בקע סערפתי בקיבה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקע סערפתי בקיבה
    חיים
    19/07/2011

שלום רב
    עברתי בדיקת גסטרוקופיה לקיבה . האבחנה HIATUS HERNIA בקיבה בקע סערפתי 4 ס"מ תרסריון תקין. אני סובלת מגזים במשך היום ולפעמים מגיהוקים. כשאני ישנה תוך כדי שינה אני יכולה להחנק ואני קמה מהר ונושמת עמוק הנשימה שלי כבדה כמו שאני רוצה להכניס אויר ולא נכנס לי. עד שאני קמה ונושמת עמוק מספר נשימות וחוזרת למצבי רועדת ואז נרגעת. איזו תופעה זו ? האם צריך לעבור ניתוח למצב? הרופא נתן לי תרופה לריפולקס אבל זה משנה את המצב רוח שלי והפסקתי. מה אליי לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בקע סערפתי בקיבה

הוספת תגובה

• בקע סערפתי בקיבה - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    19/07/2011

הטיפל בבקע סרעפתי הוא בעיקרון טיפול שמרני-תרופתי והתנהגותי. ניתוח שמור רק למקרים קשים שאינם מגיבים לטיפול או לסיבוכים של הבקע.
    הטיפול התרופתי הוא טיפול למניעת/הורדת הפרשת החומצה בקיבה. אם התכשיר שקבלת אינו מתאים לך-יש מספר לא קטן של תכשירים שניתן לנסות אותם.
    הטיפול ההתנהגותי מורכב ממס' מרכיבים: 1) לחלק את כמות האוכל היומית למספר ארוחות קטנות 2) לאחר האוכל להמנע מהתכופפות או שכיבה. ממלץ לנוח ב"חצי ישיבה" 3) לישון בלילה על מיטה המונחת בשיפוע כך שהראש גבוה לעומת פלג הגוף התחתון 4) להמנע ממאמצים הגורמים לעליה חדשה של לחץ תוך בטני
    בהצלחה
    ד"ר אלון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו