מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בליטות באזור איבר המיןשון06/09/2011
אני בן 13.2
לפני כמה שנים (לא ממש זכור לי) הופיעו לי בליטות קטנות על איבר מיני שמתחילות בערך
מאמצע האיבר בזמן שהוא פעיל ומגיעות עד לאשכים וממשיכות.
אני נורא מודאג!
קראתי על זה קצת ומצאתי כתבה מאוד מדאיגה...
בליטות אלה יכולות להיות מסוכנות ומדבקות בזמן מין.
בבקשה תענו בהקדם
שון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליטות באזור איבר המין - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר06/09/2011שון שלום
לפי תאורך נראה שמדובר בתופעה טבעית. ניתן להעזר ברופא הילדים שלך על-מנת להיות בטוח.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת אורכל ציסטמרים בר05/09/2011
שלום,
לבתי בת ה-10 בוצע ניתוח להסרת אורכל ציסט, לאחר דלקת חריפה שנתגלתה בטבור וממצאי אולטרא סאונד שהביאו להבחנה באורכל ציסט.
ברצוני לשאול אילו השלכות עלולות להיות עקב ניתוח כזה. והאם ניתוח להסרת אורכל ציסט במקרה זה הוא בלתי נמנע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת אורכל ציסט - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר06/09/2011מרים שלום
במקרה המתואר זהו הטיפול המקובל- לא צפויות השלכות כלשהן בעטיו
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שורף בפין בעת סיבון במקלחתלירון31/08/2011
בני בן ה-5 מתלונן מזה זמן רב שכאשר אנחנו מסבנים אותו במקלחת והסבון מגיע לחור שבאיבר המין אז שורף לו. מעבר לכך אין כל תלונות אחרות , לא שורף בעת מתן שתן ואין כאבים אחרים. רק בפעם האחרונה ששהינו בבריכה טען אחרי מס' שעות שחייה ששורף לו. אני לא יודעת אם זה קשור...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שורף בפין בעת סיבון במקלחת - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר04/09/2011לירון שלום
רירית השופכה רגישה מאד ולכן לא מומלץ לשטוף עם סבון. גם ריכוז גבוה של כלור יכול לגרום לגירוי מקומי.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירור נוסף
לירון04/09/2011ראשית - תודה רבה.
מדבריך משתמע שהמצב תקין ? מדוע לבעלי/ילד נוסף לא שורף ? האם זה משתנה בין הגברים? האם יש צורך בטיפול ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירור נוסף - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר06/09/2011לעיתים הרירית חשופה יותר ועיתים קיימת לאחד רגישות גבוהה יותר ולאחר רגישות פחותה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בשתן ילדה בת 3.5יפית חן30/08/2011
בתי סובלת מדלקת בשתן חוזרת בהפרש של 3 חודשים רופא המשפחה שלח אותנו לבקיקת אולטרסאונד לבטן תחתונה ודרכי השתן וכמו כן למיפוי כליות (MAG3 DTPA) טרם נפגשתי עם אורולוג ילדים וההיתי רוצה לקבל את התייעותכם לגבי המיפוי כליות האם לעשות או להמתין אחרי תוצאת האולטרסאונד ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בשתן ילדה בת 3.5 - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר04/09/2011יפית שלום
לא ברור מדוע יש צורך לבצע מיפוי דינמי לאחר דלקת בשתן
מציע לברר שוב עם הרופא המטפל
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פין חבויש.27/08/2011
דר' בן מאיר שלום רב,
לבני בן ה- 10 פין חבוי. אבחנתי בזה לפני כארבע שנים בלבד. בשנים הראשונות לאחר הברית הכל היה בסדר. בני נבדק כבר פעמיים אצל אורולוג בהפרש של שנתיים. בבדיקה אצל אורולוג- גודל הפין בסדר ולטענתו יש סיכוי טוב שזה יסתדר בגיל ההתבגרות. אולם הפין כל הזמן חבוי ואני מאוד מודאגת. אני שוקלת ניתוח לתיקון הברית. מהם השיקולים שאני צריכה לשקול? מה הסיכוי שזה יסתדר בגיל ההתבגרות. האם נכון שעד גיל ההתבגרות המצב לא משתפר בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פין חבוי - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר28/08/2011שלום רב,
אכן הפין גדל בצורה משמעותית בגיל ההתבגרות ולרוב אם אין השמנת יתר, הפין בולט החוצה.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראש הפיןטליה23/08/2011
שלום
בני בן 11 חודשים
שמנו לב שצבע העור בראש הפין הינו שונה (קצת כחול) מהצבע של הפין עצמו.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראש הפין - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר28/08/2011טליה שלום,
הצבע שאת מתארת הוא צבעו התקין של ראש הפין
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להכניס אצבע לעורלה בפין לא נימולליאת22/08/2011
בני בן 4.5 לא נימול. לאחרונה במקלחת החל להכניס את האצבע לתוך העורלה כדי לגעת ולשחק בפין שנמצא בפנים. לא ידעתי אם זה מותר או פוגע. באינטואיציה אמרתי לו שאולי לא כדאי כי יכול להיכנס ליכלוך לפין ואם הוא מכניס רק באצבע נקיה. הוא אומר שזה נעים לו. האם מותר לעשות זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להכניס אצבע לעורלה בפין לא נימול - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר28/08/2011ליאת שלום
אינני רואה מניעה לעשות זאת, לא מדובר במקום סטרילי.
יחד עם זאת יש להפשיל העורלה ולנקות במים וסבון בכל מקלחת
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחווףבבבקשהאנונימי18/08/2011
שלום אני מרגיש שבתוך השק שלי כאילו ליד האשחים יש לי מין שתי כדורים קטנים כאלה ואני אל יודע מהז ה בבקשה תעזרו לי!!! זה כאילו השני כדורים האלה זה בתוך הששק.. והם קטנים כאלה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחווףבבבקשה - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר21/08/2011ממליץ לגשת לבדיקה אצל רופא הילדים שבמקרה הצורך יפנה אותך לאורולוג ילדים.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקמת הפיןזיוה18/08/2011
שלום רב.
בני בן 11 וחצי.בגיל 5 ברך התייעצנו עם אורולוג ילדים מכיוון שאיבר מינו סטה מעט הצידה.נאמר לנו כי זה בסדר וכאשר הולך לשירותים-ילמד לכוון.
נכון להיום הילד מתעורר עם זיקפת בוקר אך איבר מינו עקום ומעט קשתי.
האם זה אומר משהו?האם זה נורמלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקמת הפין - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר21/08/2011זיוה שלום,
לעקמת קלה אין משמעות לבד מאסתטיקה. ראוי להיבדק על-ידי אורולוג ילדים ובמקרה של ספק לצלם בעת זיקפה היות שבמצב רפוי קשה לאבחן עקמת.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
זיוה23/08/2011תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 5 חודשים-שתן בלילהשרית18/08/2011
שלום רב!
בני בן חמישה חודשים ומזה כשלושה שבועות קם בבוקר עם טיטול יבש לאחר כ- 10 שעות מההחלפה האחרונה לפני השינה.
הוא לא מראה סימנים כאילו ומשהו מציק לו וכשהוא ער אז אחרי כחצי שעה שעה הוא עושה פיפי, במשך היום הוא עושה אבל לא בכמויות גדולות כמו בעבר.
האם זה תקין? האם צריך לגשת לברור רפואי?
אודה לתשובתכם המהירה , דיי לחוצה...
תודה רבה
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן 5 חודשים-שתן בלילה - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר21/08/2011שרית שלום,
לעיתים שינוי בדיאטה יכול לגרום לכך או איבוד נוזלים רב יותר בשל החום. ניתן לפנות לרופא הילדים לייעוץ.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותאבי17/08/2011
שלום רב,
אני בן 29 ..אני חושב שלקראת גיל 15 אם זיכרוני לא מטעה אותי ראיתי על הפין 2 בליטות עגולות קטנות (בצד אחד מעט גדולה יותר) לפני איזור הכיפה( אני לא יודע אם זה נקרא עורלה או עטרה בלשון מקצועית, כלומר לכיפה) ..אני חושב שזה איזשהו חומר מוצק שהצטבר , אך זה לא יוצא..אני נימולתי כשהייתי תינוק . הבליטות האלו לא מפריעות לי - הבעיה אסטית בעיקרה..
שאלה שלי : מה הייתם ממליצים לעשות במצב כזה ? אני לא בטוח שזה דורש ניתוח - זה נראה כאילו אפשר להוציא את זה אם עושים חור קטן כי אז יוצא מזה חומר נוזלי לבן ..בעיקרון זה נשאר במצב המוצק אך כשיש חור קטן באיזור יוצא מעט חומר לבן מזה..שוב לא מדובר במצב דלקתי וברוך השם לא היו בעיות עד עתה ..פשוט מעניין אותי מה זה יכול להיות ?לא ניסיתי לעשות משהו בעצמי - אני לא נוגע באיזור הזה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר21/08/2011אבי שלום,
נראה שמדובר בהפרשה שומנית שמקורה מהידבקות עור על עור, אין מדובר במשהו מסוכן ואם מפריע לך כדאי לפנות לאורולוג על-מנת לאבחן ולטפל.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גולה במפשעה לילד בן שנתייםגליה14/08/2011
שלום רב.
