מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרטבה.....טניה29/09/2011
שלום רב,
בני בן 6 , עדיין מרטיב בלילה, אני לוקחת אותו בחצות לשירותים כל לילה, אם לא אעשה זאת - הוא יתעורר רטוב. בעבר עשינו ניתוח שקדים ואדנואידים, ושבוע אחרי ניתוח בני התעורר יבש. ביום בד"כ הכל היה תקין, רק לפני כחצי שנה התחיל להרטיב קצט במכנסיים ואז הולך לשירותים. חשבתי אולי הוא משחק ולא שם לב ואז הולך לעשות פיפי בדקה האחרונה וזה יעבור לו, אך זמן עובר והוא כל יום חוזר הביתה עם כתם על התחתונים ולפעמים על המכנסיים. התייעצתי עם רופא ילדים כמה פעמים , שלח
אותנו לעשות בדיקות דם שתן וUS, התוצאות היו תקינות... כבר ניסיתי כל מיני דכרים למנוע את זה הבטחתי לו משחקים על "ימים יבשים" , עשינו טבלאות - שום דבר לא זז. מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבה..... - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר02/10/2011טניה שלום,
במידה שקיימת גם הרטבת יום יש לפנות לאורולוג ילדים לברור ולא לטפל במסגרת מרפאה להרטבת לילה. הגורם החשוב ביותר להצלחה בטיפול הוא רצון הילד לא להרטיב.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד מרבה לתת שתןחנה28/09/2011
שלום,
בן שלי, בן 8.5 מרבה לעשות פיפי. זה לא מלווה בכאב, רק זה מציק לו שכל כמה דקות יש לו פיפי. חשוב לי גם לציין שזה לא קורה כל יום וכל היום. זה מן התקפים כאלה שתוך כמה שעות הוא יכול ללכת לשרותים עשרות פעמים. מה אני אמורה לעשות? איך לעזור לו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד מרבה לתת שתן - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר02/10/2011חנה שלום
אם התופעה חוזרת על עצמה ומפריעה לילדך הרי שכדאי לפנות לאורולוג ילדים לאחר שרופא הילדים יבדוק אותו.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איסוף שתן 24 שעותאנונימי24/09/2011
שלום רב
אבקש לדעת האם הבדיקות להלן תקינות לילד בן שש.
creatinine 0.5 g\24
phsosphore 0.3 gr/24h
calcium 75.6 mg/24h
urine volume 1400
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איסוף שתן 24 שעות - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר24/09/2011יש לפנות לפורום נפרולוגיה או מומלץ יותר לרופא המטפל.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפוספדיאסאיתי20/09/2011
בני נולד ביום שישי האחרון. אורולוג בבית החולים אבחן שהוא סובל מהיפוספדיאס סוב קורונלי עם כורדיה והמליץ לבצע ברית סמלית ולחזור לניתוח (או במילותיו - "ניתוחון") בעוד כחצי שנה.
1. האם כל פעולה שכלולה בברית המילה אכן מסוכנת או שניתן לבצע מילה חלקית בצורה כלשהיא?
2. מה כולל הניתוח לתיקון? איזו הרדמה ומהם הסיכונים?
הברית צריכה להיערך ביום שישי הקרוב - אודה לתשובה מהירה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפוספדיאס - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר24/09/2011מבין שהתינוק עבר מילה, אני מקווה שהושארה עורלה זו נחוצה במקרים שקיימת עקמת.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריקוצלה דרגה 2-3 בצד שמאל + שאלהמם19/09/2011
אני לא כל כך ילד (בן 17 וחצי)
בגיל שנה עברתי ניתוח לתיקון אשך תמיר בצד שמאל
כעת יש לי אשך ימין גדול (27מ"ל) ואשך שמאל קטן (13 מ"ל) בעמידה ממושכת או פעילות גופנית יש לחץ וכאב בבטן התחתונה ובאשך השמאלי נמצאה וריקוצלה (שאין לי מושג כבר כמה זמן יש לי בדרגה 2-3) , בדיקת זרע תקינה ולכן אורולוגים אמרו לי שאין צורך לנתח
ובנוסף אשר שמאל קובע גבוה יחסית ולכן ישנה אי נוחות (כי הוא נמחץ בין הפין ללמטה שם)
החוסר סימטרייה ממש מפריע לי, והכאב גם מאוד מטריד ודי מגביל (הייתה בעמידה ממושכת במסיבה ובקושי יכלתי לעמוד בסוף)
*את ההתפתחות הפיזית והמינית שלי התחלתי מאוד מאוד מאוחר - סביבות גיל 14 היה לי 7ס"מ לתקופה ארוכה והייתי מאוד נמוך, הקול שלי השתנה רק בגיל 16(אפילו וחצי) (אני מניח שהתחלתי את ההתפתחות המינית שלי בסביבות 14.5 -15) - כיום אורך האיבר הוא סביבות 18ס"מ, עדיין אין לי שיער על כל הפנים ובגוף(יש במפשעה ובשחי), גבהתי המון ואני עדיין בגביהה (איטית) - העובי של הפין לא כל כך השתנה (13.6 בהיקף) במהלך השנים - באיזה גיל לדעתך יפסיק להתפתח הפין?(כן, אין מה לעשות - לא חשוב כמה יהיה תמיד תרצה עוד...)
*יש אפשרות לקבע את האשך מחדש נמוך יותר (בשביל האסטתיקה ובשביל הנוחות)?
*אני חושש שהוריקוצלה גרמה לאשך לא להתפתח כמו שצריך (הרופאים מניחים שזה בגלל העבר של אשךתמיר) ולכן אני דוגל בזה שאני צריך להתנתח (בלי קשר לכאב וההרגשה של הלחץ הזה) כדאי לי להמשיך לפנות לכל מיני גורמים (למרות שאמרו לי שאין צורך לנתח)?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וריקוצלה דרגה 2-3 בצד שמאל + שאלה - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר24/09/2011שלום רב,
אם בדיקת זרע תקינה לרוב לא מומלץ לנתח. לעיתים מקור הכאב נובע מוריקוצל אולם פעמים עלול להשאר גם לאחר הניתוח ולכן צריך להיות זהירים לפני שמנתחים.
יחד עם זאת דרוש מעקב.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- במקרה של איבר מין קטן - האם ישיעל18/09/2011
פתרון לרפואה?
אני מדברת על ילד שעדיין לא סיים גיל התבגרות.
אם בדיקה מראה שאיבר המן אכן קטן, האם יש פתרון רפואי ומהו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר במקרה של איבר מין קטן - האם יש - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר18/09/2011יעל שלום,
ניתן לתת טסטוסטרון באם יש בעיה אנדוקרינית. מציע לפנות לאנדוקרינולוג ילדים על-מנת לבדוק האם יש בכך צורך.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פין קטן?יעל18/09/2011
יש לי שני בנים, בן 12 ובן 5
אני חושבת שאצל שניהם הפין קטן, אבל איך אפשר לדעת?
בן ה5 תמיד היה קצת מלא ונאמר לי שיש לו פין חבוי, עכשיו הפין לא חבוי אבל הוא נראה קטן. את זה אני אומרת על סמך זה שראיתי ילדים אחרים בגילו - בבריכה וסתם עושים פיפי בחצר.
בן ה-12 מתחיל התבגרות, עדיין חפשי לגמרי עם עניין העירום. כשהוא נכנס למקלחת נראה שהאשכים גדולים מאד אבל הפין כאילו לא גדל בפרופורציה לאשכים.
אני רוצה לקחת אותם לבדיקה. אבל איני רוצה לומר להם שמדובר בבדיקה של גודל. למי עלי לפנות? והאם מקובל לסכם מראש עם הרופא שמדובר למשל בבדיקת התפתחות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פין קטן? - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר18/09/2011שלום רב,
להערכת גודל פין ניתן לפנות לאורולוג או אנדוקרינולוג ילדים
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צורת איבר המיןדנית15/09/2011
שלום,
יש לי שאלה, בני בן שנתיים והיום יצא לי להסתכל על צורת איבר מינו. (בני עבר ברית מילה 7נ ימים לאחר הלידה) ועכשיו אני רואה כי לאיבר המין שלו אין צורה של כיפה בקצה.
אני לא כל כך יודעת לתאר זאת אך אנסה בכל מקרה
ישנה את הכיפה של איבר המין שבסיומה יש מעים מסגרת עגולה בולטת ואז זה את ההמשך של איבר המין ..
כאשר אני מסתכלת אני רואה כי יש לו את הכיפה והיא ישר מתחברת לשאר איבר המין אין את המסגרת העגולה שכביכול מפרידה את ראש הפין לאורכו . מקווה שהצלחת להבין למה התכוונתי .
אשמח לתגובתך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צורת איבר המין - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר18/09/2011דנית שלום,
יתכן שמדובר בהידבקות עורלה לעטרת הפין. ניתן להתייעץ עם אורולוג ילדים
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקמתשי14/09/2011
שלום רב,
לבני בן השנה עמקת שמאלה בפין. היינו בייעוץ ונאמר כי הפיתול הינו בזוית של 45-60 מעלות.
עם זאת, נאמר כי אין כל צורך רפואין בניתוח אולם השיקול הינו אסתטי, ושיקול של בטחון עצמי ודימוי וכו' בעתיד.
שאלתי הינה לגבי ההמצלצות למקרה זה, האם השיקול הוא אסתטי בלבד, ואשמח לדעת סיכונים וסיבוכים בניתוחים אלו, וכיצד מבוצע ההליך..
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקמת - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר18/09/2011דרגת הסיבוב של הפין לא מחייבת תיקון.
תיקון כרוך בהרדמה כללית, ושחרור באותו היום. לצורך קבלת פרטים נוספים יש לפנות לכירורג המנתח ולא דרך פורום זה.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסרת אונים!!!נונה14/09/2011
הבן שלי בן שנה ושמונה מתלוננת מעל חודש שכואב לו הבולבול.
תרבית שתן יצאה תקינה,צילום כליות ושתן יצא תקין.
אני חסרת אונים,הוא מתלונן פעם ביום.
מה אפשר לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסרת אונים!!! - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר18/09/2011שלום רב,
אין תחליף לבדיקת רופא הילדים או אורולוג ילדים. לעיתים לא מוצאים את הסיבה, לעיתים קשורה בגירוי של רירית השופכה בשל סבון או בגד.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צורך תכוף במתן שתןשרון12/09/2011
בני מטופל בהלידול לטיפול בטיקים.
אתמול בערב, לפני שבני הלך לישון, הוא התלונן מאד, ואף בכה, על כך שיש לו צורך בלתי פוסק במתן שתן, כל דקה שתיים, וכבר לא יוצא לו פיפי, ובכל זאת יש לו צורך במתן שתן.
בעקבות זה, הוא לא הצליח להירדם.
לאחר שנרדם, ישן כל הלילה, ולא קם אף לא פעם אחת לשירותים.
אך בבוקר, שוב החל להתלונן.
קראתי את ההתוויה של ההלידול (כרגע אופק מקבל 2+2 טיפות בוקר וערב), ורשום שם באופן מפורש, שאחת מתופעות הלוואי שייתכנו הינן אי שליטה על מתן שתן, ובמקרה זה יש להפסיק מיד את התרופה.
יש לציין, שאופק מתלונן ואני גם רואה שהוא חש צורך להתרוקן בתדירות גבוהה לכל הדעות. השבוע כשהלכנו לסרט הוא עשה פיפי לפני הסרט, בהפסקה הוא רץ, אחרי שאמר לי שהוא התאפק המון, ובסוף הסרט שוב מהר לשירותים. גם במהלך נסיעות הוא מבקש לא פעם שנעצור לו כי הוא חייב.
הנויורולוג של בני טוען, שהסיכוי שזו תופעת לואי מהתרופה קטן מאד, מאחר וזה נדיר. לפני חודש בני התפתל מכאבים באזור האשכים והגענו איתו לבית חולים, בדיקת שתן ואולטרסאונד יצאו תקינים, והוא שוחרר לביתו.
מה היית ממליץ לבדוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צורך תכוף במתן שתן - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר12/09/2011שרון שלום,
הייתי בודק שאין דלקת בשתן.
אם אין ממצאים שמצביעים על דלקת יש לוודא שאין שאריות שתן לאחר הטלת השתן על ידי US
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פין מכווץבני11/09/2011
בני בן חצי שנה. מאז הברית הפין מכווץ ואף פעם לא נפתח.
האם זו בעייה שזקוקה להתערבות רפואית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פין מכווץ - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר12/09/2011בני שלום
לא ניתן לענות על שאלתך מבלי לבדוק את בנך מציע לפנות לאורולוג ילדים
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתן כלפי מעלהמיה10/09/2011
בני בן ארבע וחצי, גמול לגמרי, עושה פיפי באופן מדוייק לאסלה ומכוון היטב אך זוית השתן שלו היא כלפיי מעלה והזרם הוא צר. זה לא מפריע לילד וגם לא לנו, השאלה היא האם שווה להתחיל מהלך של בדיקה וכו' ואם יש לכך נזק לתווך הארוך (רבייה למשל ) . תודה !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתן כלפי מעלה - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר12/09/2011מיה שלום
מדובר לרוב בהפרעה באיכות החיים ולא מעבר לכך, למרות שלא פעם נוהגים להפחיד הורים שהדבר יכול לגרום לבעיות שונות ומשונות. מן הראוי להבדק על-ידי אורולוג ילדים ואם אין הפרעה באיכות החיים לא חייבים לתקן. יחד עם זאת מדובר בפעולה פשוטה ואם ניתן להקל על הילד, פעמים רבות כדאי לשקול לבצעה.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות מיפוי כליות לבת 7 חודשיםלאה וסרמן07/09/2011
שלום,
בתי בת 7 חודשים עברה מיפוי כליות שני מאז נולדה.
בראשון נאמר עי כליית ימין תקינה והשמאלית הידרונפרוטית אך תיפקודן 50%:50% ללא חסימה מכנית מלאה... ואילו עכשיו לאחר 4 חודשים התוצאה הינה 45% :55% לטובת הימנית.. עדיין ללא חסי
מה מכנית מלאה אך תוצאת השמאלית (45% ) הינה OVER ESTIMATION
כמה עלי לדאוג?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות מיפוי כליות לבת 7 חודשים - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר12/09/2011לאה שלום,
באם אין עדות לחסימה השינוי בתפקוד יכול לנבוע מסטיית שתן של החישוב כלומר חסר משמעות. מובן שעל איש מקצוע לראות את המיפויים וכן את ה US בעין על-מנת לתת תשובה מוסמכת.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות שתןחנה נ06/09/2011
בני בן 17.6 לפני שנה וחצי היתה לו עצירות שתן לקחנו אותו למיון ושחררו לו עלידי קטטר. מאז לא חזרה התופעה .ביום שבת זה חזר שוב הילד לא הצליח לעשות שתן נלקח שוב למיון הפעם לא הצליחו לעשות קטטר ולכן עשו לו צנטר על חיקי.מיום שבת השתן עובר דרך הצינורית מלווה בדם. היום הוזמנו לאורולוג והוא שלח אותנו לעשות בדיקה אורתרוציסטוגרפיה.
שאלתי מהן הסיבות לעצירות שתן שחוזרת על עצמה? ומהן דרכי הטיפול?
אשמח לקבל תשובה במייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות שתן - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר06/09/2011חנה שלום,
היריעה קצרה מלפרט את כל הסיבות כאן ואין מקום לרשום אבחנות שיכולות לגרום ללחץ מיותר. אנו נוהגים לאשפז ולבצע ברור מקיף במקרים אלה.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)