בקע טבורי והפרדות בטנית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקע טבורי והפרדות בטנית
    ימית
    29/12/2018

שלום ,
    האם בקע נוצר רק בעקבות הפרדות בטנית ?
    האם במהלך ניתוח בקע מקרבים בין השרירים באזור של הבקע ?
    יש לי הפרדות קלה רק באזור הטבור 2 סמ ובקע קטן אך כואב מאוד ,
    מאוד מפריע לי הבקע וגם ההפרדות האם ניתן לתקן זאת באמצעות כירורג ולא מתיחת בטן ? אין לי עודפי עור או שומן
    תודה על תשובתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בקע טבורי והפרדות בטנית

הוספת תגובה

• בקע טבורי והפרדות בטנית

ד``ר רפאל אלון
    29/12/2018

בקע טבורי אינו קשור להפרדות בטנית (שאינה בקע). בעיקרון בקע הוא פתח בדופן השרירי של הבטן. אם הבקע כואב או מפריע זוהי הוראה לתיקון ניתוחי. הפרדות בטנית היא מתיחה של המעטפת השרירית המאפשרת התרחקות מסוימת של מסת השריר משני צידי קו האמצע. זה אינו בקע מכיון שדופן הבטן שלמה וברוב המקרים אינו דורש טיפול כירורגי. אם מחליטים לתקן פגם זה יש צורך בניתוח לקרב את השרירים האורכיים של הבטן בקו האמצע. פני לייעוץ לכירורג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

ימית
    29/12/2018

תודה רבה על התשובה,
    אז זה מקריות שיש בדיוק בקע באזור של הפרדות ? אזור הטבור,
    ומה ההבדל ביניהם מבחינת נראות ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

ד``ר רפאל אלון
    29/12/2018

גם הטבור נמצא בקו האמצע... בקע טבורי הינו נפיחות בטבור עצמו. את ההפרדות רואים בעיק כאשר מבצעים מאמץ המעלה את הלחץ התוך בטני וזה גורם להתבלטות מאורכת בקו האמצע מעל לטבור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו