בקע בטבור לאחר לידה שלישית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקע בטבור לאחר לידה שלישית
    יעלי
    14/10/2017

10:15 15/09/2017 | מאת יעלי

שלום ד"ר,
    אני חודש אחרי לידה שלישית. רופא כירורג איבחן בקע בטבור (יש לי כאבים בטבור ומסביב לו , ובהריון האחרון הטבור בלט החוצה ונכנס לאחר הלידה). הוא רק הפנה אותי לאולטראסאונד ואמר שאין מה לחזור אליו אלא אם אני רוצה ניתוח,ושזה תלוי בכאב שלי. אני ממש לא מעוניינת בניתוח מן הסתם....אך נותרתי עם מספר שאלות:
    1. יש לי תינוק ששוקל 12 קילו, תינוקת שרק נולדה וילדה בת 4. האם מותר לי להרים אותם?
    2. האם מותר פעילות גופנית?אני רוצה להירשם לשיעור זומבה וחיזוק רצפת האגן,זה אפשרי?
    3. מה המגבלות שלי בחיי היום יום?
    4. מתכננת הריון נוסף מתישהו בעתיד. האם זה אפשרי לעבור שוב הריון מבלי לנתח?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בקע טבורי

ד``ר רפאל אלון
    15/10/2017

את יכולה להמשיך בכל הפעולות שתיארת. אם הבקע מפריע לך מומלץ לתקנו בניתוח. קחי בחשבון שבקע כזה נוטה לגדול עם הזמן. ניתן לעבור הריון עם הבקע וגם אחרי תיקון בקע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלת המשך

יעלי
    15/10/2017

תודה על התשובה.
    הכאבים נסבלים ומופיעים רק מדי פעם או במגע (למשל כשאני נשענת על הבטן). במידה ואני בוחרת לא לנתח האם יש סבירות גבוהה שכן אצטרך ניתוח בעתיד? כמה שנים לוקח לבקע לגדול?
    אני בת 35 ומתלבטת אם לחכות לסוף ההריונות (שזה יכול לקחת גם 3-4 שנים) או אם עדיף לסיים עם זה עכשיו?
    רופאת הנשים אמרה לי שהריון יכול להרוס את התיקון. אציין שאני בחורה קטנה אבל בכל ההריונות הייתה לי בטן גדולה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד``ר רפאל אלון
    15/10/2017

ההריון לא יקלקל תיקון טוב. אם יש לך הפרעה מהמבקע הייתי ממליץ על תיקונו עכשיו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו