כאבים במפשעה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים במפשעה
    זאב
    22/08/2012

מזה 8 שנים אני סובל מכאבים במפשעה השמאלית. עברתי ברורים רבים (US,CT), וכן בדיקות ע"י מספר כירורגים, ששללו בקע. כירורג קופ"ח אף הזריק לי לפני כשנה זריקת קורטיזון ללא שינוי במצב. לאחרונה פניתי לכירורג פרטי ששלח אותי לבצע US חדש. הממצא הוא PIWI (בקע ספורטאים ?). הכירורג ממליץ לי לעבור ניתוח כדי לפתור את הבעיה. אני מתלבט, אמנם ישנם כאבים, אבל אני חי איתם כבר 8 שנים. האם בקע ספורטאים יכול להתדרדר עם הזמן לבקע מלא ?
    האם במצב הנוכחי אני צריך להגביל את עצמי מבחינת פעילות יום יומית כגון הרמת משאות כבדים וכו'? (אני לא ספורטאי).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים במפשעה

הוספת תגובה

• כאבים במפשעה - תגובה

ד''ר דוד נויפלד
    22/08/2012

כדאי להמנע ממאמצים.
    בקע ספורטאים הוא אבחון קשה ב-US ודורש מיומנות רבה של הבודק. תברר קודם את מיומנותו.
    בד"כ מנתחים ספורטאים שלא יכולים לתפקד על מגרש הספורט (ופרנסתם תלויה בכך).
    האם תפתח הרניה? אלוהים גדול. בכל מקרה, כבר הרבה שנים לא מנתחים הרניות מעצם קיומן אלא רק כאשר סימפטומטיות ומפריעות. אתה חי עם זה כבר 8 שנים. תחשוב טוב כמה זה מפריע לך לפני שתחליט על ניתוח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים במפשעה-המשך

זאב
    22/08/2012

ביצעתי את ה US אצל ד"ר קוץ. בהנחה שהאבחון שלו נכון, האם בדרך כלל בקע ספורטאים נשאר סטטי ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים במפשעה-המשך - תגובה

ד''ר דוד נויפלד
    22/08/2012

אם ד"ר קוץ - אני מאמין.
    סטטי - תגיד אתה - יש שינוי ב-8 השנים האחרונות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים במפשעה

זאב
    22/08/2012

הכאבים באים והולכים. עוצמת הכאבים גם כן משתנה. אני כמובן מעדיף לא להגיע לניתוח, אבל האמת שזה לפעמים די מציק. במידה ואכן עלי להזהר עם מאמצים או בכלל פעילות גופנית ובמידה ויש סיכוי להרעה עד למצב של בקע ממש, ההתלבטות שלי האם לבצע את הניתוח עכשיו,או להמתין ולקוות שלא תהיה החמרה (ולהמשיך עם הכאבים).
    אני בן 52 והרופא ששלח אותי ל US אצל ד"ר קוץ הוא פרופ' אנגלברג (שממליץ לי כן לעבור את הניתוח).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים במפשעה - תגובה

ד''ר דוד נויפלד
    23/08/2012

מה אתה רוצה שאגיד מעבר למה שאמרתי.
    צמיד אתה יכול ללכת לניתוח אם וכאשר יופיע השבר.
    בינתיים, תלוי במידת הסבל שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו