מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שריר בטן, בקע ואבחון הדמייתיניר09/08/2014
ד״ר נויפלד, ד״ר אלון
שלום רב,
אני גבר בן 33 פעיל מאוד גופנית.
אני סובל מזה מספר חודשים מכאבים בשרירי הבטן, בעיקר בנקודות האחיזה על ה inguinal ligament ובאזור התעלה המפשעתית. הכאבים פוגעים לי באיכות החיים, במטלות היום יום ואינם מאפשרים לעשות פעילות גופנית בצורה סדירה.
בבדיקה קלינית אצל הרופא, לא נמצא בקע מפשעתי.
הרופא הפנה אותי לאולטראסאונד, באולטראסאונד בזמן ולסלווה נצפה בקע מפשעתי בגודל 1.5 על 1 ס״מ.
שאלותי הן:
1. האם בקע בגודל כזה נחשב גדול/בינוני/קטן? והאם בהכרח הבקע הזה גורם לי לכאבים בשרירי הבטן?
2. בבדיקה הקלינית לא נצפה בקע, מצד שני באולטרא סאונד כן, מה עושים?
3. האם אולטראסאונד היא בדיקה מהימנה לאיתור בקעים?
4. האם ישנן בדיקות הדמיה אשר נחשבות gold standard באיתור בקעים ופתלוגיות בשרירי דופן הבטן.
אשמח לעזרתכם,
תודה ושבוע טוב
ניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריר בטן, בקע ואבחון הדמייתי - תגובה
ד``ר רפאל אלון09/08/2014לניר,
בדיקת US של המפשעה אינה בדיקה מהימנה. המקרים בהם שולחים לבדיקה כזו היא כאשר קשה לבדוק את הנבדק כי הוא שמן מאד ויש חשד לבקע. אני מניח שאתה איש רזה (ספורטאי, כתבת) ובמקרה כזה מה שקובע זו הבדיקה הגופנית. יש מה שנקרא "בקע של ספורטאים" במיוחד שחקני כדורגל בהם יש סימפטומים דומים לבקע גם בהעדר בקע. אין בדיקה הדמייה שהיא ה"גולד סטנטרד" לאבחון בקע מפשעתי. לעתים CT יכול להדגים בעיה במפשעות ו/או בשרירי הבטן. פנה לחוות דעת נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נפיחות אחרי ניתוח בקע מפשעתי
בקע מפשעתי שתוקן לפני שנים מציק בהריון
נפיחות בטנית בפופיק - בלחיצה זה עולה למעלה
האם יש הגבלה בפעילות גופנית בשל בקע מפשעתי?
בקע מפשעתי אצל חולה סכרת - האם לנתח?
מכת אגרוף חזקה יכולה לגרום להיווצרות בקע בטני?
הסננה של שומן מזנטריאלי בבדיקת סי טי מה המשמעות?
צורך בניתוח תיקון בקע שאובחן בבדיקה מקרית
כאב לאחר יחסי מין - ולאחר ניתוח בקע חד צדדי
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)