בקע מעל הטבור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקע מעל הטבור
    חוה
    23/01/2013

שלום,
    יש לי בקע מעל הטבור (דופן הבטן),שנוצר עקב התרחקותם של שני השרירים אשר יצר חור ונקלעים בתוכו שומן. לפני כמה ימים הייתי אמורה לעבור ניתוח אך החזירו אותי הביתה בגלל שאני רוצה להיכנס להיריון ואמרו לי שזה אמור להיקרע אחרי הלידה ולא כדאי לי לעבור שוב את הניתוח. במקביל רופא מומחה אחר אמר לי שאם אני איכנס להיריון עם הבקע והתרחקות השרירים זה יגרום לכאבים אך אם אני ניגשת עכשיו לניתוח אז אני חייבת לחכות בערך שנה ואז להינס להיריון. השאלה שלי: אני נורא פוחדת מניתוחים ובעיקר שבניתוח שלי פותחים את כל הבטן.מה כדאי לי ומה יותר עדיף? אם אני אעבור את הניתוח אוטוטו ואחכה שנה כדי להיכנס להיריון אז אין שום מצב שהרשת תיקרע ואז אני אצטרך שוב לעסור את הניתוח?אך מצד שני אם אני אחכה עד שאני איכנס להיריון ואלד,לא יהיו לי כאבים נועזים בהיריון ואז ניתוח בזמן היריון?זה לא מסובך ומסוכן מדי?
    אנא,תציעו לי מה לעשות,אני דיי מתלבטת.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בקע מעל הטבור

הוספת תגובה

• בקע מעל הטבור - תגובה

ד''ר דוד נויפלד
    23/01/2013

אין תשובה חד משמעית במיוחד שאינני נביא.
    אם לא תעשי ניתוח כרגע יש מצב שהשבר (וכלל לא הבנתי שמדובר בשבר אלא הפרדות של השרירים) יגדל. להפרדות של השרירים אין פתרון כירורגי טוב. יש כאלה שמנתחים ויש שלא. זה לא חד משמעי.
    לעומת זאת - אם שמים רשת - אין מצב שהרשת נקרעת. היא יכולה לזוז מהמקום. אבל בכל מקרה, שנת ההתאוששות שדיברו איתך עליה היא לשם יצירת צלקת מלאה וחזקה בתוך הרשת. לא הרשת עצמה היא זו שמקבעת את השבר אלא הצלקת. אם משום מה הרשת זזה או מתקפלת לפני שנוצרה צלקת יכול להחמיר המצב.
    אבל שוב, המילים קובעות. זה שבר או הפרדות של השרירים ואיך זה מפריע לך כרגע.
    אם מדובר בהפרדות ולא נורא מפריע המלצתי, לא לגעת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו