בקע מפשעתי דו צדדי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקע מפשעתי דו צדדי
    ד``ר רפאל אלון
    12/04/2014

בן 52, מספר שאלות:
    בעקבות בליטה בצד שמאל והרגשת "פקיעה" בעת שיעול, הלכתי לכירורג. הבדיקה שלו היתה חיצונית (מישוש האזור) והוא קבע מייד שזה בקע. אבל גם אמר שזה דו צדדי והזדרז לקבוע לי תור לניתוח, למרות שבצד ימין אין בליטה ואין שום תחושה הדומה לזו שבצד שמאל.
    1. האם בדיקה חיצונית כאשר אין סימנים (צד ימין) היא אמינה? מה הבדיקה האמינה ביותר לבקע מפשעתי?
    2. אני פעיל ספורטיבית (3-4 פעמים בשבוע הליכון + משקולות). אם לא הייתי עושה ספורט, חד משמעית הייתי עושה לפרוסקופיה.
    מכיוון שאני מניח שאשוב לעשות ספורט לאחר החלמה - האם עדיף לעשות ניתוח בשיטה הפתוחה כדי להקטין הסיכון לסיבוכים מהפעילות הספורטיבית שלאחר החלמה?
    3. האם ייתכן שהבקע הזה משפיע גם על תדירות מתן שתן בלילה (קרי - יוצר לחץ על השלפוחית)?כבר מזמן איני מעביר לילה ללא השכמה אחת לפחות ובחודשים האחרונים גם 2-3 פעמים בלילה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בקע מפשעתי דו צדדי

הוספת תגובה

• בקע מפשעתי - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    12/04/2014

הבדיקה האמינה ביותר הינה בדיקה גופנית ע"י כירורג
    אם אתה פעיל גופנית (הן בעבודה או בספורט) החזרה לפעילות תהיה מהירה יותר אחרי ניתוח לפרוסקופי. אני ממליץ שתבדק ע"י אורולוג לפני הניתוח כדי לבדוק אם אין בעייה במערכת השתן (כמו הגדלת ערמונית למשל).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח בקע, עם ערמונית מוגדלת

רוביק
    14/04/2014

ד.נ.
    ואם יש ערמונית מוגדלת (שלא מפריעה במיוחד, מטופלת בתרופה, יציאה אחת בלילה לשירותים), מה השפעתה על ניתוח הרניה? כיצד היא משנה את אופי הניתוח או את תוצאתו? חג שמח. אלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח בקע, עם ערמונית מוגדלת - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    14/04/2014

לפעמים יכולה להיות תופעת לואי של אצירת שתן עם צורך להכנסת קטטר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירה

אליהו
    15/04/2014

ד.נ.
    האם יש דרך מעשית כלשהי להיערך בעוד מועד, לפני הליכה לניתוח בקע מפשעתי, כדי למנוע עצירת שתן כתוצאה מהניתוח?
    שנית, מה ההסתברות, לפציינט מבוגר ממוצע, לעצירת שתן כתוצאה מניתוח זה?
    חג שמח. אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירה - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    15/04/2014

אפשר להתייעץ עם אורולוג
    בכל מקרה הסיכוילאצירת שתן (כותבים אצירה ב-א מלשון לאצור,לאגור) הוא נמוך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח בקע מפשעתי

רונן
    06/05/2014

חג שמח , לאחר התקף לב וצינתור, מטופל בכדורים
    מגללי דם , תוך כמה זמן ניתן לעבור נתוח
    בקע מפשעתי והאם יש איזה סיכון אם לא
    יעשה אין הניתוח ( חוץ מנפילות אין כאבים )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו