כאבים 3 חודשים לאחר ניתוח בקע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים 3 חודשים לאחר ניתוח בקע
    תומר
    20/07/2011

שלום.
    לפני כמעט שלושה חודשים עברתי ניתוח תיקון בקע בשיטה הפתוחה עם רשת מצד ימין. ההתאוששות שלאחר הניתוח לוותה בכאבים חזקים מאוד בימים הראשונים שהלכו ופחתו בהדרגה. אציין כי לכל אורך התקופה המקום נפוח, מרגיש כרדום וקצת כואב. כל הביקורות היו תקינות. בבדיקת ביקורת לפני שבוע וחצי המנתח אמר שהכל תקין ושאני יכול לחזור לפעילות ספורטיבית מלאה. אציין כי נמנעתי מכל פעילות ספורטיבית לכל אורך תקופת ההחלמה (אמרו לי להמנע ממאמץ 3 חודשים), מלבד הליכות בקצב בינוני ולמרחקים בינונים בלבד. לאחר הביקורת התחלתי בריצות פעמיים בשבוע, בקצב בינוני למרחק של עד שני קילומטר, ובנוסף חזרתי להרים משאות של כ- 5-8 קילו, באופן שיגרת (הרמת חפצים, קניות וכו') דבר שהקפדתי להמנע ממנו עד עכשיו. לפני מספר ימים, לאחר ריצה, חזרו כאבים באיזור הניתוח (בצלקת ובמפשעה), שמאוד מזכירים לי את הכאבים שלפני הניתוח: כאב חד ומציק באיזור המפשעה ומעליה בעת הרמת הרגל או קיפולה, בפישוק ובפעולות חדות, ובנוסף עיקצוצים וכאב באיזור הצלקת. כל האיזור כאוב ורגיש ונראה לי שהאיזור קצת נפוח. אני לא חושב שעשיתי משהו יוצא דופן מבחינת מאמץ. האם לאור התיאור שלי יש לי סיבה לדאגה, או שזה פשוט בגלל החזרה לפעילות? מה אתה ממליץ לי לעשות? האם כדאי להמשיך בפעילות ספורטיבית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבים 3 חודשים לאחר ניתוח בקע - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    20/07/2011

לתומר שלום,
    כאבים באזור נתוח לתקון בקע מפשעתי הם שכיחים יחסית. ברב המקרים מדובר על לחץ של הצלקת או הרשת או תפר על עצב תחושתי באיזור. לכן הכאב גובר כאשר מבצעים פעילות גופנית. לרוב הכאב חולף עם הזמן. אם הכאב יתמיד עליך לפנות לבדיקה אצל המנתח וגם אצל מומחה לטיפול בכאב.
    ד"ר אלון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו