מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה קשהערן04/07/2012
מה קשה לענות אני מסביר לך טוב טוב מרגישים צינור עבה מעל האשך כמו שהיה לפני הניתוח זה תקין?
כן או לא ?
קראתי באינטרנט שיש אפשרות להשאיר את שק הבקע בתוך האשכים
ציטוט
שלום.
עברתי ניתוח בקע מפשעתי - חד צדדי - בשיטה לפרוסקופית לפני שבועיים.
הדבר המוזר הוא: שגם לאחר הניתוח המוצלח יש לי עדיין - בצד שבו היה הבקע - "אשך" שלישי, בשק האשכים! (בדיוק כמו שהיה לי "בתחילת הדרך" כשהבקע התחיל להתפתח!)
הלכתי לרופא כירורג והוא אמר לי שזה בסדר, ושאחרי ניתוח בשיטה הלפרוסקופית אמור "שק הבקע" להישאר בשק האשכים לתמיד.
זה מטריד אותי ולכן אודה אם תסבירו לי מה זה באמת אומר - כי פשוט יש לי ממש כאילו "אשך" שלישי (קצת יותר גדול משתי האשכים ה"אמיתיים") !
תשובה שהוא קיבל מהמומחה
שלום רב,
ממצא תת עורי עגול בחלק התחתון של המפשעה (כלומר מעל לשק האשכים) הינו אכן דבר מוכר במנותחי בקע שתוקן בגישה לפרוסקופית. לדעתי ולנסיוני כלל לא נכון שמדובר בממצא לתמיד כי אם בממצא שנעלם, או לפחות קטן משמעותית, באופן איטי מאד (מספר שבועות או חדשים).
זה יכול להיות קשור להידרוצל, לא לוריקוצל ולכן קשה לי להתיחס לשאלתך אודות הסעיף הצבאי.
כשאני מוצא דבר כזה אצל אנשים שנתחתי אני מסביר להם במב מדובר ושב לראותם עוד פעם-פעמיים מהלך החדשים הראשונים כדי להווכח, יחד עימם, בהעלמות הממצא.
בברכה,
מה דעתכם אצלי זה גם משהו כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה קשה - תגובה
ד``ר רפאל אלון04/07/2012אין לי מה להוסיף על מה שכתבתי. איני מתכוון לתת תשובה מעבר למה שעניתי ללא בדיקה גופנית. אני מוצא שהכותרת שנתת לשאלתך זו האחרונה גובלת בחוצפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נפיחות אחרי ניתוח בקע מפשעתי
בקע מפשעתי שתוקן לפני שנים מציק בהריון
נפיחות בטנית בפופיק - בלחיצה זה עולה למעלה
האם יש הגבלה בפעילות גופנית בשל בקע מפשעתי?
בקע מפשעתי אצל חולה סכרת - האם לנתח?
מכת אגרוף חזקה יכולה לגרום להיווצרות בקע בטני?
הסננה של שומן מזנטריאלי בבדיקת סי טי מה המשמעות?
צורך בניתוח תיקון בקע שאובחן בבדיקה מקרית
כאב לאחר יחסי מין - ולאחר ניתוח בקע חד צדדי
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)