לא מזמן שמתי לב שבני בן השנתיים וחצי נוגע כל הזמן בפין וכששאלתי אם כואב לו הוא ענה שכן (לא כל כך התייחסתי כי אם לא היתי שואלת אותו, הוא לא היה מתלונן ).
היום בערב אחרי מקלחת, שמתי לב שבאזור המפשעה ישנה גולה (מצדו הימני של הפין), וכשנגעתי בגולה, הילד התלונן שכואב לו. מה זה יכול להיות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גולה במפשעה לילד בן שנתיים - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר15/08/2011גליה שלום,
יתכן שמדובר בבלוטת לימפה מוגדלת או סוג של בקע.
הייתי פונה לבדיקה ראשונית אצל רופא הילדים.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלוקס דרגה 4הורים14/08/2011
בגיל 3 שבועות אושפז בנינו הקטן עם חום ופריחה בגוף.
בבדיקות שנערכו גילו e.Coli בדרכי השתן.
בדיקת אולטרה סאונד הראתה הרחבה במערכת המאספת בצד ימין 13ממ ובצד שמאל 15 ממ.
לאחר 6 שבועות עשינו בדיקת אולטר סאונד נוספת. במד ימיו לא הייתה הרחבה כלל ובצד שמאל הרחבה של 9 ממ.
שבוע שעבר עשינו ציסטוגרפיה והממצאים הראו רפליקה דרגה 4 בצד שמאל.
מהאישפוז הוא מקבל צפוויט פורטה 3 cc פעם ביום. הוא שוקל כעת 7.5 קילו.
ומאז לא קיבל דלקת נוספת ברוך ה׳.
מה הטיפול הלאה? קבענו תור לאורלוג רק שזה יהיה עוד חצי שנה בערך.. ואנחנו לא רוצים לתת לו אנטיביטיקה ללא צורך. האם מקרה זה חייב טיפול אנטיביוטי? מהו הטיפול הממולץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס דרגה 4 - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר15/08/2011שלום רב,
הדעות בנוגע למעקב, ברור וטיפול ברפלוקס חלוקות.
אני נוהג לטפל באנטיביוטיקה מניעתית עד גיל שנה. ואם אין דלקות בשתן או החמרה ב US, ברפלוקס בדרגה גבוהה כמו של ילדכם חוזר על ציסטוגרפיה סביב גיל שנתיים.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פין חבויעמית13/08/2011
שלום,
בני בן 9 חודשים ושוקל 10.5 קילו.
הפין שלו חבוי כך היה בערך מגיל חודשיים... כל הזמן רופאת הילדים שלו אומרת לחכות שיגדל וירזה ואז הפין יצא... זה לא קורה ואנחנו מודאגים הפין ממש בפנים.
אנחנו רוצים לפנות לאורולוג ילדים . אנחנו מאזור הצפון אתה יכול להמליץ לי למי כדאי ללכת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פין חבוי - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר15/08/2011עמית שלום,
אין תחליף לבדיקה פיסיקלית.
איננו ממליצים על רופאים בפורום זה.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיאטוטמי בהרדמה מקומיתדי09/08/2011
בני בן ה7 צריך לעבור ניתח מיאטוטמי, ראיתי שבשניידר מתבצע ההליך גם בהרדמה מקומית. מה היתרונות בהרמה המקומית לעומת הכללית והאם זו בחירה של ההורים / הילד איך לבצע את הניתוח?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיאטוטמי בהרדמה מקומית - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר11/08/2011שלום רב,
אנו מאפשרים בחירה בין הרדמה כללית עם גאזים לבין מריחת משחה מאלחשת+גז צחוק (בגיל זה, מתחת לגיל 5 שנים בעזרת סירופ מטשטש). בדרך השניה ההורה יושב ליד הילד ומשוחח איתו במהלך הפעולה. בעבודה שעשינו לא ראינו הבדל מבחינת רמת כאב או סיבוכים בין 2 השיטות. מאידך לא כל ילד מתאים להרדמה מקומית וטשטוש, בילדים עם חרדות הרדמה מקומית אינה מומלצת.
בחירת השיטה נעשית על-פי העדפת ההורים.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)