תיקון בקע טבורי חוזר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תיקון בקע טבורי חוזר
    לימור
    22/04/2014

בפברואר 2013 עברתי ניתוח לתיקון בקע קטן (2 ס״מ) בטבור. בדיעבד הסתבר שנותחתי בשיטה שלא התאימה לי- לפרוסקופיה עם רשת 15 על 15 (!!!). סבלתי מהמטומה לאחר הניתוח.
    הבקע החוזר התגלה לפני כשלושה חודשים- כאשר ניגשתי לכירורג פלסטי על מנת לברר אפשרות של הכנסת הטבור פנימה (נשאר בולט לאחר הניתוח). בבדיקות קודמות (באוגוסט) לא התגלה בקע.
    ע״פ בדיקת אולטרסאונד וסיכום הכירורג- בקע POVH קטנטן עם חסר בפסיה כ1.5 ס״מ מכיל תוכן שומני. ללא סימני כליאה.

הומלץ לי לעבור ניתוח חוזר בשיטה הפתוחה עם הרדמה מקומית ושימוש בתפרים. ע״פ הכירורג שבדק אותי- רשת נוספת לא מומלצת. לטענתו ארגיש אותה (כאמור יש לי רשת נוספת גדולה מתחת לשריר).

לאור כל מה שעברתי אני חוששת. מה מומלץ לעשות?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תיקון בקע טבורי חוזר

הוספת תגובה

• שכחתי לציין

לימור
    22/04/2014

יש לי ילדה בת שנה וחצי שהבנתי שלא אוכל להרים אותה חודש וחצי לאחר הניתוח. האם לאחר פרק הזמן הזה אוכל להרים אותה? (אני עושה את זה די הרבה במשך יום רגיל).
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי לציין - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    22/04/2014

יש סבירות נמוכה שאחרי תיקון עם רשת גדולה כ"כ יש בקע חוזר. כדאי להבדק שוב כדי להבין אם באמת יש בקע חוזר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה חוזרת

לימור
    22/04/2014

נבדקתי ע״י שני כירורגים בנפרד ובבדיקת US שלמרות שהיא פחות אמינה מ CT נמצא ״דפקט בין שרירים באורך 2.3 ס״מ ודפקט באפונברוזיס באורך 0.5 ס״מ״.

האם לחזור ולעשות CT? (עשיתי אחד לפני שנה- בשל הסיבוך וההמטומה) ומעדיפה לחסוך עד כמה שאפשר את הקרינה.

בבדיקה ידנית הרשת נמצאה תקינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה חוזרת - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    22/04/2014

בקע הוא בעצם פתח במעטפת הקיר השרירי של הבטן, דרכו תוכן תוך בטני "בוקע החוצה אל מתחת לעור. בניתוח לפרוסקופי כמו שעברת הונחה רשת רחבה בחלק הפנימי של דופן הבטן כדעי לאטום את המעבר בפתח הבקע. הפתח עצמו לא נסגר (דמייני טלאי המחובר לצד הפנימי של קיר הבטן ובכך חוסם את הפתח מבפנים. הUS והCT מזהים עדיין את הפתח בקיר הבטן. אין זה אומר בצורה מוחלטת כי קיים בקע. יש צורך בבדיקה גופנית שלך + צפיה בתמונות הCT כדי לדעת בצורה ברורה מה הבעייה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו