מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בקע טבוריא15/04/2012
שלום
כתוצאה מהריון יש לי בקע טבורי מאוד קטן (לא כואב) וטבור לא נראה כמו שהיה לפי הריון.
א. האם יכול להיות מצב שבקע יעבור מעצמו כפי שקרה לי כאשר הייתי ילדה בת 5-6?
ב. אני מתאמנת המון, כולל משקלות ותרגילי בטן. האם אני יכולה להחמיר מצב?
ג. במידה ועושים ניתוח האם אפשר לפרוסקופי דרך טבור כך שלא תשאר צלקת מסביב לטבור? כמה זמן לאחר ניתוח אוכל לחזור להתאמן אירובי וכוח? האם בניתוח שרירי בטן נפגעים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע טבורי - תגובה
ד``ר רפאל אלון15/04/2012שלום א
בקע אינו מחלים מעצמו. אצל ילדים חלק מהבקעים הטבוריים ייסגרו עד גיל 3-4, אצל מבוגרים-לא. פעילות מאומצת והפעלת לחץ תוך בטני יכולים להגדיל את הבקע. לאחר תיקון עם רשת ניתן לחזור לפעילות גופנית תוך כחודש מהניתוח. אין פגיעה בשרירי הבטן בניתוח תיקון בקע טבורי. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
א16/04/2012סליחה, אבל זה מאוד חשוב לי להבין.
1. בגיל 5 בטוח היה לי בקע כי הוא קרה לאחר שעלת. ואם הבנתי נכון שהריון (כלומר הבעיטות של התינוק) לא אשם בזה יש לי בקע. הוא פשוט תמיד היה שם?
2. לאחר הריון הטבור נראה מכוער הוא היה ממש בפנים ועכשיו יש מן נפיחות מסביב. האם זה בגלל בקע ותיקון בקע יכול לפתור את הבעיה ולא תהיה צלקת מסביב לטבור?
3. אני יכולה להתאמן ולהתאמץ מקסימום ניתוח, זה אותו ניתוח כמו עכשיו או שמשהו אחר אם בקע יהיה גדול יותר. כרגע הומלץ לי לא לעשות דבר בנוגע לבקע כי הוא מאוד מאוד קטן ולא מציק (חוץ ממראה של הטבור, בטן וחזה וכל שאר הגוף שהשתנה לאחר הריון).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד``ר רפאל אלון16/04/2012נראה שהבקע הקטן תמיד היה שם ובא לידי ביטוי בהריון. אם אין תלונות מהבקע ניתן לעסוק בכל פעילות.אם הבקע מפריע, כולל במראה-ניתן לשקול תיקון ניתוחי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נפיחות אחרי ניתוח בקע מפשעתי
בקע מפשעתי שתוקן לפני שנים מציק בהריון
נפיחות בטנית בפופיק - בלחיצה זה עולה למעלה
האם יש הגבלה בפעילות גופנית בשל בקע מפשעתי?
בקע מפשעתי אצל חולה סכרת - האם לנתח?
מכת אגרוף חזקה יכולה לגרום להיווצרות בקע בטני?
הסננה של שומן מזנטריאלי בבדיקת סי טי מה המשמעות?
צורך בניתוח תיקון בקע שאובחן בבדיקה מקרית
כאב לאחר יחסי מין - ולאחר ניתוח בקע חד צדדי
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)