כאבים לאחר ניתוח בקע מפשעתי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים לאחר ניתוח בקע מפשעתי
    אהוד
    30/11/2012

לפני מס' ימים התחלתי להרגיש כאבים עמומים במפשעה מימין.
    עלי לציין כי עברתי בצד זה שני ניתוחים לתיקון בקע מפשעתי ,הראשון לפני כ-17 שנה
    בגישה הפתוחה ( איחוי רקמות ,ללא רשת),שנתיים מאוחר יותר עברתי ניתוח לפרוסקופי בשני הצדדים עם התקנת רשתות בשני הצדדים.
    מאז עברתי את הניתוחים הייתי מרגיש לעיתים רחוקות מאד רגישות קלה מצד ימין,
    שהיתה חולפת כעבור זמן קצר.
    הרגישות והכאבים העמומים שאני מרגיש היום (מזה 3-4 ימים),יותר מטרידים,בבדיקה אצל כירורג שעברתי השבוע הוא לא אבחן שקיים שוב בקע ,יחד עם זאת הוא אבחן שהדופן שלי מצד ימין חלשה ,הוא שלח אותי לבצע בדיקת אולטראסאונד שטרם ביצעתי,יחד עם זאת הוא נתו לי להבין שכנראה אין הרבה מה לעשות.
    אני כיום בן 66+ ,אבל פעיל מד מבחינה ספורטיבית (רכיבה על אופניים+חדר כושר)
    ומאד יפריע לי בפעילות זו שהיא מאד מאד חשובה לי.
    אשמח לקבל את התייחסותך,
    תודה
    אהוד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבים לאחר ניתוח בקע מפשעתי - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    01/12/2012

אהוד שלום
    לא סביר שישנה חולשה של הדופן, הרשת שהונחה בניתוח לפרוסקופי אינה אמורה להחלש. בדיקת האולטרא-סאונד לא צפויה לגלות ממצא אם הכירורג אינו מרגיש חזרה של הבקע. בשלב זה הייתי מסתפק בטפול נגד כאבים לפי הצורך. אם הכאב יגבר והיה ממושך כדאי להתייעץ עם מומחה לטיפול בכאב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים לאחר ניתוח בקע

אהוד
    01/12/2012

ראשית תודה על התשובה המעודדת,
    האם אתה סבור שעלי לחדול מפעילויות ספורט כגון:רכיבה על אופניים,חדר כושר
    בעקבות הכאבים העמומים הנ"ל (זה יהיה לי קשה מאד לקבל.....)
    אגב הכאבים פוחתים לאחר יום ללא פעילות גופנית.
    האם ניתן להעריך מהו מקור הכאב ? האם יכול להיהפך לכרוני ?(:
    שמעתי הרצאה בוידיאו של דר' שמואל אביטל שעוסקת בכאבים כרוניים לאחר ניתוח בקע מפשעתי,בהרצאתו הוא מדבר על כאבים מיד לאחר הניתוח שלא חולפים גם לאחר 6 חודשים ולאחר נטילת תרופות נגד כאב, האם כאב כרוני יכול להתחיל להתפתח גם לאחר שנים רבות (מעל 15 שנה במקרה שלי)?
    ושוב הרבה תודה
    אהוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים לאחר ניתוח בקע - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    01/12/2012

המקה שלך אינו אופייני כי ברב המקרים הכאב מתחיל לאחר הניתוח ונמשך זמן רב. אם הפחתה בפעילות מפחיתה את הכאב השתדל להפחית במאמצים. מקור הכאב הוא כנראה באיזושהי פגיעה עצבית. מציע להשלים בירור סיבת הכאב אצל כירורג ו/או נוירולוג/מומחה לכאב ולטפל בהתאם לממצאים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו