מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיידק אי קולי בבדיקת שתןאירית12/03/2011
לבתי בת שלוש וחצי, נמצא בבדיקת שתן חיידק אי קולי (מעל 100,000)
(לאחר שהיא ציינה פעמיים כי כואב לה באיזור הכליה הימנית. ללא חום או תסמינים אחרים)
היות והיא נולדה כאשר בכליה בצד שמאל מערכת מאספת כפולה וריפלוקס דרגה 2-3
ובנוסף הכליה נפגעה בלידה עקב אורטוצל בשלפוחית השתן (שהוסר לאחר לידתה)
והיא בתפקוד 6% (כליה הימנית תקינה).
חשבתי שיתכן, כי אולי הממצא של חיידק קולי נובע מכך, שהמבנה של מערכת השתן אינו תקין (ואלי אין לה כלל דלקת, ואני נותנת לה אנטיביוטיקה לשווא).
היות ולא היו סימפטומים של חום או תכיפות /כאבים במתן שתן וכו'
תודה,
ממתינה לעצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק אי קולי בבדיקת שתן - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר12/03/2011אירית שלום,
מתנצל, אך בעייתכם הינה מעבר לדיון בפורום זה היות שמדובר במקרה מורכב. ראוי להסתכל על הצילומים ולדון עם אורולוג ילדים על הדרכים לטפל בביתך.
בהצלחה
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לאשך טמיר ותסביב פיןשפרה09/03/2011
שלום רב!
לבני אובחן אשך טמיר בלידה ותסביב פין קל (כ- 30 מעלות) אורולוג שהיינו אצלו טוען שבזוית כזו אין טעם לנתח את התסביב, אולם אנחנו נוטים שכן לנתח, כדי למנוע מהילד עוגמת נפש כשיגדל בע"ה!
אשמח לדעת אילו סיכונים יש בניתוח כזה? האם הפרוצדורה של ניתוח התסביב מסוכנת? האם ניתן באותו ניתוח לטפל גם באשך הטמיר וגם בתסביב או שזה יותר מידי לילד בניתוח אחד?
האם דרוש אשפוז לאחר הניתוח?
מאוד לחוצה ואשמח למידע בנושא!
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לאשך טמיר ותסביב פין - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר11/03/2011יסכה שלום,
אין שום בעיה לשלב בין 2 הניתוחים ואין צורך באשפוז.
באשר לשאר שאלותייך, מציע לפנות לרופא המנתח ולדון על כך פנים מול פנים.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוב לגבי SPASMEXרונה09/03/2011
תודה על התשובה הקודמת [בת 11.5 מרטיבה המון.. - כמה הודעות מתחת]
בינתיים אנחנו לוקחים את הכדור כבר שבוע אבל התוצאות מתעתעות
בסה"כ היו 3 לילות יבשים ו-4 רטובים - אמנם יותר טוב מכלום אבל אני שואלת את עצמי אם לזה התכוון המשורר.
נזכרתי שהאורולוג אמר לקחת 15 מ"ג ספסמקס חצי שעה לפני א. ערב וגם 0.4 מינירין שעה לפני השינה. הוא ציין את אלה שממיסים מתחת ללשון אבל לי יש כרגע רק הסוג השני שבולעים אז זה מה שאני נותנת לה.
קרה שהשתבש לנו התזמון של הספסמקס ונתתי לה שעתיים אחרי א.ערב - ממש לפי השינה.
האם התזמונים המדויקים של התרופה יכולים להשפיע כל כך על הפקשושים?
האם אפשר לתת מינון גבוה יותר לספסמקס?
דרך אגב, בעבר הגענו עם המינירין ל-0.6 מ"ג ללא הטבה ולא ממש ברור לי למה אנחנו ממשיכים איתה.
מייאש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוב לגבי SPASMEX - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר11/03/2011שלום רב,
העלאת מינון מינירין בד"כ אינה מועילה לשיפור תגובה.
ראוי לפנות למרפאת הרטבת לילה ולדון על אפשרויות טיפול עם רופא שמתמחה בכך.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תדירות מתן שתן אצל ילדים בני 4נעמי04/03/2011
שלום רב
מהי התדירות הנורמלית למתן שתן אצל ילדים בני 4?
האם זה נורמלי שבבוקר לא יהיה לילד שתן (עושה תמיד לפני השינה)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תדירות מתן שתן אצל ילדים בני 4 - תגובה
ד''ר עמוס נאמן04/03/2011הנורמה לפי הגדרות של "איגוד השליטה במתן שתן של ילדים" ICCS זה מתן שתן 3-8 פעמים ביממה
בברכה
ד"ר עמוס נאמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
נעמי07/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- SPASMEXרונה03/03/2011
בתי בת 11.5 ומרטיבה מדי לילה
יכולה להרטיב בכמות גדולה גם אחרי שנלקחת לשירותים בחצות
ניסינו זמזם, מינירין, הערות תכופות, משטר שתייה, פסיכולוג - כלום לא עזר
בקיץ היתה יבשה מספר שבועות ובחורף שוב רטובה
לוקחת גם פלוטין
אורולוג ילדים רשם לה 15 מ"ג SPASMEX וקמה היום יבשה
חיפשתי באינטרנט ובפורומים ולא מצאתי שום מידע על מתן התרופה הזאת לילדים עם בעיית הרטבה ואני קצת חוששת.
יש מקום לחשש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר SPASMEX - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר03/03/2011רונה שלום,
לי אישית יש נסיון לא טוב עם ילדים במתן תרופה זו אם אין לה תופעות לוואי (בעיקר כאב ראש) אין מניעה לתת לה את הכדור תוך מעקב רופא מטפל.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח 3 לתיקון עקמת בפיןרינת03/03/2011
שלום רב,
בני, היום בן 13.5 עבר כבר 2 ניתוחים לתיקון עקמת בפין ועכשיו מסתבר שצריך לעבור ניתוח שלישי והפעם בשיטה אחרת, יותר קשה ומסובכת. ניתוח שבו מפרידים את העצבים וכלי הדם מהאיבר ומקצרים אותו. האם תוכל להגיד לי מה יכולות להיות ההשלכות של ניתוח כזה? הסיכונים? והאם אתה מכיר רופא שמבצע ניתוח כזה? הבנתי שלא כל רופא עושה את זה. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח 3 לתיקון עקמת בפין - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר03/03/2011רינת שלום,
אין זה המקום לדון בפרוטרוט על שאלתך. מומלץ לפנות לאורולוג ילדים אשר ינתח את בנך ולדון איתו על שאלות אלה
בהצלחה
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריחת פיפי לילדה בת 4רונית28/02/2011
לביתי בת ה 4 בורח פיפי בכל שעות היום - לפני כשנה וחודש נולדה לה אחות וזה התחיל מאז - היא הפסיקה לתקופהמסויימת ובחודשיים האחרוניים זה שוב חזר.היא מתאפקת כל הזמן וכשהיא נזכרת ללכת לשירותים זה בורח לה. היא חוזרת מהגן מריחה כולה מפיפי. מה אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בריחת פיפי לילדה בת 4 - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר03/03/2011רונית שלום,
ממליץ לפנות לרופא ילדים על-מנת לשלול סיבות אורגניות כגון דלקת בשתן. אם הבדיקה תהיה תקינה מומלץ לפנות לטיפול רגשי.
דר'בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתנה תכופה ביום ובלילהתמי בן עמי28/02/2011
שלום,
הבן שלי בן 7.5 סובל מהשתנה תכופה ביום ובלילה.
עשינו לו בדיקת סוכר והרופאה אמרה שהתוצאה תקינה.
אילו בדיקות מומלצות להמשך בירור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתנה תכופה ביום ובלילה - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר03/03/2011שלום רב,
לרוב התופעה חולפת מאליה, אם אין שיפור בתוך מספר שבועות פנו לאורולוג ילדים
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החמרה לאחר ניתוח הידרוניפרוזיסליה27/02/2011
בני עבר ניתוח בגיל 5 חודשים בכיליה שמאל פארופלסטיקה(מקווה שזכרתי נכון) היום הוא בן שנתיים וחצי חל שיפור בכיליה עד לאחרונה שעברנו בדיקת אולטראסאונד שנאמר לנו "הכיליה השמאלית באורך 9.7 עם הרחבה בינונית- ניכרת הדקקות הפרנכימה-החמרה בהשוואה לבדיקה הקודמת" אורטרים -תקין כנל לגבי שלפוחית השתן.
נישלחנו כמובן למיפוי .שאלתי היא מאיזה סיבה יכולה ליהיות פיתאום הידרדרות במצב?האים ייתכן שאנחנו בדרך לעוד ניתוח?????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החמרה לאחר ניתוח הידרוניפרוזיס - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר03/03/2011ליה שלום,
לא ציינת כמה זמן עבר מהניתוח. אם חלפו למעלה משנתיים מאז הניתוח והמעקב עד כה היה תקין- לא צפויה התדרדרות. מובן שיש לעבור על הבדיקות בזהירות קודם להסקת מסקנות אלה.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העור שמסביב לפיןעינב27/02/2011
יש לי יילד מקסים בן 4 וחצי חודשים, לפני כחודש וחצי שמתי לב שהפין שלו "נכנס" פנימה
ז"א: שהעור שמסביב לפין פשוט מכסה לגמרי את הפין עצמו
ובשביל לנקות את האזור אני צריכה "להוציא" את הפין החוצה עם שתי אצבעות ואח"כ הוא נכנס שוב לבפנים.
שאלתי בטיפת חלב אמרו לי שזה מוכר וזה קורה בד"כ אצל ילדים שמנמנים, בני שוקל 6.75 ק"ג, חלק אמרו לי שהמוהל בברית חתך יותר מדיי, חלק אומרים שקר לו...
אני כבר לא יודעת מה לחשוב :(
זה משהו שהוא שכיכ אצל ילדים או שאני צריכה ללכת לבדיקה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העור שמסביב לפין - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר27/02/2011עינב שלום,
כדאי לפנות לאורולוג ילדים לבדיקה ולקבל חוו"ד מקצועית.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פין קטן?גליה27/02/2011
איך אפשר לדעת האם גודלו של הפין של בני קטן מהנורמה? בני בן 3 וצי ובהשוואה לילדים בגילו שראיתי איבר מינו קטן בהרבה. מה אורכו/ רוחבו הצפוי של פין בגיל זה? האם עליי לדאוג? אם אכן הפין קטן מהנורמה, האם זה דורש טיפול בשלב זה או בשלב מאוחר יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פין קטן? - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר27/02/2011גליה שלום,
צריך לדעת למדוד נכון את אורך הפין ולכן אם הפין נראה לכם חריג פנו לבדיקה אצל אורולוג או אנדוקרינולוג ילדים
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך שאלה
גליה28/02/2011תודה על תשובתך המהירה
האם יש טבלאות נורמה בעיניין זה? והאם יש צורך בטיפול אם אכן הפין קטן מידי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך שאלה - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר03/03/2011קיימות טבלאות אך כאמור יש לדעת כיצד למדוד את הפין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת - השתנה מרובה אצל בן 3גליה27/02/2011
בני בן 3 וחצי ובמהלך שישי שבת האחרונים השתין כמעט כל חצי שעה, שעה ואכן היה לו פיפי. השתייה לעומת זאת הייתה רגילה ונורמלית. האם זה יכול להצביע על בעיה.? לאחרונה גם בורח לו פיפי בלילה למרות שכבר נגמל.
אני מודאגת מאוד ואשמח לתגובה מהירה.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת - השתנה מרובה אצל בן 3 - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר27/02/2011גליה שלום,
רצוי לפנות לבדיקה אצל רופא הילדים כולל בדיקת שתן.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב באזור מפשעה-אשךאנונימי24/02/2011
בס"ד
שלום, אני בן 15 וחצי ואני מאוד מודאג!
ביומיים-שלושה האחרונים אני מרגיש כאבים באזור שלפוחית השתן, שמתחיל בעיקר בערב (לא מפריע לשינה בלילה),
אתמול כאב לי גם בבטן תחתונה בצד ימין, לקחתי כדור שהעביר את הכאב.
הכאב כל פעם במקום אחר באזור של המפשעה, אשך ימין ושלפוחית השתן. (אני לא בטוח אם אני מרגיש נכון אבל נראה לי שאשך ימין קצת יותר גדול מהשמאלי)
הייתי אצל רופא היום שהפנה אותי לבדיקת שתן שיצא תקינה, אך אני מאוד חושש מכך!!
האם לפנות לאורולוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב באזור מפשעה-אשך - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר27/02/2011אם יש הבדל משמעותי בגודל האשכים כדאי לפנות לאורולוג ילדים לבדיקה
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה אצל תינוק בן שנה וחצישירי23/02/2011
שלום,
בני בן השנה וחצי כבר לפני מספר חודשים החל להתלונן שמציק לו באיזור החיתול. הוא מושך את החיתול מקדימה ובוכה "פיפי"...זה לא קשור למצב החיתול, הוא יכול לבכות גם כשהחיתול יבש לגמרי. רופא הילדים עשה לו בדיקת שתן ולא נמצאה בעיה. יש תקופות שהוא סובל יותר ויש תקופות שפחות. אנחנו די חסרי אונים ייתכן שמדובר בבעיה אורלוגית? רופא הילדים גם בדק את אבר מינו של הילד ולא ראה בעיה.
תודה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה אצל תינוק בן שנה וחצי - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר27/02/2011שירי שלום,
אם התופעה חוזרת ולא פוסקת ניתן לבצע US של דרכי שתן.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידרוצלה ובריחת שתןנעמי22/02/2011
בני בן 5 וגילינו לאחרונה כי קיימת נפיחות באשך ימין (שמנו לב לכך בזמן מחלה ויראלית וחום גבוה) פנינו לאורולוג ששלח לUS וגילה הידרוצלה מינימלית בצד ימין.
אנו צריכים לבצע ניתוח לתיקון הידרוצלה.
שאלתי היא האם יש קשר בין הידרוצלה לבין הרטבת לילה?
הוא עדין מרטיב בלילה מדי פעם האם קיים קשר בין השניים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידרוצלה ובריחת שתן - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר22/02/2011נעמי שלום
אין קשר בין שני הדברים
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)