שאלות לגבי בקע טבורי/הפרדות בטנית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות לגבי בקע טבורי/הפרדות בטנית
    מאי
    16/03/2019

אחרי קיסרי שני אובחנתי ע"י פיזיוטרפיסטית רצפת אגן בהפרדות בטנית, וקיבלתי תרגילים לבצע.. לא ממש חלף לגמרי.
    כיום בשבוע 36 לקראת קיסרי 3-ולדעתי יש לי בקע טבורי.
    כשאני מתרוממת משכיבה לישיבה יוצא לי ממש קונוס שפיצי במרכז הבטן. יש לציין שלא כואב כלל אבל מפריע לי ויזואלית.
    רופא הנשים שהראתי לו את זה אישר שגם לדעתו זה בקע.
    1. האם יש אפשרית לתקן את העניין במהלך הניתוח הקיסרי בעוד שבועיים?
    2. במידה ומנתחים בנפרד - מה אורך האישפוז והאם פותחים את הבטן או עושים לפרוסקופיה?
    3. האם רצוי לנתח בכלל במידה ואין כאבים?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלות לגבי בקע טבורי/הפרדות בטנית

ד``ר רפאל אלון
    16/03/2019

הפרדות בטנית אינה בקע שכן אין פגם בדופן הטן. מה שקורה הוא שהרקמה בין השרירים הישרים של הבטן נמתחת והשרירים מתרחקים. כאשר מבצעים מאמץ בטני השרירים מתכווצים ואילו הרקמה שביניהם אינה מכילה שריר ולכן מתבלטת קדימה כתוצאה מהלחץ. אין חובה לתקן זאת. לא מקובל לשלב תיקון כזה עם ניתוח קיסרי. בעבר התיקון הצריך חתך לאורך קו האמצע בבטן העליונה. כיום יש שיטות חדשות המשלבות לפרוסקופיה. עלייך להתעניין אצל מי שיש לו ניסיון בכך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מי הכתובת הנכונה להתייעצות?

מאי
    16/03/2019

כירורג / רופא נשים?! או בעל מקצוע אחר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מי הכתובת הנכונה להתייעצות?

ד``ר רפאל אלון
    16/03/2019

בשלב ראשון להתייעץ עם כירורג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו