מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חשד לבקע מפשעתי ? מורכב, מפרק ירךגלעד19/09/2019
שלום
אני בן 43. בריא בד"כ
תמיד היתי רזה כ 60 ק"ג על 1.80
לפני שנתיים הייתי בנסיעת עבודה להודו וחזרתי עם זיהום בבטן ובמשך כשנה ירדתי במשקל לכ 50 קג עם ריבוי שלשולים.
שיניתי תזונה וכבר רוב הזמן היציאות תקינות והפסקתי לרדת אבל עדיין לא מצליח לטפס במשקל. כנראה אעלה בהדרגה.
כל בדיקות הדם וקולונוסקופיה תקינות
אובחן כ IBS שהחל לאחר זיהום.
בחצי השנה האחרונה יש לי תופעה חדשה.
לפעמים כשהבטן קצת נפוחה ומלאה בגזים אז לקראת צורך ביציאה בשירותים
מופיע כאב חזק מאוד במפרק הירך. לפעמים הימני לפעמים השמאלי.
הכאב עז וחזק מאוד ונמשך נניח כרבע שעה או חצי שעה עד שיש יציאה בשירותים לאחר היציאה הכאב בד"כ נעלם.
מעבר לזה אין לי בפרקי הירכיים כאבים רוב הזמן.
צילום פרקי ירכיים תקין
אורטופד בקופח לא ראה כלום בצילום ובבדיקה
ואמר לי שזה יכול להיות אולי מאיזה בקע יחסית נדיר
שאולי גורם להקרנה עצבית מהמעיים למפרק הירך.
עשיתי US של המפשעה וגם CT של הבטן והאגן
ולא נמצא שום בקע.
הלכתי לכירורג בקופח מישש אמר שלא מרגיש שום
בקע וגם אין בהדמיה אבל יש כל מיני בקעים מאוד מיוחדים ונדירים אבל לא רואה סיבה לנתח אותי במיוחד לא במשקל הזה.
התופעה הולכת ומחריפה ובאחרונה כמעט יומיומית
כמה גלים כואבים במפרק רק לקראת יציאה בשירותים.
אשמח לעזרתך
1. האם יכול להיות שכאב במפרק לקראת יציאה בשירותים הוא כאב עצבי בגלל בקע למרות שה CT תקין? איזה בקע? זה עלול חלילה להכלא?
2. יכול להיות הסבר אחר לכאב הזה?
3. האם במשקל 50 קג גובה 1.80 . BMI=15.5
כדאי לנתח?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לבקע מפשעתי ? מורכב, מפרק ירך
ד``ר רפאל אלון21/09/2019בבדיקת CT נשללו כל סוגי הבקעים האפשריים. כנראה מקור הכאב הוא עצבי, ייתכן בגלל בעיה בעמוד השדרה המותני. מציע לבדוק את הגב אצל אורטופד. ניתוח כלל אינו על הפרק בלי קשר למשקל ו/או BMI
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע מורכב
גלעד22/09/2019תודה רבה.
נעשתה הדמיה של עמוד שדרה מותני תקינה.
שאלתי היום את הכירורג ואמר שהבקע שהוא חושד בו זה "בקע אובטורטור" וזה ההסבר ההגיוני שעולה לו שאדם רזה מאוד ירגיש לעתים לקראת יציאה בשירותים כאב חד במפרק הירך ולעתים במפשעה מתחת לפוביס ברום שק האשכים.
ללא כל ממצא בהדמיה.
מה דעתך?
1. הגיוני?
2. האם כדאי לעשות לפרוסקופיה במשקל הנוכחי 50 ק"ג?
אני חושש שזה חלילה יסתבך במצב חירום
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע מורכב
ד``ר רפאל אלון22/09/2019בקע אובטורטור הוא בקע נדיר ביותר. צריך לנסות להדגימו בהדמייה. לפרוסקופיה לא יכולה לאבחן ו/או לטפל בבקע כזה. אני אישית מעולם לא נתקלתי בבקע כזה. בשל הנדירות של בקע כזה כדאי לנסות לבדוק כיוונים נוספים כמו זה שהצעתי בתגובתי הראשונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נפיחות אחרי ניתוח בקע מפשעתי
בקע מפשעתי שתוקן לפני שנים מציק בהריון
נפיחות בטנית בפופיק - בלחיצה זה עולה למעלה
האם יש הגבלה בפעילות גופנית בשל בקע מפשעתי?
בקע מפשעתי אצל חולה סכרת - האם לנתח?
מכת אגרוף חזקה יכולה לגרום להיווצרות בקע בטני?
הסננה של שומן מזנטריאלי בבדיקת סי טי מה המשמעות?
צורך בניתוח תיקון בקע שאובחן בבדיקה מקרית
כאב לאחר יחסי מין - ולאחר ניתוח בקע חד צדדי
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)