ניתוח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח
    יצחק
    15/08/2012

שלום
    אני סובל מהרניה בצד ימין כ10 שנים ברוב הזמן זה לא בולט החוצה אבל לפעמים כשהבטן נפוחה זה יוצר חצי כדור בקוטר כ 3 ס"מ. אין לי כאבים למעט במקרים שזה יוצא וגם אז זה יותר אי נוחות מאשר כאב.אני בן 54 רזה לא סובל ממחלות לא עברתי ניתוחים בעבר והוצא לי ניתוח לתיקון ללא חיתוך רק על ידי יצירת חורים קטנים בבטן.כנראה שבעתיד ,בטווח של 5 עד10 שנים, אצטרך לעבור ניתוח להקטנת ערמונית מוגדלת.אני מתלבט האם לעשות את הניתוח לאור חיתוך נוסף באותו איזור שצפוי בגלל הערמונית בטווח הרחוק וכן לאור העובדה שאני חי עם זה בשלום כבר הרבה שנים. האם יש טעם במידה שלא עושים ניתוח להשתמש בחגורת הרניה למניעה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח

הוספת תגובה

• ניתוח - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    16/08/2012

ליצחק שלום,
    בקע הגורם לסימפטומים-ממלץ לתקן. במיוחד שאתה איש רזה ובריא. את השיטה בה יבוצע הניתוח תסכם עם הרופא המנתח. בעת ההחלטה על סוג ושיטת הניתוח תלקח בחשבון גם בעיית הערמונית. חגורת בקע אינה פתרון טוב והיא שמורה למקרים בהם יש סבל ממשי מהבקע ושאותם לא מנתחים בשל סיכון מוגבר וכו'.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

יצחק
    16/08/2012

ראשית תודה על התשובה.בכל זאת מעונין לדעת מדוע מומלץ במצב שאין כל הפרעה או מגבלה בחיים להסתכן בניתוח,הסמפטומים הקיימים מאד נדירים וגם כשזה קורה זה לזמן קצר ואפילו לא ניתן להגדירם ככאב, כלומר התועלת היחידה עבורי מניתוח היא מניעתית בעינין החמרה אפשרית בעתיד או סיכונים שאנני מודע להם.אשמח לקבל אינפורמציה לגבי הנושא כלומר למה אני נחשף במידה ולא אבצע ניתוח ובמיוחד מהם הסיכויים לחשיפות אילו מול הסיכוי להסתבכויות בניתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    16/08/2012

בקע שאינו סימפטומטי אינו מחייב ניתוח. המלצתי על ניתוח מכיון שתארת תלונות של כאבים. הסיכון באי תיקון בקע הוא מאד נמוך אם כי צריך לזכור אפשרת של כליאה המחייבת ניתוח דחוף. סיבוכים משמעותיים בניתוחי בקע מתוכננים מראש (להבדיל מניתוחים דחופים בשל כליאה) הם מאד לא שכיחים. לכן אני ממיץ לך כאדם בריא ופעיל לתקן את הבקע ולשכוח מהבעייה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו