מידע רפואי
פורומים
- קרטוקונוס, עדשות מגע
- פרקינסון, הפרעות תנועה
- רפואה סינית
- פטרת ציפורניים
- גוף נפש, רפואת גוף נפש
- רפואת ילדים, מחלות ילדים
- פסיכולוגיה ילדים
- רפואת משפחה
- טיפולי ורידים, דליות, מחלות כלי דם
- הפרעות קשב וריכוז
- ניתוחים קוסמטיים בנרתיק
- סרטן ילדים, המטואונקולוגיה ילדים
- הפרעות קצב הלב, הפרעות לב
- כושר גופני
- יוגה, מדיטציה
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אליעזר גירש
אמבריולוג קליני בכיר מנהל מעבדה להפריה חוץ גופית (IVF) בביה"ח ברזילי, אשקלון. מנהל מעבדה אנדרולוגית בבנק הזרע Cryobank ברמת השרון. בוגר אוניברסיטה העברית (Ph.D) ומכון ויצמן למדע (פוסט-דוקטורט).ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מומחה בשם משה דודאי אבחן אצלי בקע ספורטאיםיצחק קדוש25/11/2017
מומחה לבקע ספורטאים בשם משה דודאי אבחן אצלי בקע ספורטאים (הוא ביצע בדיקה גופנית ובנוסף יש לי MRI של שלוש טסלה שעשו לי של שני הירכיים). משה דודאי הציע לי לעבור ניתוח אנדוסקופי כדי לתקן את המצב אך כשאני מנסה להבין ממנו מה המצב שלי ואיך מתקנים את זה בניתוח הוא מסביר לי בצורה שלא ברורה לי כל כך ופחות רוצה לדבר איתי על רפואה ויש הרגשה לא נעימה כאילו אני מציק לו ( יכול להיות שעם כל הוותק והניסיון שלו אין לו כוח להסביר לי מה המצב ולמה אחרי ניתוח הוא ישתפר ) , ממה שהצלחתי להבין ממנו , קיימת התרופפות של הגידים שמתחברים לאגן , עכשיו אני מניח שיש עוד דברים שהוא לא ממש רוצה להסביר לי עליהם ( שוב יכול להיות כי אין לו כוח או סבלנות להסביר לכל מי שצריך לעבור ניתוח ) , אני מנסה להבין מה הוא רוצה לעשות בניתוח כי בשבילו זה ברור שהגוף מחלים וחוזר להיות כמו שהיה לפני הניתוח או לפני הפציעה אבל כשאני מנסה להסביר לו שאני מוטרד כי למשל בניתוחים אורטופדיים לא סומכים על זה שהגוף יחזור למצב שבו הוא היה לפני הפציעה , אז משה אומר לי לא לדבר איתו על אורטופדיה ככה שאין לי הרבה דרכים להיות לא מוטרד מהנושא. השאלה שלי היא מה עושים בניתוח לבקע ספורטאים , איך זה אפשרי בכלל לתקן התרופפות של גידים ? איך הרשת אמורה לעזור במצב כזה ? אני מבין שההצלחה מניתוח של בקע ספורטאים היא טובה אבל לא ברור לי מה לצפות מהגוף שלי , אני סובל כבר כמעט תשעה חודשים ללא יכולת להשתתף בפעילות פיזית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע ספורטאים
ד``ר רפאל אלון25/11/2017"בקע ספורטאים" מהווה בעיה עלומה ולא ברורה. לא מדובר בבקע רגיל שזהו מצב בו יש פתח בקיר הבטן ממנו יוצא (בוקע) תוכן תוך בטני אלא בנזק מסוים לרקמה כתוצאה מעומס יתר שמפעיל הספורטאי על האזור במהלך פעילותו. כמו למשל כדורגלן הבועט בעוצמה באותה הרגל. בניתוח מניחים רשת באזור המפשעה המשפרת את חוזק הרקמה ובאחוז גבוה יש הצלחה של הניתוח ושיפור במצב המנותח. מכיוון שהבעיה אינה ברורה קשה לתת הסבר מדויק. לא מדובר בהתרופפות גידים אלא בתוספת חיזוק לרקמה בשרירית באזור המפשעה. מקווה שעזרתי לך..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיקר הניתוח הוא לשים רשת
כותב25/11/2017טוב , מקווה שהמומחה יסביר לי למה הוא מתכוון. כי עכשיו אני מבין שעיקר הניתוח הוא להשים רשת באזור המפשעה בשביל שהשרירים יתחזקו ויבנו על הרשת , אני אשאל את המומחה למה הוא התכוון בהתרופפות גידים. בנוסף , למה הגוף לא מחלים לבד מבקע ספורטאים אם זה רק בעיה של שרירים ? ( או שזה מעבר לבעיה של שרירים ). וגם , יש משהו שמטריד אותי , המומחה כתב בכתבה אחת שלו באינטרנט שבניתוח לבקע ספורטאים הוא חותך מה - Inguinal Ligament , עכשיו ממה שאני יודע זה שיש עוד רצועות ( Ligaments ) אחרות בגוף כמו למשל בברך שחלקן אם נהיה בהן סוגים שונים של קרעים ( אולי קרע חלקי ) הן לא מחלימות , ה Inguinal Ligament יכולה להלים אם המומחה יעשה בה חתך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על העזרה , המשך הסבר
כותב25/11/2017טוב , מקווה שהמומחה יסביר לי למה הוא מתכוון. כי עכשיו אני מבין שעיקר הניתוח הוא להשים רשת באזור המפשעה בשביל שהשרירים יתחזקו ויבנו על הרשת , אני אשאל את המומחה למה הוא התכוון בהתרופפות גידים. בנוסף , למה הגוף לא מחלים לבד מבקע ספורטאים אם זה רק בעיה של שרירים ? ( או שזה מעבר לבעיה של שרירים ). וגם , יש משהו שמטריד אותי , המומחה כתב בכתבה אחת שלו באינטרנט שבניתוח לבקע ספורטאים הוא חותך מה - Inguinal Ligament , עכשיו ממה שאני יודע זה שיש עוד רצועות ( Ligaments ) אחרות בגוף כמו למשל בברך שחלקן אם נהיה בהן סוגים שונים של קרעים ( אולי קרע חלקי ) הן לא מחלימות , ה Inguinal Ligament יכולה להלים אם המומחה יעשה בה חתך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בירור
כותב25/11/2017האם אתה ממליץ על בדיקות נוספות או מקומות נוספים שעלי להיבדק בהם לפני קבלת החלטה אם לגשת לניתוח ? שבעצם יכול להיות שהממצאים שמצא המומחה משה דודאי לא מצדיקים התערבות ניתוחית ויכול להיות שניתן ו/או צריך לטפל בהם בצורה לא ניתוחית ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה, המשך הסבר
ד``ר רפאל אלון25/11/2017אני מציע לך לא להסתבך עם מונחים אנטומים. אל הליגמנט המפשעתי מקבעים את הרשת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר
כותב25/11/2017בכתבה של משה דודאי הוא כתב שבניתוח הוא מבצע חיתוך של הליגמנט המפשעתי בשביל לשחרר לחץ כי מתחת לליגמנט המפשעתי יש עצבים , לא שהחיתוך נעשה בשביל לקבע את הרשת.
מה עם שאר השאלות , אני לא מבין למה הגוף לא מחלים בעצמו אם זאת בעיה של שרירים ולכן לא מבין את ההצדקה לניתוח.
בנוסף אם זה רק בעיה של שרירים אז יכול להיות שניתן לטפל בזה אולי ללא ניתוח ?
