שריר בטן, בקע ואבחון הדמייתי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שריר בטן, בקע ואבחון הדמייתי
    ניר
    09/08/2014

ד״ר נויפלד, ד״ר אלון
    שלום רב,
    אני גבר בן 33 פעיל מאוד גופנית.
    אני סובל מזה מספר חודשים מכאבים בשרירי הבטן, בעיקר בנקודות האחיזה על ה inguinal ligament ובאזור התעלה המפשעתית. הכאבים פוגעים לי באיכות החיים, במטלות היום יום ואינם מאפשרים לעשות פעילות גופנית בצורה סדירה.
    בבדיקה קלינית אצל הרופא, לא נמצא בקע מפשעתי.
    הרופא הפנה אותי לאולטראסאונד, באולטראסאונד בזמן ולסלווה נצפה בקע מפשעתי בגודל 1.5 על 1 ס״מ.
    שאלותי הן:
    1. האם בקע בגודל כזה נחשב גדול/בינוני/קטן? והאם בהכרח הבקע הזה גורם לי לכאבים בשרירי הבטן?
    2. בבדיקה הקלינית לא נצפה בקע, מצד שני באולטרא סאונד כן, מה עושים?
    3. האם אולטראסאונד היא בדיקה מהימנה לאיתור בקעים?
    4. האם ישנן בדיקות הדמיה אשר נחשבות gold standard באיתור בקעים ופתלוגיות בשרירי דופן הבטן.

אשמח לעזרתכם,
    תודה ושבוע טוב
    ניר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שריר בטן, בקע ואבחון הדמייתי - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    09/08/2014

לניר,
    בדיקת US של המפשעה אינה בדיקה מהימנה. המקרים בהם שולחים לבדיקה כזו היא כאשר קשה לבדוק את הנבדק כי הוא שמן מאד ויש חשד לבקע. אני מניח שאתה איש רזה (ספורטאי, כתבת) ובמקרה כזה מה שקובע זו הבדיקה הגופנית. יש מה שנקרא "בקע של ספורטאים" במיוחד שחקני כדורגל בהם יש סימפטומים דומים לבקע גם בהעדר בקע. אין בדיקה הדמייה שהיא ה"גולד סטנטרד" לאבחון בקע מפשעתי. לעתים CT יכול להדגים בעיה במפשעות ו/או בשרירי הבטן. פנה לחוות דעת נוספת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו