מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בקע מפשעתי דו צדדיד``ר רפאל אלון12/04/2014
בן 52, מספר שאלות:
בעקבות בליטה בצד שמאל והרגשת "פקיעה" בעת שיעול, הלכתי לכירורג. הבדיקה שלו היתה חיצונית (מישוש האזור) והוא קבע מייד שזה בקע. אבל גם אמר שזה דו צדדי והזדרז לקבוע לי תור לניתוח, למרות שבצד ימין אין בליטה ואין שום תחושה הדומה לזו שבצד שמאל.
1. האם בדיקה חיצונית כאשר אין סימנים (צד ימין) היא אמינה? מה הבדיקה האמינה ביותר לבקע מפשעתי?
2. אני פעיל ספורטיבית (3-4 פעמים בשבוע הליכון + משקולות). אם לא הייתי עושה ספורט, חד משמעית הייתי עושה לפרוסקופיה.
מכיוון שאני מניח שאשוב לעשות ספורט לאחר החלמה - האם עדיף לעשות ניתוח בשיטה הפתוחה כדי להקטין הסיכון לסיבוכים מהפעילות הספורטיבית שלאחר החלמה?
3. האם ייתכן שהבקע הזה משפיע גם על תדירות מתן שתן בלילה (קרי - יוצר לחץ על השלפוחית)?כבר מזמן איני מעביר לילה ללא השכמה אחת לפחות ובחודשים האחרונים גם 2-3 פעמים בלילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע מפשעתי - תגובה
ד``ר רפאל אלון12/04/2014הבדיקה האמינה ביותר הינה בדיקה גופנית ע"י כירורג
אם אתה פעיל גופנית (הן בעבודה או בספורט) החזרה לפעילות תהיה מהירה יותר אחרי ניתוח לפרוסקופי. אני ממליץ שתבדק ע"י אורולוג לפני הניתוח כדי לבדוק אם אין בעייה במערכת השתן (כמו הגדלת ערמונית למשל).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח בקע, עם ערמונית מוגדלת
רוביק14/04/2014ד.נ.
ואם יש ערמונית מוגדלת (שלא מפריעה במיוחד, מטופלת בתרופה, יציאה אחת בלילה לשירותים), מה השפעתה על ניתוח הרניה? כיצד היא משנה את אופי הניתוח או את תוצאתו? חג שמח. אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח בקע, עם ערמונית מוגדלת - תגובה
ד``ר רפאל אלון14/04/2014לפעמים יכולה להיות תופעת לואי של אצירת שתן עם צורך להכנסת קטטר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצירה
אליהו15/04/2014ד.נ.
האם יש דרך מעשית כלשהי להיערך בעוד מועד, לפני הליכה לניתוח בקע מפשעתי, כדי למנוע עצירת שתן כתוצאה מהניתוח?
שנית, מה ההסתברות, לפציינט מבוגר ממוצע, לעצירת שתן כתוצאה מניתוח זה?
חג שמח. אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצירה - תגובה
ד``ר רפאל אלון15/04/2014אפשר להתייעץ עם אורולוג
בכל מקרה הסיכוילאצירת שתן (כותבים אצירה ב-א מלשון לאצור,לאגור) הוא נמוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח בקע מפשעתי
רונן06/05/2014חג שמח , לאחר התקף לב וצינתור, מטופל בכדורים
מגללי דם , תוך כמה זמן ניתן לעבור נתוח
בקע מפשעתי והאם יש איזה סיכון אם לא
יעשה אין הניתוח ( חוץ מנפילות אין כאבים )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נפיחות אחרי ניתוח בקע מפשעתי
בקע מפשעתי שתוקן לפני שנים מציק בהריון
נפיחות בטנית בפופיק - בלחיצה זה עולה למעלה
האם יש הגבלה בפעילות גופנית בשל בקע מפשעתי?
בקע מפשעתי אצל חולה סכרת - האם לנתח?
מכת אגרוף חזקה יכולה לגרום להיווצרות בקע בטני?
הסננה של שומן מזנטריאלי בבדיקת סי טי מה המשמעות?
צורך בניתוח תיקון בקע שאובחן בבדיקה מקרית
כאב לאחר יחסי מין - ולאחר ניתוח בקע חד צדדי
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)