והאם אתה ממליץ על בדיקות נוספות או מקומות נוספים שעלי להיבדק בהם לפני קבלת החלטה אם לגשת לניתוח ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר
ד``ר רפאל אלון26/11/2017כפי שכתבתי בתשובה הראשונה, בקע ספורטאים הינו בעיה לא ברורה ואינו בקע במובן הרגיל. אם אינך שקט לגבי הטיפול המוצע לך פנה לחוות דעת נוספת למרפאה של רפואת ספורט. ידוע לי על מרפאה כזו בבי"ח איכילוב ואני מניח שגם בבתי חולים אחרים יש מרפאה כזו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יצחק קדוש27/11/2017הנה ציטוט מתוך כתבה שנמצאת באתרו של המומחה משה דודאי : ״ מהי טכניקה אנדוסקופית RRT הייעודית לבקע ספורטאים?
בשנת 1996 פתחנו טכניקה אנדוסקופית TEP מותאמת לתיקון הבעיות של SH: RELEASE REINFORCE TECHNIQUE (RRT) . עיקרי הטכניקה הם: 1. שחרור הידבקויות דלקתיות חריפות וכרוניות במפשעה; 2. שחרור ליפומות כלואות בפתחים אנטומיים שנפתחו מהטראומה; 3. חיתוך הליגמנט האינגוינלי בגבול הטבעת הפנימית לשחרור הלחץ על העצבים הכלואים תחתיו והמתח בתעלת המפשעה; 4. הנחת רשת מאחורי הקיר האחורי של המפשעה והפוביס, לחיזוק ותמיכה של הדופן ועיגוני השרירים. ״
סעיפים 3 ו - 4 מטרידים אותי , חתך בליגמנט האינגוינלי אמור ויכול להחלים ?
ובסעיף 4 המומחה משה דודאי רשם בכתבה שלו שהרשת מונחת מאחורי הקיר האחורי של המפשעה והפוביס , לחיזוק ותמיכה של הדופן ועיגוני השרירים , עיגוני השרירים זה בעצם הגידים ? עכשיו אני מבין שהשרירים אמורים לגדול לתוך הרשת ובכך לחזק את אזור השרירים אך האם גם הגידים אמורים לצמוח לתוך הרשת ובכך להתחזק ? כי המומחה אמר לי שיש לי התרופפות של הגידים שמתחברים לאגן אני חושב , או שאין מה לעשות לגבי התרופפות גידים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר רפאל אלון28/11/2017כפי שהסברתי הנושא של בקע ספורטאים אינו מובן. הניתוח אמור לחזק את אזור המפשעה שנושא בעומס רב אצל הספורטאים. החתך בליגמנט האינגוינלי הוא קטן ונועד לשחרר לץ אפשרי על עצבים. אין ענין של התרופפות גידים-לא קיים דבר כזה לדעתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יצחק קדוש28/11/2017תודה רבה על כל העזרה
החתך הקטן בליגמנט האינגוינלי יכול ואמור להחלים ?
וממה שהבנתי זה שבניתוח שמים רשת כדי שהשרירים יתחזקו באזור המפשעה ומתקנים בקעים קטנים שלא יכולים להחלים לבד והם אלו שמפריעים לי לעשות פעילות פיזית (אם זה נכון) ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר רפאל אלון28/11/2017בקע אינו יכול להחלים מעצמו, אלא רק בתיקון ניתוחי.
הרשת מחזקת את דופן הבטן באזור המפשעה.
החתך הקטן בליגמנט נועד לשחרר לחץ על עצבים.
אין לי יותר מה להוסיף בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יצחק קדוש29/11/2017כלומר אתה לא יודע אם הליגמנט אמור להחלים ?
ואוקי תודה רבה על התשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נפיחות אחרי ניתוח בקע מפשעתי
בקע מפשעתי שתוקן לפני שנים מציק בהריון
נפיחות בטנית בפופיק - בלחיצה זה עולה למעלה
האם יש הגבלה בפעילות גופנית בשל בקע מפשעתי?
בקע מפשעתי אצל חולה סכרת - האם לנתח?
מכת אגרוף חזקה יכולה לגרום להיווצרות בקע בטני?
הסננה של שומן מזנטריאלי בבדיקת סי טי מה המשמעות?
צורך בניתוח תיקון בקע שאובחן בבדיקה מקרית
כאב לאחר יחסי מין - ולאחר ניתוח בקע חד צדדי
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?