בקע מפשעתי בצד שמאל וכאב רצוף האם הוא בגלל הבקע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקע מפשעתי בצד שמאל וכאב רצוף האם הוא בגלל הבקע
    אמנון
    24/08/2016

סובל חודשיים ברציפות מכאב די ממוקד חד ולעיתים חזק בבטן תחתונה מצד שמאל בקרבת המפשעה גם במנוחה (אפשר לשים את האצבע באזור הכאב. מרגיש כאילו יש לחץ קבוע על עצב). עשיתי בדיקת אולטראסאונד רקמות רכות לאזור שהדגימה בקע מפשעתי גולש ("מסוג בלתי ישיר עם תוכן שומני"). גם מערכת השתן נבדקה ונמצאה תקינה (לפעמים התכווצות באזור הכאב לאחר מתן שתן). אין הפרעות במערכת העיכול מלבד Ct בטן שהראה סעיפים בסיגמה ללא עדות לדיברטיקוליטיס. דבר זה היה רשום גם ב-CT מלפני 8 שנים של הבטן – לעניין אחר). הרופא הכללי בעד לעבור ניתוח בקע אך לא יכול היה לומר לי בוודאות שהסיבה לכאב היא רק מהבקע. האם הכאב הנ"ל אופייני לבקע למרות שהוא לא מתגבר בהרמת משא בצד שמאל או בתרגיל כיפוף הירך או בשיעול ולא נראה דבר בחיצוניות ורק בבדיקת ידנית עמוקה ניתן היה להבחין בכך? מה עוד אפשר לבדוק כדי לשלול סיבות אחרות (אין לי עניין לעבור ניתוח שלא ישחרר אותי מכאב זה). בתודה אמנון בן 73

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בקע מפשעתי בצד שמאל וכאב רצוף האם הוא בגלל הבקע - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    24/08/2016

קשה לענות על שאלתך בלי בדיקה גופנית. בדיקת US הרבה פעמים אינה מדויקת באבחון של בקע מפשעתי ומה שחשוב זו בדיקת הכירורג. הכאב שאתה מתאר יכול להיות מאיזושהי בעיה עצבית בלי שבאמת יש בקע.פנה לבדיקת כירורג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו