בקע דו צדדי - אבחון והמשך טיפול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקע דו צדדי - אבחון והמשך טיפול
    אמיר
    09/07/2020

שלום רב,
    בן 59 רץ הרבה... בתקופה האחרונה סובל מכאבים בבטן התחתונה וצד שמאל של האשכים. בבדיקת כירורג איבחן בקע דו צדדי ללא כליאה ונתן לי אולטראסאונד.
    האם אולטראסאונד ישקף את המצב או רק יבלבל אותו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בקע

ד``ר רפאל אלון
    09/07/2020

בדיקת us אינה מדויקת והרבה פעמים מטעה - מאבחנת בקע כאשר אין בקע וההיפך. מה שקובע זו הבדיקה הגופנית אצל מומחה בתחום. אני אישית מפנה לבדיקה כזו רק כאשר מדובר בנבדק שקשה לבדוק אותו (למשל אדם שמן מאד) .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלת המשך ברשותך

אמיר
    10/07/2020

באולטראסאונד נמצא
    מפשעה ימנית : אין עידות לבקע
    מפשעה שמאלית : בקע מפשעתי קטן המופיע גם בעמידה וגם בעת ווולסלבה המכיל ריקמת שומן

שאלתי היא האם זה מסביר את הכאבים בבטן ובצד שמאל של המשפעה?
    הכאבים הינם במנוחה ולאו דווקא בעת הריצה ואני רץ הרבה בכל יום
    האם יש מה לעשות? או לחיות ככה ? הכאבים יותר מציקים מאשר כואבים הם ברקע קצת יותר וקצת בכלל לא
    אמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך

ד``ר רפאל אלון
    10/07/2020

תתעלם מתשובת הUS. מהתיאור נשמע שמדובר בבעיה אחרת. בקע, במיוחד קטן (כמו שלכאורה יש לך) לא אמור לכאוב במנוחה. פנה לבדיקת כירורג נוספת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו