דאגה לגבי הרניה אולי אחרי לידה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דאגה לגבי הרניה אולי אחרי לידה?
    מיכל
    07/01/2017

שלום רב.
    בתי ילדה ב"ה , לידה ראשונה.
    עכשיו , לא היה לה עודף משקל, סתם ככה אבל בהריון שמתי לב שהבטן במיוחד נפוחה, כאילו זה תאומים, וזה לא היה.
    היא היתה במעקב שגרתי אצל רופאת נשים.
    הם לא אמרו שום דבר על הרניה, רק פעם אחת הטכנאית אולטראסאונד אמרה לבתי, מה זה, מה זה, לא כואב לך? ושלחה אותה לאולטראסאונד לבדיקה של כיס המרה וכו', הכל היה תקין ב"ה.
    עכשיו אחרי הלידה הבטן שלה במיוחד נפוחה ובולטת.
    האם לפי דעתך זה הרניה? ואם כן, האם יתכן שאף אחד לא שם לב לזה בהריון, ובבית חולים מכיון, שהפוקוס שלהם הוא לבדוק את הרחם ולא את נושא ההרניה? אני רוצה גם לציין שאחרי הלידה היא עברה נתוח קטן נוסף להוצאת חלקים מהשליה שלא הצליחו לצאת.
    אני יודעת שאי אפשר לאבחן דרך האינטרנט ובכל מקרה, היא תלך לרופאת נשים לבקורת, ואם צריך גם לעוד רופא, אבל עכשיו היא שבוע אחרי הלידה, ורציתי לדעת באופן כללי מה דעתכם.
    אני רוצה לציין שבעלי עבר שני ניתוחי הרניה בחייו.
    תודה רבה מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הרניה אחרי לידה

ד``ר רפאל אלון
    08/01/2017

כמו שכתבת, לא ניתן לאבחן בקע דרך האינטרנט. הריון יכול לגרום להופעת בקע בטבור או למתיחה של דופן הבטן כך שישנה התבלטות באזור קו האמצע בבטן העליונה בזמן מאמץ. עליה לפנות לבדיקת כירורג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו