בקעים חוזרים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקעים חוזרים
    אני
    15/02/2013

שלום לך, לפני כ-25 שנה עברתי ניתוח בקע ראשון, הבקע חזר והתנהלתי איתו... פחות או יותר. לפני שנתיים בעקבות חסימות מעיים עברתי ניתוח בקע עם רשת, לאחר שנה החלו כאבים ולאחר מכן גם התגלה בקע נוסף מעל הטבור. כרגע אני עם 2 בקעים... שני ניתוחי בקע בעברי [ גם ניתוח לכריתת כיס מרה שנעשה ממש בזמן] וכאבים בבטן מדי כמה ימים.
    ברצוני לציין שגילי הוא 65 ואני מעדיפה שלא לעבור ניתוח נוסף ב-2 הבקעים שיש לי כיום כי אינני יודעת מה יקרה אחר כך .. אני הולכת כל היום עם חגורת בטן רחבה ...
    אודה לעצה... מה כדאי לי לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בקעים חוזרים

הוספת תגובה

• בקעים חוזרים - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    17/02/2013

א ברור באיזה בקעים מדובר. האם בקעים בצלקות ניתוח בעבר? בקעים חדשים? בקע בטבור ובמקום נוסף?
    אם הבקע/ים אינם גורמים לבעיות כרגע ואת מסתדרת עם חגורת בטן אין חובה לתקן את הבקעים. כדאי להתייעץ עם כירורג לגבי המשך טיפול ומעקב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובתי בקשר לסוגי הבקעים

אני
    17/02/2013

קודם כל המון תודה לך על המענה. לגבי סוגי הבקעים: הבקעים הקיימים אצלי עכשיו הם בקע מתחת לצלקת הניתוחית מתחת לטבור[ שאיננו ... בשל הניתוח הראשון של הבקע שהיה בטבור] ובקע שני הנו למעלה מתחת לחזה... יש נפיחות ובליטה. המיקום הנו מעל הטבור כמובן. בקע זה נוצר לדעתי עקב שיעול מרובה שחליתי בו לפני כשנה.......
    שוב תודה ואני מבינה שלמרות המיחושים בבטן שיש לציין שהם חולפים לאחר כמה שעות לא מומלץ לי לשוב ולהתנתח בשלישית במצב כזה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו