בקע מפשעתי דו צדדי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקע מפשעתי דו צדדי
    איילה
    09/06/2017

אני בת 80, לפני 3 שנים עברתי כריתת רחם והרמת שלפוחית שתן.
    לפני כשנה התגלה אצלי בקע מפשעתי דו צדדי די קטן , שאינו כואב. השאלה היא 1. האם לנתח כעת או לא? 2. האם עדיף לי ניתוח פתוח או לפרוסקופי, יש הטוענים כי עדיף ניתוח פתוח בגלל כריתת הרחם וכדי לא לפגוע בשלפחית ואחרים הטוענים כי עדיף לפרוסקופי.
    אודה לך עת חוות דעתך ותשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בקע מפשעתי דו צדדי

הוספת תגובה

• בקע מפשעתי דוצדדי

ד``ר רפאל אלון
    09/06/2017

בקע מפשעתי קטן, דו צדדי שאינו כורם לשום סימפטום-אין צורך בניתוח. אם יחול שינוי במצב והבקע/ים יפריע/ו לך - תתייעצי עם כירורג לגבי השיטה המתאימה למצבך. צלקות מניתוחים קודמים יכולות למנוע גישה לפרוסקופית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך ושאלה קטנה

איילה
    10/06/2017

לד"ר אלון שלום רב, אני מאד מודה לך על תשובתך ועל המהירות שבה ענית לי ! אין לי צלקות חיצוניות מניתוחים קודמים, האם התכוונת לצלקות פנימיות עקב הוצאת רחם והרמת השלפוחית (עקב צניחה)?
    האם בגלל צלקות פנימיות כאלה עדיף לי ניתוח פתוח ? ושוב תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה קטנה

ד``ר רפאל אלון
    10/06/2017

מפנייתך נראה לי שאינך זקוקה כלל לניתוח. אם עברת ניתוח לפרוסקופי לכריתת הרחם אין בעיה של צלקות. בכל מקרה מתייעצים עם המנתח לגבי השיטה המתאימה לכל מצב, למחלות נלוות, להסטוריה הרפואית ועוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו