בקע מורכב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקע מורכב
    שאול
    25/02/2013

שלום,

לפני כ 12 שנים עשו לי תיקון של בקע. בלי רשת. לפני 9 שנים עשו לי ניתוח לכריתת הערמונית. לפני 8 שנים הבקע חזר ועשו לי תיקון שני, עם רשת. לפני כ 2 שנים היתה לי נפיחות באיזור, דלקת וכאבים שבאים והולכים. הכירורגים אמרו שהרשת עושה את זה וצריך להחליף אותה. הם אמרו גם שאם אין מקרה חירום, עדיף להישאר ככה כי הניתוח קשה, מסובך, ההצלחה לא מובטחת ואני עלול לצאת ממנו עם בקע חדש שידרוש ניתוח נוסף. אז נשארתי שנתיים עם אוגמנטין מדי פעם וכאבים נסבלים.
    מה שהם לא ראו, זה שהבקע חזר. לפני 5 חודשים הייתה לי כליאה, חסימת מעיים וניתוח חירום בפרובאנס במקום הטיול שתכננתי. וכדי שהכל יהיה מושלם, לפני כחודשיים התברר לי שהבקע חזר והוא תחת הגדרה של "בקעים מורכבים".
    המנתח המומחה לבקעים מורכבים נתן לי 2 אפשרויות. לא לעשות ניתוח עם סיכון לכליאה או לעשות ניתוח, חמישי באותו אזור, שיהיה לפי דבריו "קשה, מסובך, מסוכן, עם אפשרות לצאת נכה ואולי לא לצאת בכלל".
    פגשתי היום כירורג בגימלאות שדעתו היתה שונה. הוא אמר שהזמן משחק לטובתי כי ככל שהבקע יגדל, בבקע גדול אין כליאה ולכן המליץ לא לעשות את הניתוח.
    אגב, הדלקות והכאבים שהיו באשמת הרשת, נעלמו אחרי הניתוח האחרון.
    ומה דעתכם ?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בקע מורכב

הוספת תגובה

• בקע מורכב - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    26/02/2013

שאול
    לא רק הבקע מורכב, גם הסיפור מורכב... קשה לענות על שאלותיך מבלי לבדוק אותך ובלי בדיקות הדמייה. עליך לפנות למומחה, רצוי עם בדיקת CT של דופן הבטן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ceg nurfc

שאול
    26/02/2013

תודה על התשובה המהירה. ואם אפשט את השאלה ל: האם ככל שהבקע גדול יותר הוא אמנם פחות מסוכן לכליאה ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא שמתי לב שאני לא בעברית... סליחה

שאול
    26/02/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ceg nurfc - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    26/02/2013

לא ניתן לענות בלי בדיקה גופנית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו