בקע טבורי- מתלבטת האם לנתח?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקע טבורי- מתלבטת האם לנתח?
    מירב
    23/01/2017

שלום
    שמי מירב בת 36 יש לי בקע טבורי קטן יחסית שאינו גורם לי כאבים כלל. תחילה היה גורם לי אי נוחות ורגישות גבוהה (במגע עם החולצה או בשכיבה על הבטן) ובשבועות האחרונים כבר כמעט ואיני מבחינה בקיומו..
    התייעצתי עם מספר רופאים וכן אנשים שעברו את הניתוח וכולם היו בדעה דומה- לסיים עם זה כל עוד אני צעירה ובריאה והבקע לא גדול כי אין לדעת מה יקרה בעתיד וכיצד יתפתח. אני עדיין מאד מתלבטת וחוששת גם מכל הקשור לניתוח עצמו (הרדמה כללית וכו') וגם מהצלקת שתישאר לאחר מכן (הומלץ לי ניתוח בשיטה הפתוחה הרגילה). השאלה שלי האם אכן כדאי לנתח? במידה ואני מחכה ודוחה האם בהכרח הבקע יגדל? אוסיף ואציין שאני מתאמנת 2-3 פעמים בשבוע- אירובי בעיקר.
    אשמח מאד לתשובה תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בקע טבורי

ד``ר רפאל אלון
    23/01/2017

בקע טבורי קטן אינו מהווה בעיה בריאותית או בעל פוטנציאל לכזו. לכן ההמלצה לנתחו קיימת רק אם הוא גורם להפרעה. אם אין לך סימפטומים כרגע אין צורך בניתוח. אם יופיעו סימפטומים תמיד יהיה ניתן לנתח בעתיד. ובאשר לשיטה-בקע טבורי קטן אני ממליץ לנתח בשיטה פתוחה, בחתך קטן בגבול התחתון של הטבור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המענה המהיר

מירב
    23/01/2017

תודה על המענה המהיר.
    גודלו של הבקע הוא 10 מ"מ. היות ואני גם מתאמנת השאלה האם זה לא יכול לגרום לבקע לגדול?
    כשרק גיליתי את הבקע, לפני כחודשיים לערך, הרגישות הייתה מאד גדולה וכל מגע של חולצה היה ממש מפריע לי והיו לי גם בחילות. בשבועות האחרונים הרגישות נעלמה כמעט לחלוטין.... זה הגיוני?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקע טבורי

ד``ר רפאל אלון
    24/01/2017

פתח בקע של 10ממ הוא פתח קטן מאד. את יכולה להמשיך בכל עיסוקייך ללא חשש. כנראה בזמן תחילת היווצרות הבקע היו לך מיחושים שעברו בהמשך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השאלה מה הסיכוי שיגדל בעתיד וכן יחייב אותי בניתוח?

מירב
    24/01/2017

השאלה מה הסיכוי שיגדל בעתיד וכן יחייב אותי בניתוח? או אפילו יסכן אותי ויגיע חלילה למצב של בקע כלוא?
    ההתלבטות שלי היא בעצם- אם אני בכל מקרה בשלב מסוים של חיי אזדקק לניתוח האם לא כדאי לעשות אותו כבר עכשיו בגיל צעיר יותר ולסיים עם זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו