חשד לבקע חוזר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשד לבקע חוזר
    שוב פעם?
    13/04/2013

שלום רב,

אני בן 34 ולפני כשנתיים עברתי ניתוח לפרוסקופי לתיקון בקע מפשעתי ישיר בצד שמאל. ההחלמה היתה מהירה וחזרתי לפעילות מלאה הכוללת הרבה ספורט, תוך כחודש מיום הניתוח.

מזה כשלושה שבועות אני מרגיש בכאבים המזכירים את הכאבים מלפני הניתוח, כאשר אלו באים והולכים - לעתים חזקים יותר ולעתים פחות. הכאבים מתגברים בעת פעילות ספורטיבית ובעת רעב (בחלק מהמקרים אוכל מרגיע במעט את הכאב - תופעה שהיתה קיימת גם בפעם הקודמת). הכאב מתרכז בחלק התחתון של צד שמאל של הבטן, במפשעה השמאלית ואף פעם אחת הרגשתי כאב באשך שמאל למספר שעות (לא כאב תופת, אך מורגש ביותר).

האם שכיח כי הכאב חוזר ונעלם ואינו מחייב ניתוח חוזר?

האם היית ממליץ לי להיבדק אצל המנתח שניתח אותי (נחשב למנתח טוב וידוע ולדעתי אמין) או שמא לשמוע את דעתו של מנתח אחר?

האם תיקון או ניתוח נוסף של בקע בקרבת מקום - מומלץ לבצע בשיטה הלפרוסקופית או הפתוחה?

תודה מראש על הסבלנות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשד לבקע חוזר

הוספת תגובה

• חשד לבקע חוזר - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    13/04/2013

לשואל שלום
    קודם כל צריך להגיע לאבחון בעייתך. לשם כך עליך להבדק ע"י רופא כירורג. אני מציע שתיבדק אצל הרופא שניתח אותך. ייתכן ויהיה צורך בבדיקות הדמייה כמו US. לאחר שתתברר סיבת הכאב ניתן להחליט על סוג הטיפול. אם מדובר בבקע חוזר יהיה צורך בניתוח (בשיטה שהכי תתאים לסוג הבקע).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו