שלום רב. בקע מפשעתי. חוות דעת שונות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום רב. בקע מפשעתי. חוות דעת שונות
    דוד
    16/04/2020

שלום רב.
    בעקבות כאבים במפשעה בצד שמאל, נבדקתי ידנית ע"י כירורג המרפאה (כללית) אשר איבחן בקע מפשעתי שמאלי.
    קיבלתי הפניה לבדיקה וייעוץ של כירורג בבית חולים, אשר ביצע בדיקה ידנית, וקבע כי יש לי בקע מפשעתי דו צדדי והמלצה לניתוח לפרוסקופי.
    פניתי ביוזמתי לכירורג נוסף, שלאחר בדיקה ידנית קבע כי יש לי בקע מפשעתי רק בצד שמאל והמליץ על ניתוח פתוח.
    כעת אני מבולבל ואובד עצות.
    למי להאמין?. איזו אבחנה היא הנכונה?.
    האם יש בדיקה נוספת, שאינה ידנית, על מנת לדעת בוודאות כמה בקעים יש לי?. ואם יש בדיקה כזאת, האם אני רשאי לבקש לעבור אותה?.
    תודה מראש .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בקע מפשעתי. חוות דעת שונות

ד``ר רפאל אלון
    16/04/2020

בפניה יש 2 שאלות. א. האם הבקע הוא חד צדדי או דוצדדי ב. באיזו שיטה לתקן.
    הבדיקה המדויקת היא בדיקה ידנית. בדיקת US אינה מדויקת ובמקרים רבים טועה ומטעה.
    באשר לשיטת התיקון- בקע דוצדדי עדיף בלפרוסקופיה-ההחלמה קלה יותר. בקע חד צדדי-לפי העדפת המנתח והמנותח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך המהירה, אך...

דוד
    16/04/2020

כפי שכתבתי, ישנן שתי אבחנות שונות. איך אדע מי "צודק"?.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אך...

ד``ר רפאל אלון
    16/04/2020

איני יודע. פנה לעוד חוות דעת...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה.

דוד
    17/04/2020

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו