בקע טבורי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקע טבורי
    שני
    20/11/2011

שלום,
    אני בת 32 ,שנתיים וחצי לאחר לידה רגילה. לפני כשלושה חודשים גילנו שיש לי בקע טבורי ללא כליאה, הכירוג נתן לי הפניה לבית חולים לניתוח.
    יש לי כמה שאלות
    * מה הפרוש ללא כליאה? איך הכירוג איבחן תוך 2 שניות לאחר נגיעה קלה בטבור מה יש?
    * האם יתכן שהבקע היה כבר בהריון? כמה זמן מאז שיש בקע מגלים אותו חיצוני? (גיליתי ע"י שראיתי בליטה בצד שמאל של הטבור).
    *אני נוטלת "סרזט" - האם יש קשר והאם אאלץ להפסיק לקחת את אמצעי המניעה לקראת ניתוח?
    * לאחרונה הבטן שלי נראית כאילו אני בהריון, האם זו תופעה של הבקע? (שואלים אותי אם אני בהריון).
    אם כן, האם ניתוח משפר את המראה?
    *מה עדיף, לעשות ניתוח לפני או אחרי הריון נוסף?
    *האם יש סיכון למערכת הרבייה בניתוח?
    *כמה זמן אחרי ניתוח ניתן להכנס להריון?
    *האם בכל ניתוח בקע שמים רשת? מפחיד אותי ששמים "גוף זר" בגוף.
    *סליחה על כל כך הרבה שאלות ותודה מראש לתשובות אני פשוט מאד מאוד מפחדת מהעניין, אף פעם לא עברתי ניתוח ואני לא יודעת איך לעכל את זה.

שוב תודה
    שני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בקע טבורי

הוספת תגובה

• בקע טבורי - תגובה

ד''ר דוד נויפלד
    20/11/2011

אם לא כלוא אין מה לדאוג או למהר. כנראה היה או התפתח בזמן ההריון בשל הלחץ המוגבר בבטן.
    יודעים זאת בבדיקה ידנית כפי שעברת ויודעים זאת בשל ההכשרה הארוכה שעובר כירורג. או שאת סומכת עליו או לא.
    הניתוח פשוט יחסית (תלוי כמובן בגודל הבקע) ולא צריך להשפיע על תפקודך כולל המיני/מילדותי.
    אם תחכי ללידה הבאה, כנראה שלא יקרה כלום אבל יכול להיות שיגדל.
    ההחלטה מתי לנתח היא שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקע טבורי - תגובה

ד''ר דוד נויפלד
    20/11/2011

אם לא כלוא אין מה לדאוג או למהר. כנראה היה או התפתח בזמן ההריון בשל הלחץ המוגבר בבטן.
    יודעים זאת בבדיקה ידנית כפי שעברת ויודעים זאת בשל ההכשרה הארוכה שעובר כירורג. או שאת סומכת עליו או לא.
    הניתוח פשוט יחסית (תלוי כמובן בגודל הבקע) ולא צריך להשפיע על תפקודך כולל המיני/מילדותי.
    אם תחכי ללידה הבאה, כנראה שלא יקרה כלום אבל יכול להיות שיגדל.
    ההחלטה מתי לנתח היא שלך.
    אין פתרון מלבד ניתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקע טבורי - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    20/11/2011

לשני שלום,
    כליאה מתרחשת כאשר התוכן בתוך הבקע נלחץ ונגרם סבל או נזק לאותו תוכן. כאשר אין כאב או רגישות מיוחדת ברור שאין כליאה וכל אבחן הרופא שלך. בקע קטן יכול להיות במשך זמן רב ללא אבחון והוא מאובחן לראשונה כאשר הוא גדל. אין קשר בין אמצעי מניעה לניתוח. אין נזק למערכת הרביה בנתוח.צורת הבטן שלך אינה מושפעת מבקע טבורי קטן, להוציא הבליטה הקטנה אותה ראית. אפשר להרות גם מיד לאחר הניתוח-עד שהרחם עם העובר יגדלו לגודל משמעותי יהיה כבר ריפוי שלם של אזור הניתוח.מקובל להשתמש ברשת בבקע מעל גודל מסוים. אין כל נזק ברשת לטווח ארוך.
    בהצלחה
    ד"ר אלון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו