הרניה אחרי הריון שני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרניה אחרי הריון שני
    יולי
    18/02/2008

בביקור שיגרתי אצל רופא נשים 3 חודשים אחרי לידה הוא שם לב לפופיק+בליטה תוך כדי התרוממות - ולפי דעתו זאת הרניה. כמובן שסומכת על דעתו :
    1. לאיזה מומחה בקופ"ח צריך לפנות לאבחנה והמשך טיפול?

2. אין לי שום תופעות (לא כאבים,לא אי נעימויות וכו') חוץ מבליטה חיצונית(עניין של אסטטיקה)
    - האם אני חייבת לעבור ניתוח בכל מקרה (לאחר האבחנה כמובן) או שניתן לחיות עם הרניה במידה והיא לא מטרידה ולחכות עד שיקרה משהו??

3. אשמח אם תסביר בקצרה איך זה קורה בהריון או לידה רגילים ( שני הריונות בשנתיים??)
    (אני בת 33 , רזה ובריאה)

תודה רבה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרניה אחרי הריון שני

הוספת תגובה

• הרניה אחרי הריון.

ד''ר דוד נויפלד
    18/02/2008

שבר בטבור הוא דבר די שכיח (פופיק Outy). באזור הטבור יש חולשה טבעית אשר תחת המתח של ההריון עלולה לגדול עד להווצרות השבר. לתוך השבר מתבלט שק שבתוכו יכול להיות סתם שומן אבל לפעמים תוכן של חלל הצפק (הבטן). אם נדחף לשם מעי זה יכול להיות גם מסוכן כי בשלב מסוים יכול להתפח איום על אספקת הדם שלו עד כדי נמק.
    בד"כ, כל עוד השבר לא מפריע ואין סימפטומים אין מה למהר. ברם, אם הוא "מכריז" על עצמו ואולי אפילו קורית כליאה צריך לנתח.
    כדאי להבדק ע"י כירורג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו