בקע טבורי לאחר הריון-האם לנתח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקע טבורי לאחר הריון-האם לנתח
    נירית
    25/07/2011

שלום רב,
    ממש לקראת סוף ההריון אובחן אצלי בבית-החולים בקע טבורי ללא כליאה והומלץ לנתח לאחר הלידה. כעת 3 חודשים לאחר הלידה פניתי לכירורג בקהילה, גם הוא אבחן בקע ללא כליאה והמליץ לא לחכות עם הניתוח מעבר לשנה. יש לציין שאין לי שום כאבים והמקום שקט. גם אינני מתכננת ילדים נוספים בקרוב. שאלותיי:
    1. האם כדאי לחכות לאור המצב ולא לנתח בינתיים או למהר ולגמור עם זה?
    2. הרמת תינוק - הבייבי כבר כמעט 7 קילו וכבר ממש כבד, אחותו 11 קילו וגם היא מבקשת "ידיים" מדי פעם ואני מפחדת להחריף או להגדיל השבר. אין לי עזרה רציפה כך שאני בעצם חייבת להרים את התינוק. עד כמה זה מסוכן?
    3. תרגילי בטן וספורט - בטן לא מחמיאה שלא יורדת ומצריכה תרגילי בטן, רוצה לבצע כפיפות אך מפחדת להחריף הבעיה.. שוב עד כמה זה מסוכן?
    4. זמן התאוששות מניתוח - הרופא אמר שאין מניעה אחרי חודש לעשות כלום כולל הרמת תינוקות וגם כפיפות בטן, האם כך?
    אשמח להתייחסות לכל אחת משאלותיי, תודה רבה על אדיבותך..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בקע טבורי לאחר הריון-האם לנתח - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    25/07/2011

שלום נירית,
    קשה לענות על שאלותייך מבלי שנבדקת. לאחר ניתוח לתיקון בקע טבור ניתן לחזור לפעילות רגילה תוך כחודש מהניתוח. לגבי הדחיפות והמגבלות כרגע- אם הבקע הוא קטן מאד וללא סימפטומים איני רואה סיבה להיות מוגבלת בפעילות, כולל מאמצים. אם הבקע גדול ובולט, פעילות גופנית ומאמצים עלולים להגדיל אותו.
    בברכה
    ד"ר אלון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו