שאלה לגבי ניתוח בקע מפשעתי לאחר מכון כושר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי ניתוח בקע מפשעתי לאחר מכון כושר
    עומר
    29/06/2016

שלום,
    הנני חייל בן 21 שמתאמן בחדר כושר כשנה וחצי. לפני כשבועיים וחצי התאמנתי במכון ומאז התחילו לי כאבים באיזור המפשעות. לאחר בדיקת US יצא שיש לי בקעים מפשעתיים דו"צ מימן עד 0.5 ס"מ ומשמאל עד 1.0 ללא עדות ללימפאדנופתיה חשודה. הופניתי לכירורג בתל השומר והיא טענה שכנראה הכאבים שיש לי הם מהבקע, אבל לא הייתה בטוחה לכן שלחה אותי לאורטופד לביטול הטענה שלי כי אולי הכאבים הם ממתיחה. יש לציין כי אני לא מרגיש בבליטה או משהו דומה באיזור שמראה על בקע, למרות שהכירורגית אמר כי הרגישה לאחר שהשתעלתי הרבה במשהו קטן מצד אחד בלבד. לאחר צילום רנטגן האורטופד טען שהוא לא רואה כלום ויכול להיות שמתחתי שריר או משהו כזה ואינו רואה משהו חריג אחר. הניתוח הכי קרוב שהביאו לי הוא לעוד למעלה מחצי שנה וכרגע אני עדיין עם כאבים שהולכים ובאים באיזור המפשעות. האם הכאבים בוודאות מהבקע, או שמא יש מצב כי הם ממתיחת שריר/גיד או דומה? מה אפשר לעשות עם זה כרגע? יכול להיות שמאימון אחד במכון כושר התרחב לי הבקע? תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלה לגבי ניתוח בקע מפשעתי לאחר מכון כושר - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    30/06/2016

אין לך קרוב לודאי בקע. בדיקת US אינה טובה לאבחון בקע והכאבים שלך נובעים כנראה ממאמץ שרירי מופרז. תפסיק את האימונים עד שהכאב יחלוף ואז תחזור בהדרגה לפעילות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו