בקע בשוק - לנתח או לא?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקע בשוק - לנתח או לא?
    גיא
    13/06/2020

שלום,

בן 30, מאז ומעולם פעיל בתחומי כדורגל וריצה (לא מרתוניסט).
    לפני כ-4 חודשים חשתי בכאבים בריצה וזיהיתי בליטה בצדה השמאלי של הרגל, באזור של השוק.
    האזור לא רגיש למגע, ורוב הזמן הבליטה מינורית ולא מפריעה. לאחר זיהוי הבליטה, רצתי עוד מספר פעמים והכאבים לא חזרו, אך כן שמתי לב שהבליטה מתנפחת ומתקשה.
    לאחר בדיקה אצל רופאת משפחה, הופנתי לצילום אולטראסאונד שבו נעשתה בדיקת על קול לשוק שמאלית דיסטלית, אספקט לטרלי, אזור הבליטה והממצא היה שנצפה בלט של השריר לאורך כ 2.1 ס"מ, מתאים לבקע של השריר.

אני לא רואה את עצמי מפסיק את הפעילות הספורטיבית, אך חשוב לי להבין האם זהו מצב שאפשר להמשיך לחיות איתו ללא כל טיפול או שמא פעילות ספורטיבית תוביל להחמרת המצב ותחייב בניתוח. אני לא מפחד מניתוח, אך אשמח להבין האם הוא הכרחי והאם הוא יעלים את הבקע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בקע בשוק - לנתח או לא?

הוספת תגובה

• בקע שאינו בקע

ד``ר רפאל אלון
    13/06/2020

המונח בקע אינו מתאים לבעיה המתוארת.
    מה שהיה לך זהו קרע קטן בשריר בעת מאמץ, בזמן שחשת בכאב. כתוצאה מכך יש קטע שריר המתבלט במצבים מסוימים. לדעתי אין צורך בשום טיפול אך ליתר ביטחון התייעץ עם רופא אורטופד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו