מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח בקע מפשעתי + טבורייגיל24/01/2017
ד"ר שלום רב,
לפני מספר חודשים אובחן אצלי בקע מפשעתי בצד ימין בגודל 1.3 ס"מ. בעקבות נפיחות וכאבים הומלץ לי לעבור ניתוח. בזמן ההמתנה החלו כאבים גם בטבור ובצילום אולטרסאונד אובחן בקע טבורי בגודל 0.7 ס"מ.
שאלותיי:
1. האם לאור גודלם של הבקעים, שלהבנתי יחסית קטנים, מומלץ לעבור ניתוח כעת או ניתן להמתין ולעקוב?
2. במידה ועוברים ניתוח - האם מדובר יהיה בניתוח אחד שיכלול את שני הבקעים? איזו שיטת ניתוח עדיפה - חתך או לאפ' ? , האם ניתן יהיה לבצע תפירה של הבקעים במקום לשים רשת לאור גודלם של הבקעים ?
3. האם לאחר ביצוע הניתוח ניתן יהיה לשוב לפעילות גופנית מלאה כולל חדר כושר, הרמת משקולות, כפיפות בטן?
4. האם בעקבות הניתוח עולה ההסתברות שלי לבקע חוזר לעומת אדם שלא עבר את הניתוח?
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע מפשעתי + טבורי
ד``ר רפאל אלון24/01/2017אם הבקעים מפריעים וגורמים לכאב ממלץ לתקנם.
על הבקע המפשעתי כתבת שהוא כואב ומפריע. הבקע הטבורי הוא זעיר ולא חייבים בהכרח לתקנו - תלוי בסימפטומים.
במפשעה בכל ניתוח כיום שמים רשת. זה מקטין משמעותית את סיכויי החזרה של הבקע. בטבור בגודל קטן כ"כ ייתכן ויספיק תפר או שניים כדי לסגור את פתח הבקע.
באשר לשיטת הניתוח כדאי להתייעץ עם המנתח. בקע טבורי קטן כ"כ הייתי מתקן בשיטה פתוחה. תיקון לפרוסקופי של בקע מפשעתי נעשה בחתך ליד הטבור שדרכו ניתן גם לסגור את הבקע הטבורי.
סיכויי החזרה של הבקע/ים הם קטנים מאד מאז שתיקון עם רשת הפך לשגרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע מפשעתי + טבורי
יגיל25/01/2017תודה על התשובה המהירה והעניינית ...
יש לי עוד שתי שאלות:
1. האם בקע טבורי קטן כמו שיש לי (0.7 ס"מ) יכול להתאחות מעצמו? לדוגמה אם אני אנוח ואשכב ולא אעשה שום מאמץ תקופה מסוימת, האם הבקע יכול להתאחות בעצמו לאור היותו קטן מאוד?
2. האם יש הבדל בסיכון לפתח בקע בין 2 אנשים שמתאמנים במכון כושר כאשר אחד עבר ניתוח בקע ולאחר שנתיים שלוש חזר להתאמן , והשני - אדם רגיל שלא עבר ניתוח בקע ? אצל מי הסיכון יהיה יותר גדול לפתח בקע? תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע מפשעתי + טבורי
ד``ר רפאל אלון25/01/2017בקע אינו מתאחה בעצמו. (פרט לידלים עד גיל 3, שאותו כבר עברת...)
באשר לסיכוי לפתח בקע איני יודע לענות על שאלה זו. מאז שהחל שימוש ברשתות לתיקון בקעים אחוז החזרה של הבקע ירד בצורה משמעותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע מפשעתי+טבורי
יגיל29/01/2017תודה על התשובה. יש לי שתי שאלות נוספות:
1. האם כאשר מדובר בבקע טבורי קטן (פחות מס"מ) כדאי לבצע תפירה בלבד ללא הנחת רשת?
2. האם ניתן וכדאי לכלול בניתוח אחד טיפול בשני בקעים (טבורי ומפשעתי ימני) כאשר מדובר בניתוח של חתך (כלומר לבצע שני חתכים בעת הניתוח, אחד לבקע הטבורי ואחד למפשעתי)?
תודה ושבוע טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע מפשעתי +טבורי
ד``ר רפאל אלון29/01/2017כאשר פתח הבקע הוא מאד קטן ניתן לתקנו בתפירה ללא רשת מכיון שהכנסת הרשת תחייב הגדלת הפתח.
בעיקרון בקע מתקנים אם הוא מפריע. אם הבקעים מפריעים לך כדאי לפתור הבעיה בניתוח אחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נפיחות אחרי ניתוח בקע מפשעתי
בקע מפשעתי שתוקן לפני שנים מציק בהריון
נפיחות בטנית בפופיק - בלחיצה זה עולה למעלה
האם יש הגבלה בפעילות גופנית בשל בקע מפשעתי?
בקע מפשעתי אצל חולה סכרת - האם לנתח?
מכת אגרוף חזקה יכולה לגרום להיווצרות בקע בטני?
הסננה של שומן מזנטריאלי בבדיקת סי טי מה המשמעות?
צורך בניתוח תיקון בקע שאובחן בבדיקה מקרית
כאב לאחר יחסי מין - ולאחר ניתוח בקע חד צדדי
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)