מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בקע במפשעה דו צדדי - כיצד לנהוג עדשי20/04/2015
שלום
אני כבן 40 לאחרונה הרגשתי כאבים , או מעין דקירותבצד ימין באזור המפשעה.
כרקע אציין כי הנני סובל מטחורים מספר שנים והומלץ לי על ניתוח, בעיית לחצים בפי הטבעת וכל אזור המעיים קצת רגיש.
ממש במקביל לבעיית הבקע התגלה אצלי גם חיידק הליקובקטר שהושמד לפי בדיקת הצואה.
עקב הנ"ל לא הייתי בטוח מה בדיוק הולך שם באזור , אך מכיוון שהיו לי מעין דקירות בזמן פעילות ספורטיבית של כדורסל וחד כושר ( בעצימות נמוכה), פניית לכירורג בקופח.
לתדהמתי בבדיקה ידנית במקום נאמר לי כי יש לי בקע (ענק בצי ימין),בשני הצדדים שיורד לאחרים וזה מצוי כבר שנים.
יש לי מספר שאלות-
1. כיצד זה יתכן שהבקעים הללו,ו כבר שנים, עד כה שחקתי כדורסל בתדירות גבוהה ולאחרונה חד"כ ולא הורגש כלום.
2. הרופא לא התייחס כ"כ , עד להחלטה מה לעשות מה אני יכול לעשות בפעילות ספורטיבית, האם המגבלה היא כאבים או משהו אחר.
3. האם כן ניתן לה שאיר כגע את המצב עם הסבל וכו שכרוך בכך ולא לנתח.
אודה על תשובה מירה כי אני מאוד בלחץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע במפשעה דו צדדי - כיצד לנהוג עד - תגובה
ד``ר רפאל אלון21/04/2015בקע שאינו גורם להפרעה-אין צורך לתקן בניתוח. כמובן שצריך לשקול אצל אדם צעיר ופעיל כמוך אם לא כדאי לתקן את הבקע/ים כדי שלא תהיה הגבלה בעתיד. אני מסופק אם יש לך בקע ענק-לא תארת בקע הממלא את שק האשכים ומגיע לברך..
כל עוד אין לך כל הפרעה אינך מוגבל בפעילות. כדאי להמנע מפעולות המעלות את הלחץ התוך בטני כמו הרמת משקולות וכפיפות בטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לדר אלון
שי10/05/2015תודה על התשובה עד כה
כנראה לא דייקתי ובצד ימין הבקע מגיע לאשך ימין ומנפח אותו מאוד ויש מראה של שק
אני עדיין לא יודע מה לעשות פניתי לייעוץ בירושלים ושם נאמר לי כי יש לנתח בשיטה הפתוחה
רופא אחד אמר לנתח את צד ימין בהתחלה וראופא שני שניתן לנתח את שני הצדדים בפעם אחת
שאלותי.
1. האם אכן ניתן לנתח את שני הצדדים בפעם אחת בשיטה הפתוחה ומהי המשמעות.
2. בצד שמאל הבקע כנראה הרבה יותר קטן וגם כרגע לא מורגש או מפריע האם יש צורך לנתחו?
3. לגבי פעילות ספורטיבית רופא אחד אמר כי אין כל מגבלה ורופא שני המליץ לא להתאמן בחדר כושר.
מה נכון לדעתך?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לדר אלון - תגובה
ד``ר רפאל אלון11/05/2015א. ניתן לנתח את שני הצדדים באותו ניתוח.
ב. בשיטה הפתוחה (אם מצב הבקע מחייב שיטה כזו) ההחלמה יותר קשה
ג. ניתן גם לנתח בשני שלבים-קודם את הצד שמפריע יותר
ד. במצב של בקע סימפטומטי מומלץ להמנע מפעילות המעלה את הלחץ התוך בטני (הרמת משקולות, כפיפות בטן וכד')* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נפיחות אחרי ניתוח בקע מפשעתי
בקע מפשעתי שתוקן לפני שנים מציק בהריון
נפיחות בטנית בפופיק - בלחיצה זה עולה למעלה
האם יש הגבלה בפעילות גופנית בשל בקע מפשעתי?
בקע מפשעתי אצל חולה סכרת - האם לנתח?
מכת אגרוף חזקה יכולה לגרום להיווצרות בקע בטני?
הסננה של שומן מזנטריאלי בבדיקת סי טי מה המשמעות?
צורך בניתוח תיקון בקע שאובחן בבדיקה מקרית
כאב לאחר יחסי מין - ולאחר ניתוח בקע חד צדדי
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)