בקע מפשעתי קטן, מתלבט האם לנתח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקע מפשעתי קטן, מתלבט האם לנתח
    בן
    07/06/2016

שלום רב,

אני בן 30 ומזה כשנה אני סובל מכאבים שבאים והולכים, בתקופות, באזור המפשעה והאשך הימני.
    לפני כשנה ביצעתי אולטרה סאונד מפשעות ונראה בו "מפתח קל של תעלה מפשעתית ברוחב 0.26 ס"מ ללא עדות לבקע".
    לפני כחודש ביצעתי שוב אוטלרה סאונד מפשעות אך הפעם "הודגם בקע, רוחב פתיחה 0.46 עם פלישת מעי לתעלה בעת מבחן וולסבה".

2 רופאים כירוגים שראיתי לאחר מכן המליצו לי שלא לנתח מאחר ומדבר בבקע מאוד קטן ולהיות במעקב. טענו שאם אין צורך ממשי לנתח הם מעדיפים שלא. זאת למרות שציינתי שיש לי כאבים והרגשה לא נוחה באזור. אציין רק שהכאבים לא עזים אך לא נוחים גם.

בעוד כחודשיים אני טס לארה"ב לתקופה של שנה לפחות וקצת חושש שהמצב יחמיר ואאלץ לעבור ניתוח שם, שכנראה יהיה מאוד יקר.

ממה שאני מבין ניתוח זה הפתרון היחידי לכאבים שאני מרגיש אך אני מרגיש שלא בנוח ללכת נגד דעתם של 2 רופאים שונים שהמליצו לי שלא לנתח..

אשמח לשמוע את דעתך בעניין

תודה מראש,
    בן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בקע מפשעתי קטן, מתלבט האם לנתח - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    07/06/2016

אין כזה דבר " בקע של 2 או 4 מ"מ". בדיקת US מפשעות היא בדיקה לא מדויקת ומטעה ואין להסתמך עליה בשאלה של בקע סימפטומטי פרט למקרים חריגים כמו אדם שמן מאד שקשה לבדוק בשל השומן. כאביך כנראה מסיבה אחרת ועל הסמך פנייתך הייתי נמנע מניתוח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו