר למקום חדש, דירה חדשה ודומה. מצב זה דורש התערבות וטיפול פסיכולוגי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשכיםאלון24/08/2007
יש לנו תינוק בן 9 חודשים ולפני כ 4 חודשים נבדקנו אצל אורולוג לאחר שהפנו את תשומת ליבנו לכך ששק האשכים נראה ריק. בבדיקה אומנם התברר שהאשכים לא בשק אך לאחר לחיצה מעל הפין היה סימן לירידת האשכים והאורולוג אמר לנו כי הם לא נמצאים ממש למעלה אלא באמצע וככל הנראה ברוב המקרים הם יורדים. עד איזה גיל (היות ואין עדיין שינוי) אין לדאוג ומתי יש צורך להמשיך בירור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר retractible testis
ד''ר בוריס צ'רטין25/08/2007אם אשכים יורדים לשק אשכים בבדיקה הם נקראים retractable ואין צורך בהתערבות כירורגי הם יהיה בשק בגיל 12-13 אך מומלץ מידי שנה בדיקה לוודא שאין בעיה להוריד אותן לשק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקתירמי23/08/2007
אבקש לדעת מה קורה ומה עושים כאשר יש בצקת באיבר המין של הילד שלי.
הילד שלי בן חודשיים ועבר ברית בגיל 8 ימים הוא סבל מנפיחות מסביב הפין במשך חודש וחצי, וכרגע מסביב לפין (העטרה) יש נפיחות בעור ומדי פעם נהיית אדומה בצורה קלה,
וזה (האדמומיות) עובר אך הבצקת נשארה שם מה ניתן לעשות בקשר לבצקת מסביב לאיבר המין? האם בעתיד יהיו לו בעיות?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצקת
ד''ר בוריס צ'רטין24/08/2007אנחנו רואים לעתיים בצקת סביבה עטרה בילדים ללא סיבה
לדעתי זה תהליך החלמה של צלקת לאחר ברית כל עוד שמהול לא תופר
את יכולה להחליף סוג טיטולים ולא להשתמש במגבונים רק מים וסבון זה יעבור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניסיתי הכלנורית22/08/2007
שלום,
ביתי בת 8 כמעט, בכיתה ב' ועדיין מרטיבה כל לילה !!!
ניסיתי הכל: זמזם, מדבקות, כוכבים , הפתעות ומה לא. כלום לא עוזר.
לי נראה שזו בעיה רגשית פסיכולוגית.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבה
ד''ר בוריס צ'רטין24/08/2007הרטבה ראשונית איננה בעיה פסיכולוגית
זמזם עובד רק ב15 % של המייקרים
אני מציע לגשת לאורולוג ילדים לנסות יטפול תרופתי ואין שום סיבה שזה לא יעבוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבהגילה22/08/2007
יש לי תאומות בנות 10 אחת מהן היתה בטיפול להרטבת לילה זמזם ותרגילים לחיזוק שריר קרקעית האגן וזה חזר בתדירות של אחת לשבוע. בזמן האחרון גם השנייה התחילה בתדירות של אחת לחודש בערך.
מה עושים? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבה
ד''ר בוריס צ'רטין24/08/2007באופן פרקטי אירוע הרטבה של פעם בשבוע נחשב בגדר התקין ולא מומלץ לטפל
אין צורך בשום תרגילים לחיזוק שרירי האגן, ואני חוזר שום תרגילים לחיזוק שרירי האגן זה הורס שלפוחית השתן
אני מציע להגביל אותם בשתייה שעתיים לפני שינה ללא מוצרי חלב בשעות הערב להתפנות לפני שינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקסדנה21/08/2007
אתמול נודע לנו שלבתנו בת ה-8 שבועות יש ריפלוקס של הכליות בדרגה 2-3 בשני הצדדים, בגיל שישה ימים היא אושפזה בגלל זיהום בדרכי השתן ומאז היא מקבלת אנטיביוטיקה למניעה, נאמר לנו שהיא תצטרך להמשיך עם האנטיביוטיקה עד גיל שנה ואז לחזור על הבדיקה, האם זו האפשרות היחידה שיש?
אנחנו רוצים ללמוד עוד על הנושא, האם תוכל להפנות אותנו למקום המתאים? האם יש טיפול אחר שלא כולל אנטיביוטיקה?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס
ד''ר בוריס צ'רטין21/08/2007רפלקס (VUR) הינה מחלה מאוד שחיכה
היות וילדה סבל מזיהום טיפול אנטיביוטי מונע הוא שלב הכרחי
מיון מונע לא גורם לדבר ולכן אין שום סכנה
אני ממליץ לחזור לבדיקה בעוד שנתיים כך סיכוי שרפלקס יעלם גדול יתר
את יכולה לחפש חומר על Vesico ureteral reflux* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)