בליטה במפשעה (בקע מפשעתי)

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בליטה במפשעה (בקע מפשעתי)
    פיטר
    30/10/2017

היי,
    לפני כחודשיים הופיע לי בליטה במפשעה בצד ימין והחלו כאבים באותה בליטה. עם הזמן הבליטה גדלה מעט והכאבים מורגשים יותר. רופא המשפחה בדק אותי ושלח אותי לאוטרסאונד בחשש שמודבר בבקע מפשעתי. בבדיקת האולטרסאונד יצא שיש לי נפיחות בחלק מהלימפות באזור ושמדובר בתהליך דלקתי.
    חשוב לציין כשאני נשכב אז הנפיחות נעלמת ואין שום כאב אפילו בעת מישוש האזור, וכאשר אני יושב או עומד אז מופיע בלוטה בקוטר של 2-3 ס"מ והיא כואבת כאשר אני לוחץ על הבלוטה. האולטרסאונד נעשה בשכיבה רק (בשכיבה אין לי בליטה). האם ניתן להסתמך על בדיקת האולטרסאונד? או שיש סיכוי שאכן מדובר בבקע?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בליטה במפשעה (בקע מפשעתי)

הוספת תגובה

• בקע מפשעתי

ד``ר רפאל אלון
    30/10/2017

התיאור מחשיד לקיום של בקע מפשעתי. פנה לבדיקת כירורג. בדיקת US בשאלה של בקע היא אינה מדויקת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

פיטר
    31/10/2017

תודה רבה.
    שתי שאלות נוספות:
    1. אני מתאמן בחדר כושר אימוני משקולות. אני יכול להמשיך להתאמן כרגיל או שזה עלול להחמיר את הבקע(במידה שמדובר בבקע)?
    2. במידה ומדובר בבקע, לאחר ניתוח בקע תוך כמה זמן אפשר לחזור להתאמן בחדר כושר(על פי זמן החלמה ממוצע)?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

ד``ר רפאל אלון
    31/10/2017

מאמצים תוך בטניים כמו בהרמת משקולות יכולים להחמיר את מצב הבקע. לאחר ניתוח לתיקון הבקע ניתן לחזור בהדרגה לפעילות גופנית כ3-4 שבועות לאחר הניתוח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

פיטר
    01/11/2017

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו