כאב בטן, בקע פנימי במעי?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב בטן, בקע פנימי במעי?
    גלעד
    28/11/2019

שלום
    אני בן 48.
    מזה כ 15 שנה יש לי פעם בכמה חודשים תופעה של כאב בטן עוויתי בצד שמאל למטה של הבטן. הבטן מתנפחת שם ובמשך כשעה יש כל כמה דקות עוויתות קשות ורק אחרי כשעה מתחילות להיות יציאות בדרך כלל רכות. אחרי כ 5-10 יציאות שלוקחות כשעה שעתיים הכאבים הולכים ונעלמים.

בלי קשר לזה יש לי לפעמים כאב באיור המפשעה ולפעמים ממש מתחת לעצם הפוביס גם בצד שמאל ברום שק האשכים.

US מפשעה לפני שנתיים ראו בקע אינגווינלי קטן
    והבודק וגם הכירורג אמרו שתיארטית יכולים להיות בקעים נדירים באיזורים האלה אבל שלא נראה אותם כשהם לא כלואים.

CT בטן לפני שנתיים תקין לגמרי.

באחרונה הכאבים בבטן שמאל תחתונה הפכו להיות תדירים יותר ולפני שבוע היה כשעתיים תמונה של חסימת מעי
    כאבים עזים בגלים בצד שמאל למטה, הבטן התנפחה, תחושת צורך להקיא, רעד, דופק גבוה מאוד כ 140 חוויה קשה וזה הוקל אחרי כשעתיים.
    רציתי לשאול
    במידה ומדובר בבקע פנימי? שמעת לעת חוסם נניח לזמן מסוים וחלקית את מעבר הצואה בבטן שמאל תחתונה ( בסיגמואיד? )
    האם היה אמור להיות כאב גם באיזור המפשעה ועצם הפוביס? או שבקע מפשעתי או נדיר במפשעה יכול לגרום גם רק לכאב באיזור בטן שמאל תחתונה כשחוסם?
    אם זה היה משהו כזה היו רואים אותו בסיטי בשגרה ולא בזמן הכאב והתת חסימה?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאב בטן, בקע פנימי במעי?

הוספת תגובה

• בקע , בקע פנימי במעי?

ד``ר רפאל אלון
    29/11/2019

השאלה קצת מבולבלת. בקע פנימי הגורם לחסימה בד"כ לא משתחרר וחוזר שוב ובד"כ מגיע לניתוח דחוף בשל חסימת מעיים. אתה מתאר תופעה הנמשכת במשך 15 שנה עם החמרה לאחרונה, כאשר בדיקת CT הייתה תקינה. עליך להיבדק אצל מומחים בכירורגיה ובגסטרואנטרולגיה בניסיון להגיע לאבחון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו