בקע מפשעתי צד שמאל עם פתח של 0.8 ס"מ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקע מפשעתי צד שמאל עם פתח של 0.8 ס"מ
    ד''ר דוד נויפלד
    06/09/2017

שלום רב, בת 28, מתאמנת 3-4 פעמים בשבוע אימוני כוח. מסתבר שיש לי בקע מפשעתי בצד שמאל, הבקע ללא סימפטומים, התגלה במישוש אקראי שלי ואכן כירורג קבע שיש בקע, שלח ל-US שם "הודגם בקע גולש בעל תוכן שומני, עם פתח של 0.8 ס"מ". כמה שאלות:
    1. האם הבקע נוצר בגלל הספורט?
    2. מהו בקע גולש?
    3. האם הגודל נחשב לגודל גדול או קטן?
    4. אם אני מתכננת היריון בזמן הקרוב, יש סיכון כלשהו?
    5. האם יש צורך בניתוח בקרוב?
    תודה מראש על העזרה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בקע מפשעתי

ד``ר רפאל אלון
    06/09/2017

לא מוכר לי בקע בגודל 8 מ"מ. בדיקת US של המפשעות הינה בדיקה לא מדויקת. אני בספק אם בכלל יש בקע. המונח בקע גולש אינו שייך לבקע מפשעתי והוא חסר משמעות. אין סיכון בהריון ואם אין לך שום תסמינים גם אין צורך בניתוח. מציע שתקבלי חוות דעת נוספת אצל כירורג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, בהמשך לתשובתך..

מוטרדת משהו
    06/09/2017

ציטטתי מתוך פענוח האולטרסאונד בדיוק מה שנכתב, "פתח כ-8 מ"מ." האם בינתיים עד שאחזור לכירורג מותר להמשיך ספורט כמו אימוני כוח וריצה? האם ייתכן שספורט ומאמצים שכוללים לחץ תוך בטני מוגבר יכולים להוביל להיווצרות של בקע?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד``ר רפאל אלון
    07/09/2017

את יכולה לחיות רגיל כולל מאמצים. (סבירות קרובה ל100% שאין לך בקע...)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חייבת להודות לך!

מוטרדת משהו
    07/09/2017

הרגעת אותי מאד, הייתי מאד לחוצה בעניין וממש פחדתי לעשות ספורט כלשהו. המון המון תודה על המענה המהיר!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו