בקע מפשעתי - שאלה על סימפטומים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקע מפשעתי - שאלה על סימפטומים
    מאור
    15/01/2012

ד"ר שלום,
    מזה כמה שנים שהיה לי חשד לבקע מפשעתי, שאובחן רק לאחרונה - בצד ימין. מדיי פעם בכמה חודשים ישנה גלישה מאיברים של הבטן לתוך התעלה עד לשק האשכים מה שגורם להתקפי כאבים חזקים שנמשכים כחצי שעה לכל היותר (מלווים בנפיחות משמעותית מאוד בשך האשכים)..
    בשאר הזמן יש לי תחושות של כאב עמום משתנות בכל אזור המפשעה, לעיתים עם הקרנה לאזור הבטן (כלפי מעלה ולצדדים), ולפעמים עם נפיחות קלה בשק בצד הזה.
    לאחר האבחון והתייעצות הומלץ לי על ניתוח לתיקון הבקע.

העניין הוא שבנוסף לסימפטומים שתיארתי יש לי גם תחושה תמידית באזור הפין - בעיקר באזור השופכה. זו לא תחושה שנתפסת ככאב אבל כן מפריעה, כמו של לחץ, כאילו יש לי נוזל בשופכה או כאילו שרירי מכווצים. תחושה זאת מאוד דומה לתחושות שנלוות בעת הטלת שתן, ולכן בתחילה עוררה בי דחף לתת שתן בתכיפות גבוהה. למדתי עם הזמן להבחין בין זה לבין צורך "נכון" להשתין (כאשר השלפוחית מלאה).
    בבדיקות נוספות לא נמצאה אצלי כל עדות לזיהומים או הפרעות חסימה בדרכי השתן או דלקות בהן. האם יש אפשרות כזאת (האם ידוע בתיעוד הרפואי) שבקע מפשעתי יכלול גם כאב/חישה שמוקרנת לאזור הפין ולשופכה? (אולי לחץ על עצבים וגירוי שלהם?)

אני שואל זאת כי אני חושש שהניתוח לא ישפר את הסימפטום הזה האחרון, ואולי אף בשל סיכון של סיבוכים יביא לסימפטום נוסף של כאב/מיחוש כרוני בנוסף על זה הקיים, שכבר מפריע לי באיכות החיים.

תודה ומצטער על האריכות..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בקע מפשעתי - שאלה על סימפטומים - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    15/01/2012

למאור שלום,
    הסימפטומים שאתה מתאר הקשורים לבקע מהווים הורייה ברורה לתיקון הבקע. אשר לתלונות האחרות-קרוב לודאי שאינן קשורות לבקע. אני מציע לך לעבור ניתוח לתיקון הבקע ולטפל בתלונות האחרות לאחר החלמתך מהניתוח.
    ד"ר אלון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, התלבטותי

מאור
    16/01/2012

נובעת מהשיקול של סיכון מול תועלת: לפי הספרות יש שיעור של כ-10% של כאב כרוני בעקבות הניתוח, ואני סובל מכך גם ככה - אז הציפייה שלי היא שללכל הפחות הניתוח לא יוסיף נזק.

אולי המקרים האלה פחות מוכרים, אך לא ייתכן שבשל גלישה של מבנים ואיברים יגורו גם עצבים שונים ממסעפים של מקלעות הלומבריות או הסקראליות? אני נוטה בתחושותיי שלי לקשר את המיחושים באזור הפין בדומה למיחושים באזור כל המפשעה והבטן - לאיזשהו גירוי לעצבים בשל סיבוכי הבקע. האם בוודאות ניתן לשלול זאת, או שעדיין ישנה אפשרות כי הבקע במקרה שלי גם מסב גירוי לעצבים שמוליכים לפין? האין חלק מהם עוברים בסמוך לתעלת המפשעה?

כשאלה יותר פרקטית - יש משהו שביכולתי לעשות לפני ההחלטה הסופית על ביצוע הניתוח? אולי לקבל חוות דעת נוספת מכירורג או נוירולוג? (פגשתי כירורג רק פעם יחידה, בזו שאבחן באמצעות בדיקה פיזית) האם ישנן בדיקות שיכולות לסייע באבחנה הקיימת?

תודה לך,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, התלבטותי - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    17/01/2012

מאור,
    תמיד אפשר לקבל חוות דעת נוספת מכירורג אחר. לא יכול להמליץ על בדיקות מעבדה או בדיקות אחרות כרגע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו